Bodrum Gündem

Zeytin ve Palamut Ağaçlarının izinsiz olarak kesildiğini iddia ediyorlar

Gündoğan Mahallesi Kızılburun mevkiinde yapımı devam eden bir inşaat alanında palamut ve zeytin ağaçları kesimine isyan eden bir yurttaş Jandarma’ya haber vererek şikayetçi olduğunu bildirdi. Jandarma ağaç kesimi ile ilgili olarak tutanak tuttu. Ancak ağaçlar kesilmekten kurtulamadı…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Gündoğan Mahallesi Kızılburun mevkiinde bir inşaat alanındaki palamut ve zeytin ağaçlarının izinsiz olarak kesildiğini iddia eden Ferit Yıldırım adlı yurttaş, Bodrum Orman Bölge Şefliğinin “Diri örtü maki (çalı-çırpı) temizliğinin yapılmasını da kurumumuzca sakınca bulunmamaktadır…” şeklindeki yazısına isyan etti.

Palamut ve Zeytin ağaçlarının izinsiz kesildiğini iddia etti…

Ferit Yıldırım adlı yurttaş, geçtiğimiz hafta (21 Aralık 2020) Gündoğan Mahallesi Kızılburun mevkiinde bir inşaat alanındaki kesimden şikâyetçi olan ve Jandarma’ya ifade vererek şikâyetçi olduğunu kayda geçirdiğini, ancak ağaçların kesilmesini önleyemediğini söyledi.  Ferit Yıldırım adlı yurttaş, ağaç kesimi sırasında inşaatın yetkilisi mimarla konuştuklarını ve herhangi bir izinleri olmadığı, inşaat sahibinin direktifi doğrultusunda kesim yaptıklarını söylediğini de iddia etti.

Bodrum Orman İşletme Şefliği ağaç olarak tanımlamadı…

Bodrum Orman İşletme Şefliğinden gelen yazılı cevaba ise isyan eden çevre sakinleri adına konuşan Ferit Yıldırım; “Palamut ve zeytin ağaçları kesildi. Hem fotoğraflarını, hem de videosunu da çektik. Ancak Bodrum Orman Bölge Şefliğinden gelen yazıda kesilen ağaçların çalı çırpı olarak tanımlanması ve kesilmesinde sakınca bulunmadığının belirtilmesine de hayret ettik. Bu işin belli bir disiplin içinde yapılması gerekmez miydi? Yoksa her önüne gelen kafasına göre ağaçları keserse nice olur halimiz?” diyerek isyanını dile getirdi.

Bodrum Orman Bölge Şefliği kesimi sakıncalı bulmuyor…

Çevre sakinlerinin şikayetine karşın, Bodrum Orman Bölge Şefliğinden, inşaat sahibinin dilekçesine verdiği yanıta bakıldığında ise yapılan işlemin sorunlu olmadığı görülmekte ve özellikle “Diri örtü maki (çalı-çırpı) temizliğinin yapılmasını da kurumumuzca sakınca bulunmamaktadır…” ifadesi de dikkat çekmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.