Bodrum Gündem

KİMSEYİ DIŞLAMADAN, ULAŞIM PLANI YAPILMALI…

21.01.2016
0
A+
A-
 mhp-yönetimi-gazeteciler-ile-kahvaltıda-buluştu-4
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bodrum İlçe Yönetimi, basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi. MHP Kurultayı ile ilgili olarak değerlendirme yapmanın erken olduğunu söyleyen Başkan Tosun, Bodrum Belediye Başkanı Kocadon’un Büyükşehir Belediye Başkanlığı açıklaması için “Ben kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum ama ben bugün için kendi adıma bu tür bir açıklamayı çok doğru bulmuyorum, yakışıksız buluyorum.” dedi.
Bodrum Gündem Haber
MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun’un ev sahipliğinde, OASİS Alışveriş Merkezindeki Hippo Lounge Restorant’ta düzenlenen kahvaltıya Bodrum Belediyesi MHP’li Meclis Üyeleri, MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bodrum’da görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri katıldı.
Şehir dışındaki işleri nedeniyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde biraraya gelemediklerini belirterek gazetecilerin gününü kutlayan Başkan Mehmet Tosun; “Çalışan Gazeteciler gününde biraraya gelemedik. O yüzden hem meclis üyelerimizle, hem de yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla biraraya gelelim, sizlerin bu önemli gününü kutlayalım istedik. Parti olarakta, şahıs olarakta özellikle yerel basını önemsiyoruz. 10 yıllık belediye başkanlığım süresince de hep sizlerle iç içe olduk. Şuandaki ilçe başkanlığım süresince de yerel ve ulusal basınımızın temsilcileri ile biraradayız. Çünkü sizler, bizim yaptığımız faaliyetleri, çalışmaları kamuoyu ile paylaşıyorsunuz. Toplumun gözü kulağısınız. Bir de çok zor şartlarda görev yapıyorsunuz, özellikle Bodrum penceresinden baktığımızda çok başarılı gazetecilerimiz var. Emek sarf ediyorsunuz ama şartlar da malum ekonomik sıkıntılar var, çalışma şartlarındaki sıkıntılar var. İnşallah ülke olarak bunları da biran önce aşarız. Sizlerle daha iyi koşullarda beraber oluruz. Bu önemli gününüzü 10 gün gecikmeli olsa da kutluyorum” dedi.
mhp-yönetimi-gazeteciler-ile-kahvaltıda-buluştu buy valacyclovir SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ…
Sohbet ortamında süren buluşmada gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtlayan Başkan Tosun, ilk olarak Kent Haber Koordinatörü Fatih Bozoğlu’nun, MHP’deki kurultay tartışmalarıyla ilgili sorusuna şöyle cevap verdi:
“Bodrum teşkilatı olarak süreci takip ediyoruz. Genel Başkanımız daha dün hastaneden çıktı, o yüzden bu tür konuların konuşulmasını da doğru bulmuyoruz. Buradan kendisine geçmiş olsun diyoruz. Süreç içerisinde MHP en iyi şekilde kurultayını yapacak. İlerleyen süreçte siyasi çalışmalar devam edecek diye düşünüyorum. Daha önceki kurultayda gayet demokratik ve çağdaş bir şekilde kurultay gerçekleştirildi. Önümüzdeki kurultay ve kongrelerinde bu şekilde gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu konuda şuan çok haber çıkıyor, bunların birçoğunun aslı olmadığına inanıyorum. Yaşanan süreçle ilgili özellikle sosyla medyada çok yanıltıcı bilgiler var. Görevinin başında olan parti mensupları olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz”
mhp-yönetimi-gazeteciler-ile-kahvaltıda-buluştu-3KOCADON’A HAYIRLI OLSUN…
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un büyükşehir belediye başkanlığı için aday olacağının konuşulduğu hatırlatılan Mehmet Tosun, kendisinin bu yönde bir adaylığının olup olmayacağı hakkında sorulan bir soruya ise; “Ben kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum ama ben bugün için kendi adıma bu tür bir açıklamayı çok doğru bulmuyorum, yakışıksız buluyorum. Bizler, parti mensubu arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle, yönetim kurulu üyelerimizle istişare ederek siyasi geleceğimizi planlıyoruz. Daha seçimlere 3 yıl var. Şuanda bana göre, yerel yönetimlerin başındaki arkadaşların bu tür tartışmalara girmeden hızla çalışmaları ve taahhütlerini yerine getirmeleri lazım. Toplumun, Bodrum’un, Muğla’nın belediyelerden ciddi beklentileri var. Sadece belediye başkanının değil, tüm belediye ekibinin sorunları çözme noktasında gayret sarf etmelerinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Adaylıkla ilgili süreç için daha çok erken. Şuanda ben siyasi çalışmalarımızla birlikte işime odaklanıyorum” şeklinde yanıt verdi.
mhp-yönetimi-gazeteciler-ile-kahvaltıda-buluştu-3 order Clonidine BÜYÜKŞEHİR YASASININ DEĞİŞMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ…
Konuşmasına büyükşehir yasası ile ilgili yapılan çalışmaları anlatarak devam eden Tosun, yasaya en baştan beri karşı çıktıklarını ve değişiklik yapılması için Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın bir yasa teklifi verdiğini belirterek;  Natrexone Buy “Büyükşehir yasasının açmazları ile ilgili parlamentoda görev yapan Milletvekili arkadaşımız Mehmet Erdoğan’da bir yasa teklifi hazırladı ve 18 Ocak 2016 tarihinde TBMM’ne sundu. 559 köyün tekrar belediye tüzel kişiliğine kavuşturulması, büyükşehir belediyesinin yetki sınırlarının 30 km. ile sınırlandırılması ve 30 ilde tekrar il genel meclisi özel idarelerinin kurulması ile ilgili yasa teklifi sundu. MHP olarak konuyu yakından takip ediyoruz. Eskiden beri bu yasaya karşı çıktık, komisyonlarda parti kurulunda ben de görev yaptım. Bu yasanın yanlış olduğunu hep söyledik, bugün de söylüyoruz. Bugün daha büyük sıkıntılar var. Aynı parti içerisindeki belediyelerde bile ciddi bir gruplaşmanın var olduğunu görüyoruz. Hizmetlerin yerine getirilemediğini görüyoruz. Buradan buraya aday olalım çözelim diye çözülecek bir sıkıntı değil bu. Kanunun özünde problem var. Belediye başkanının kim olduğu önemli değil, sistemde sıkıntı var. Büyükşehir yasası ile birlikte Doğu ve Güneydoğu’da ilin tamamının yetkisini belediyelere verdik. O belediyelerin özerk yönetim çığlıklarını duyuyoruz. Bunların hepsinin, devletimizin varlık sebebini ortadan kaldırmaya yönelik girişimler olarak görüyoruz. Biz ne dediysek hepsi çıkmış durumda” dedi. Tosun parlamentonun bu yanlıştan nasıl geri dönüleceğinin tartışılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
mhp-yönetimi-gazeteciler-ile-kahvaltıda-buluştu-5YÜZDE 50’LERE VARAN İPTALLER VAR…
Tosun, Türkiye’de yaşanan terör olaylarının turizme ve bölgemize olası etkileri hakkında sorulan bir soruya ise şu yanıtı verdi;
“Yaşanan terör saldırılarından dolayı rezervasyon iptallerinin devam edeceğini, bununla ilgili ciddi tedbirler alınması gerektiğini düşünüyoruz. Benim endişem, yüzde 50’lere varan rezervasyon iptalleri olacağı meselesi ile konuya bakıyoruz. İnşallah olmaz ki, Sultanahmet’te ki saldırıyı da yeri ile ilgili önemsiyoruz. Tamamen turizme balta vurmak amacıyla yapılmış bir saldırıdır. Yurt dışından her turistin ziyaret ettiği bir yerdir. İnşallah bu saldırılar, diğer turizm merkezlerinde devam etmez. Ege Bölgesinde, Ürgüp civarında yapılacak bir saldırı, turizmi ciddi bir şekilde etkiler. Bir de, istihbarat zafiyeti varmıdır? bunu sorguluyoruz. Saldırılardan hemen sonra faillerle ilgili bir takım açıklamalar yapılıyor. O zaman bunlar biliniyorsa neden tedbir alınmıyor, niye gereği yapılmıyor endişesi ile meseleye yaklaşıyoruz. Güvenlikle ilgili ciddi tedbirler alınması gerekir. Turizm ile ilgili ciddi endişelerimiz var”
mhp-yönetimi-gazeteciler-ile-kahvaltıda-buluştu-6TARAFLARI DIŞLAMADAN, DENGEYİ SAĞLAMAK LAZIM…
Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığının uygulamaları nedeniyle Bodrum şoför esnafının içine düştüğü sıkıntılar üzerine sorulan başka bir soruya ise Mehmet Tosun, sorunun taraflar arasında kamplaşmaya girilmeden, hem vatandaşın alacağı ucuz ve kaliteli ulaşım hizmeti, hem de esnafın mağdur edilmediği bir yöntemle çözülmesi gerektiğini belirterek; “Vatandaşlar tarafından bize sık sık iletilen Yarımada genelinde bir sorun var. Bu soruna ikinci bir sorun daha eklendi. Bunu büyükşehir belediyesi kısmen çözmeye çalışıyor ama orada da problemlerimiz var. Sorunun vatandaşla ilgili boyutunu çözmeye çalışırken, bu sefer esnafın mağdur olduğunu düşünüyoruz. Burada her iki tarafı da memnun edecek orta bir formül geliştirmek lazım. Vatandaş ve esnafı biraraya getirecek toplantılar yapsak, araç tiplerini belirlesek, Bodrum esnafına vatandaşın istediği fiyatı yaptırsak, büyükşehir belediyesinin bir lira maliyeti olmadan hem meseleyi çözmüş oluruz, hem de vatandaşımızın ucuz, kaliteli bir şekilde toplu taşıma hizmetinden faydalanmasını sağlarız. Bu konuda kamplaşmaya hiç gerek olmadığını düşünüyoruz” dedi.,
Tosun, bu tür durumlarda şoför esnafının, ya da belirli bir kesimin dışlanarak sorunun çözülemeyeceğini, Bodrum Yarımadasının ana ulaşım planının yapılması ve yollardaki sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade ederek, vatandaşın evinden çıktığında özgürce, hiçbir engele, ücrete takılmadan istediği yere gidebilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Bodrum gündemindeki konular hakkında fikir alışverişinde bulunulan program yaklaşık bir saat sürdü.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.