Bodrum Gündem

RUSYA KRİZİNİN BODRUM’A OLASI YANSIMALARI KORKUTUYOR!

RUSYA KRİZİNİN BODRUM’A OLASI YANSIMALARI KORKUTUYOR!
02.12.2015
0
A+
A-
bodto-rusyaGeçtiğimiz hafta sınırlarımızı ihlal ettiği için, angajman kuralları gereği düşürülen Rus savaş uçağının meydana getirdiği gerginlik her geçen gün tırmanırken, Rusya’dan gelen açıklamalar turizm sektörünü kara kara düşündürmeye başladı.
Bodrum Gündem Haber
Rus turistleri Bodrum’a çekebilmek için başlatılan çalışmalar kapsamında Moskova’da tanıtım ofisi dahi açılmışken, ortaya çıkan ve hergeçen gün çeşitli açıklama ve yaptırımlarla daha da derinleşen krizin, Türkiye ve Bodrum’u ne kadar etkileyeceği bugünlerde en çok tartışılan konulardan biri oldu.

Sektör temsilcilerinden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı DSC_0818eeeSevinç Gökbel, krizin bir an önce sonlanması gerektiğini ifade etti. Kent Haber’e konuşan Gökbel, kendilerinin kontrol edemediği bu gelişme hakkında şunları söyledi:  “Hepimizin dışında, bizlerin şimdilik kontrol edemediği bir gelişme. Umarız devletlerarası ilişkiler en kısa süre çözüme ulaşır. Ülkemizin daha büyük sorunlara girmemesi iyi olur, çünkü ülkemizin güvenliği çok önemli, sektörler etkilenmemeli. Umarız kriz tırmanmaz, akli selim bir çözüm bulunur. Yoksa sadece turizm değil ülkemiz etkilenecek. Şuan kış döneminde olduğumuz için bir etkileşim olmadı. 2016’ya tedbirli gireceğiz. Bu gelişmeler beklentiler dışında, en kısa sürede durum analizi yapılarak çözüme ulaşılmasını temenni ediyoruz” dedi.
mahmut kocadonYaşanan gelişmelerin sektöre ciddi darbeler vuracağını açıklayan Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise Türkiye’yi etkileyen bu önemli olay ile ilgili şöyle konuştu:  “Bir sene önce bir atak yapmıştık. Rusya’da Bodrum’u tanıta ofisi kurmuştuk. Gayet iyi gidiyordu ama bir hafta önceki olay hiç iyi olmadı. Hem turizm, hem de ticaret açısından bayağı ciddi bir darbe alacağız. Bu darbe elbette Bodrum’u da etkileyecek, turizm darbesi. Sonuçta Rus turistlerin 5 Milyar Dolarlık bir getirisi var ülkeye. Bu yasak yılbaşına kadar devam ederse çok ciddi bir darbe alacağız. Umarım devlet büyüklerimiz bunları Nisan ayına kadar çözerler, böylece turizm yoluna girer. Tarımda kötü yasaklar gelmeye başladı. Şimdilik bir aylık bir erteleme varmış. İnşallah bu erteleme hep böyle devam eder de turizmde yediğimiz darbeyi tarımda yemeyiz“ şeklinde konuştu.

Bodrum-Moskova hattındaki turizm çalışmalarının öncüsü olan Vaş Bodrum Yöneticisi Sergey Klyuev ise uyuşmazlıkların çözümünün politikacılara düşen bir görev iken politikacıların tam tersini yapıyor IMG_3783olmasını dikkat çekici bulduğunu belirterek  önemli açıklamalarda bulundu. Sergey Klyuev’e yönelttiğimiz, “Rus Savaş uçağının düşürülmesi Türkiye turizmini nasıl etkiler?” sorusuna Klyuev şu cevabı verdi:  “Bence politikacıların kararları turizmi etkileyebilir. Rusya’da insanlar Türkiye’yi seviyorlar. Kendilerini burada konforlu hissediyorlar ve ülkeye böyle bir tutum bir günde değiştirilemez. Şu anda Rusya’da alınan kararlar, vizesiz rejimin kaldırılması, hava trafiğinin kapatılması v.s. umarım, yürürlüğe girmez. Politikacılar anlaşmaya varmalı! Uzlaşmaya ihtiyaç var. Turizmi daha çok etkileyen faktör, bir yıl önce rublenin değer kaybetmesidir. Bu yüzden turistik turlar Rusya vatandaşları için iki kat daha pahalı oldu” dedi.

Moskova’da Bodrum’u en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceklerini belirten Sergey Klyuev, açıklamasına şu sözlerle devam etti:  “Eskisi gibi Türkiye’yi ve özellikle Bodrum’u anlatmaya devam ediyoruz. Burada eskisi gibi endişe edilecek bir durumun olmaması konusunda okuyucularımızı ve bizimle çalışanları ikna edebileceğimizden eminiz. Ve tabii ki, Türkiye’de atılan adımları takip ettiğimiz için konu ile ilgili ne düşündüğümüze ilgi çok arttı“ dedi.

Bodrum Tanıtma Vakfı ile işbirliği içinde olan Vaş Bodrum turizm organizasyon şirketi yöneticisi Klyuev süren çalışmalar hakkında da şu ifadelere yer verdi:  “Bir taraftan, 2016 sezonu başlangıcının başarılı olacağını beklememek lazım. Diğer taraftan, en yakın zamanda Moskova’daki Bodrum Turizm ofisinin yeni internet sitesini açacağız. Bu sitede temalı turizm programları, Bodrum’daki % 100 legal evraklara sahip gayrimenkul ile ilgili veri tabanı, bölgedeki yatçılık bilgilerini teklif edeceğiz. Böylelikle, çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve politikacılarımızın akıl ve bilgeliğini ümit ederiz” dedi.

Yerel aktörler yaşanan krizle ilgili olarak çözüm beklentisi içerisinde olsa da, özellikle Rusya Devlet Başkanı Putin ve üst düzey Rus Politikacıların yaptıkları açıklamalar ve üst üste uygulamaya koyulan ekonomik yaptırımlar, Türk-Rus ilişkileri ve ekonomi açısından şimdilik umut vaat etmiyor.

cheap Topamax Anti Viral

Prozac price

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.