Bodrum Gündem

MEVSİMLER DEĞİŞTİ, AĞAÇLAR SONBAHAR’DA ÇİÇEK AÇTI…

MEVSİMLER DEĞİŞTİ, AĞAÇLAR SONBAHAR’DA ÇİÇEK AÇTI…
14.10.2015
0
A+
A-
armutlar-erikler-çiçek-açtı-2Son yıllarda, dünya çapında etkisini farklı şekillerde gösteren iklim değişikliği, bitkilerin de kimyasını bozdu.
Bodrum Gündem Haber Order Lamisil online
Bodrum’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, armut ve erik ağaçları çiçek açtı. Bodrum’un Kumköy Mahallesi İrmene mevkinde, Mahalle Muhtarı Ergun Taş’a ait evin bahçesinde, sonbahar mevsiminde çiçek açan armut ve erik ağacını gören vatandaşlar, şaşkınlık yaşıyor. Sonbaharda sararan yaprakların olduğu bahçenin bir köşesinde çiçeklerle dolu olan armut ve erik ağaçları, adeta ilkbahar görüntüsü oluşturuyor.
armutlar-erikler-çiçek-açtı-1Mahallede yaşayan İsmail Önal, gazetecilere yaptığı açıklamada, muhtar komşusunun bahçesinde çiçek açan armut ve erik ağaçlarını görünce çok şaşırdığını söyledi. Armut ağacının Ekim ayında çiçek açmasına alışkın olmadıklarını anlatan Önal, “Bu olay en son 10 yıl önce yaşanmıştı. Uzun zamandan beri ilk kez görülen bir şey. Ağaçların çiçek açması havaların ılık gitmesinden kaynaklanıyor” buy Kamagra online dedi.
armutlar erikler çiçek açtı (1)Ağaçların son yağmurların ardından çiçek açtığını anlatan Önal; Straterra online buying “Bu ağaç normalde Nisan ayında çiçek açar. Şuanda erikler ve armut ağaçları çiçek açtı. Bu ağaçlar meyve de verebilir ancak uzun ömürlü olmaz. Böyle bir bölgede yaşamaktan son derece mutluyuz. Bu mevsimde böyle bir iklim ve hava yaşamak bizi çok mutlu ediyor” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.