Bodrum Gündem

ÖDP BODRUM İLÇE KONGRESİ YAPILDI…

ÖDP BODRUM İLÇE KONGRESİ YAPILDI…
05.01.2016
0
A+
A-

bodrum-ödp-konresi-(14)Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Bodrum İlçe Örgütü Kongresinde  yeni dönem ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri seçildi. Tek liste ile gerçekleşen seçimde, ilçe başkanlığına Jeoloji Mühendisi Mustafa Erdoğan seçildi. Erdoğan “Bu ülkede hala devrimcileri varsa, umut da var demektir.” dedi.

buy Clonidine Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

ÖDP’nin önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan 8.Büyük kongresi öncesinde bütün il ve ilçelerde başlayan seçim süreci Bodrum’da tek liste ile gerçekleşti.

67 üyenin oy kullandığı ÖDP Bodrum İlçe Kongresinde Başkanlığa Jeoloji Mühendisi Mustafa Erdoğan seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise şu şekilde oluştu;    Mustafa Erdoğan,  Mehmet Çilsal, Oktay Akgül, Çiğdem Bostan, Gülsüm Öztürk, Okan Manzak ve Mehmet  Bilge. Mustafa Erdoğan Başkanlığında, Mehmet Çilsal Sekreterlik, Oktay Akgül’de Saymanlık görevlerini üstlendiler.

bodrum ödp konresi (13)ANAYASA, DAHA BASKICI BİR DEĞİŞİKLİĞE UĞRAYACAK…

Seçimin ardından ÖDP Bodrum İlçe Başkanlığına seçilen Mustafa Erdoğan yaptığı açıklamada, ülkenin, dünya ölçeğinde yaşanmakta olan korkunç bir kaosun ve girdabın içine Ortadoğu üzerinden çoktan girmiş bulunmakta olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi; “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesini rafa kaldıran AKP, hepimizi  adeta kıyamete doğru sürüklemektedir. Bu gerici hegemonya, en küçük bir umut ışığı dahi bırakmadan, toplumun tüm direnen kesimlerini bastırmaya, itiraz eden herkesi diz çöktürmeye, tüm ilerici, özgürlükçü birikimleri yok etmeye çalışıyor.  Bir anlamda tüm toplumun geleceği teslim almak istiyor. MİT’ten yargıya, polisten IŞİD tipi kontr-gerilla yapılanmalarına uzanan bir saldırı gücünü kendi tekelinde tutan AKP rejimi,  mezhepçi faşizminin inşaasını adım adım sürdürüyor. Sınırlı demokratik mücadele zeminlerimiz dahi nerdeyse kapatılmış durumdadır. Zaten demokratik ve özgürlükçü olmayan Anayasa, daha da baskıcı ve tahakkümcü doğrultuda madde madde değiştirilmektedir.”

İLERİCİ, DEMOKRAT, DEVRİMCİLERE BİRLİK ÇAĞRISI YAPILDI…

Gerici-mezhepçi AKP faşizmine karşı tüm ilerici, demokrat, devrimci güç ve unsurları bir araya gelmeye çağırdıklarını ifade eden Erdoğan “Bu yolla, ülke sathında direnişi büyütme ve devrimci demokratik bir seçeneği inşa etmek zorundayız   Ortadoğu’daki gelişmelere paralel olarak kendi halkı olan Kürtleri dahi katletmekten çekinmeyen mevcut iktidara ve onun gerici faşizan yöntemlerine karşı büyük bir mücadeleyi  emekçilerle, gençlerle, kadınlarla birlikte örmek  en acil görevimizdir.” dedi.

bodrum ödp konresi (12)DEVRİM VE SOSYALİZM MÜMKÜN ve SOMUT BİR SEÇENEKTİR… cheap Colchicine

Başkan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Öte yandan, biliyoruz ki 21. yüzyıl kapitalizmi, dünya ölçeğindeki emek sömürüsünün yanısıra doğayı da vahşi biçimde sömürmeye devam etmektedir. Bu bağlamda; kentler, yaşam alanları, tarihi-kültürel-mimari tüm değerler yağma-talan yoluyla neoliberal sömürü ve birikim metalarına dönüştürülmüştür.  İlçemiz Bodrum, işte bu sürecin yaşandığı yerlerin başında gelmektedir. Bu yüzden, önümüzdeki dönemde mücadelemizin iki yönlü olarak devam edeceğinin bilinmesini  isteriz. Mücadelemizin biri, yukarda dediğimiz gibi gerici, mezhepçi AKP faşizmine olduğu kadar; diğeri de ilçemizdeki talan sürecine ve bu sürecin aktörlerine karşı olacaktır. Bodrum’daki son 40 yıllık kentleşme dönemi, hak hukuk tanımaksızın yarımadanın adeta kemiklerinin sıyrılana kadar sömürüldüğü, tüketildiği bir dönem olmuştur ve bu zalim sürecin yargılanması gereken failleri hala efendi efendi dolaşıp medyaya sırıtan pozlar vermeye devam etmektedir. Kapatılan dosyaların tekrar açılması ve işlenmiş tüm kent suçlarına dair yeni dosyalar için elimizden ne geliyorsa yapacağız.  İçinde bulunduğumuz kaotik dönemde  devrim ve sosyalizmi yeniden mümkün, somut bir seçenek haline getirmek gibi bir tarihsel sorumluluğumuz da zaten bunu gerektirmektedir.”

ÖDP Bodrum İlçe Başkanı Mustafa Erdoğan konuşmasını heap Combivent “Bu ülkede hala devrimcileri varsa, umut da var demektir.” diyerek tamamladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.