Bodrum Gündem

BAŞKAN KOCADON’DAN RES KARŞITLARINA DESTEK…

28.11.2015
0
A+
A-
Order No Rx kocadon-resBodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçeye bağlı Yalıkavak Mahallesi’ne kurulması planlanan rüzgar enerji santraline tepki göstererek, “Birileri bu güzel Bodrumu, 13 tane tribün için mahvetme hakkına sahip değildir” dedi.
Natrexone Buy Bodrum Gündem Haber
Yalıkavak Geriş’te kurulması planlanan rüzgar enerji santraline (RES) tepki gösteren gruba, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkalar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı ile bazı yetkililer destek verdi.
Yalıkavak Geriş Meydanında gazetecilere açıklamada bulunan Kocadon, Bodrum’un bugüne kadar kentsel kimliğini koruduğunu söyledi. Kentsel kimliğe uymayan görüntülerle birlikte olduklarını ifade eden Kocadon, “2014 yerel seçimleri bittiğinde ilk önüme gelen bunlarla ilgili görüştü. Ve tereddütsüz ret cevabı verdim. Sadece burası için değil, bütün Bodrum Yarımadası için. Mumcular’da, Akyarlar’da, Yalıkavak’ta olacak dediler. Her yere ret görüşü verdim” dedi.
Bodrum’un bugün bulunduğu noktaya kolay gelmediğini ifade eden Kocadon, ilçenin birinci derece sürgün yerinden bir dünya şehrine dönüştüğünü belirterek, “Bunu hep beraber başardık. Şimdi birileri bu güzel Bodrumumuzu, 13 tane tribün için mahvetme hakkına sahip değildir. Biz bunun mücadelesini medeni çerçeveler içinde kalarak, hakkımızı aramaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Bodrum halkının istemediği hiçbir projenin, Bodrum Yarımadasında yapılmasına müsade etmeyeceklerini ifade eden Kocadon, şunları söyledi “Ancak bizi çiğneyip geçerlerse, yasaları çiğneyip geçerlerse olur. Bugün Bodrum’da yapılan binlerce yatırıma hangimiz karşı çıktık. Demek ki doğru yatırımlardı. Veya görüntü kirliliği yaratacak yatırımlar değildi. Biz hep beraber bu yolda mücadelemize devam edeceğiz. Belediye olarak üzerime düşen herşeyi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.”
Kocadon, bölgede tespit çalışması yaptıklarını ifade ederek, “İşlemlerimizi başlattık ve firmaya da haber yolladık. Elinde bir belgen varsa gel dedik. Bugün randevu talep etmişler bu randevuya da gelmediler. Belge getireceğiz dediler onları da getirmediler” şeklinde konuştu.
Projeye karşı çıkan bölgedeki arazi sahiplerinin avukatı Remzi Kazmaz da, bölgede yürütülen çalışmaların hukuksuz olduğu iddiasını tekrarlayarak çalışmaları durdurmak için gerekirse Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını dile getirdi.

Buy Prozac

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.