Bodrum Gündem

ENGELLİLERİN SORUNLARI ve YAŞAMLARI KENTİN GÜNDEMİNDE…

ENGELLİLERİN SORUNLARI ve YAŞAMLARI KENTİN GÜNDEMİNDE…
04.12.2015
0
A+
A-

fatih bozoğlu ile kentin gündemi engelliler (1)3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜNDE ENGELLİLERİN ZOR YAŞAMLARI ve SORUNLARI KONUŞULDU…

Kent TV ekranlarında yayınlanan Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemine 3 Aralık Engelliler günü nedeni ile Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mazhar Vardar, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Dr.Bedriye Gürkan ve Bodrum Belediye Meclis Üyesi Abdülmecit Poyraz’ı konuk etti.

Engelli bireylerin eğitim alma, hareket özgürlüğü, toplumda bağımsız bir şekilde yaşama, yüksek vasıfta oldukları hallerde bile iş ve çalışma hakkından, bilgiye erişim, uygun ve yeterli sağlık hizmetleri alma, oy kullanma dahil olmak üzere siyasal haklardan yararlanma, kendi kararlarını verebilme ve uygulama haklarından mahrum kaldıklarını dile getiren Bozoğlu ilk sözü görme engelli olan Dr.Bedriye Gürkan’a verdi.

fatih bozoğlu ile kentin gündemi engelliler (5)HER TRAVMA SONRASINDA İSYAN, İNKAR, ÖFKE, DEPRESYON VE KABULLENME AŞAMALARI YAŞANIR…

Dr.Bedriye Gürkan 12 yıl önce görme engeli olacağını öğrendiğini ve bunu beklemenin çok zor bir şey olduğunu söyledi. Dr.Bedriye Gürkan şunları söyledi; order Colchicine online “Ben baston kullanmaya çok erken başladım. Görme engelim nedeniyle bir çok şeyi yapamadığımı göstermek istedim. Yapamadığım şeyler konusunda; idrak yoksunluğu, anlayış eksikliği, zeka özürlü gibi davranılmaya başlandı bana. O yüzden beyaz bastonu çok erken kullanmaya başladım. Tanıyı aldıktan sonra yavaş yavaş kör oldum. O zaman çok zor geçti. Biliyorsunuz her travma sonrasında isyan, inkar, öfke, depresyon ve kabullenme aşamaları yaşanır. Her bir aşamayı uzun uzun ve o gürültülü tabloları ile yaşadım. Bu aşamayı biraz olsun hafifleten şeyler; birincisi torunumdu, ikincisi siyasetle uğraşmam ve kadınların insan hakları hareketi ile uğraşmamdı, sorunlarımı içimde yaşadım ama hep dışarda çalışmalar içinde oldum. Bu hareketlilik benim yaşama tutunmama yardımcı olan şeylerdi.” order Clonidine

Dr.Bedriye Gürkan başta eşi Mustafa İlker Gürkan ve üç evladının kendisine çok destek verdiklerini ve doğru davranışlar sergileyerek yaşamını kolaylaştırdıklarını kaydetti. Kendisine hiçbir zaman acıyarak bakmadıklarını da sözlerine ekledi.

Generic Paxil fatih bozoğlu ile kentin gündemi engelliler (3)BODRUM SAĞLIK VAKFI BODRUMLULARIN GURURUDUR…

Yaptığı çalışmaları Bodrum dışında Türkiye ve Dünyada da dikkat çeken Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Mazhar Vardar vakfın dünden bu güne kuruluş öyküsünü ve yaptığı çalışmaları anlattı. Bodrum Sağlık Vakfının Bodrum’un olduğunu özellikle vurgulayan Vardar şöyle konuştu; “Bodrum Sağlık Vakfı tamamen Bodrumlu, gönüllü birkaç iş adamının ki bunun liderliğini Bodrum’un yakından tanıdığı Ahmet Zırh arkadaşımız, kardeşimiz yapmış. 16 yıl evvel Bodrum Devlet Hastanesinin küçücük tahsis edilen bir odasında kurulmuş bir vakıf. Tamamen gönüllülerden ve misyonu engellilerin ve ailelerin sorunlarını gündeme taşımak, bunların giderilebilmesi için neler yapılabileceğini araştırıp destek olmak adına bu misyonla yola çıkmış. 16 yılda büyük aşamalar kaydederek 2002 yılında Turgutreis belediyemizin tahsis ettiği 10 dönüm bir arazi üzerinde, 1660 metrekare kapalı alana sahip bir bina inşa etmiş. 250 engelli öğrenci kapasitesine sahip, rehabilitasyon hizmeti veren çok yetkin bir kadroyla çalışmalarına devam ediyor Bodrum Sağlık Vakfı. Bodrum Sağlık Vakfı Bodrumundur. Türkiye’ye örnek, hatta dünyaya örnek bir kuruluştur. Bu küçük güzel ilçede güzel insanların bir araya gelmesiyle, tamamen imece usulüyle, hayırsever insanların el uzatmalarıyla bugüne gelmiş gerçekten örnek bir kuruluş. Tüm Bodrumlu hemşehrilerimize vakfımızı ziyaret etmelerini, bizi yakından tanımalarını, bizi yakından tanıdıktan sonra bizimle çalışacak gönüllüler olmalarını yürekten diliyorum.”

fatih bozoğlu ile kentin gündemi engelliler (4)BODRUM BELEDİYE MECLİSİNİN ENGELLİ ÜYESİ…

Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Abdülmecit Poyraz kendisi gibi engelli olanların yaşamlarını kolaylaştırmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını dile getirerek, Bodrum Belediyesinin görev süresi boyunca Bodrum’un “Engelli Dostu Kent” haline getirmek için stratejik plan yaptıklarını ve bunun bir bölümünü gerçekleştirdiklerini ifade etti. Poyraz strateşik planda yer alan konuları şu şekilde özetledi; “Engelliler için eğitim ve sağlık olanaklarının artırılması, engelli nakil araç sayılarının artırılması, mevcut mavi bayraklı plajlardaki engelli dostu uygulamalarının hızlandırılması ve tamamlanması, mevcut parkların rehabilite edilip engelliler için engelli dostu park şeklinde aparatör ilave edilerek yeniden düzenlenmesi, halkın kullanıma açık olan özel ve kamu binalarının engelli dostu olması için gerekli düzenlemelerin yapılması, mevcut spor salonlarının niteliğini iyileştirerek engelli dostu spor olarak yeniden düzenlenmesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile beraber “engelli dostu kent ulaşımı” için gerekli düzenlemelerin yapılması, engelli dostu kent için rekreasyon alanları parklar, bahçeler, oturma bankları, posta kutuları, telefon kulübeleri gibi konulara yönelik düzenlemeler yapılması, uluslararası norm ve standartlarda kent mobilyalarının düzenlenmesi, engellilerimizin sanat ve spor ile iç içe yaşaması için gerekli çalışmaların başlatılması”

Abdülmecit Poyraz engellilerin yaşama bakışlarını, yaşam zorluklarını ve mücadelesini kendi yaşamından da örnekler de vererek izleyenler ile paylaştı.

Engelliler günü ve engellilerin sorunlarının konuşulduğu “Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi”nin tekrarlarını 5 Aralık Cumartesi günü 21:30’da, 6 Aralık Pazar günü ise 16:30’da Kent TV ekranlarından izleyebilirsiniz. Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi ve Kent TV ekranlarında geçmişte yayınlanan diğer programlara da internet http://kenttv.web.tv/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.