Bodrum Gündem

YİNE BODRUM VE YİNE DOĞA KATLİAMI

24.02.2016
0
A+
A-
order methotrexate online gündoğanGöltürkbükü ile Gündoğan mahalleleri arasında bulunan Küçükbük Koyunda, otel ve rezidans inşaatları için yapılan hafriyat çalışmalarında denizin doldurularak doğanın katledilmesi, bölgede yaşayan vatandaşları ve çevrecileri çileden çıkardı.
Fluoxetine no prescription Bodrum Gündem Haber buy metoclopramide
Göltürkbükü Mahallesi ile Gündoğan Mahallesi sınırında yer alan Küçükbük koyundaki yarımada üzerinde, Şubat ayı başından itibaren çok sayıda iş makinesi ile başlatılan hafriyat çalışmalarına çevreciler sessiz kalmadı.
Apostol Adasının tam karşısında yer alan, Göltürkbükü Mahallesi Hebil Caddesinde üzerinde çok sayıda ağacın da bulunduğu burunda başlayan çalışmalardan çıkarılan hafriyatın denize doldurulması bu kadar da olmaz dedirtti. Bölgeye yakın bir alanda toplanan, Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği, Bodrum TEMA ve Kent Konseyi Mahalle Meclisi üyelerinden oluşan grup, yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunun aydınlatılmasın talep etti.
Grup adına konuşan Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği başkanı Sema Höcek, yapılan inşaat hakkında ilgili kurumlara dilekçe ile başvurduklarını ve gerekli izinlerin alınıp alınmadığını öğrenmek istediklerini vurgulayarak şunları söyledi:  “Bu alana iki yıl öncesine kadar IMG_3577dokunulamamıştı, sadece bazı yollar açılmıştı. Ama son bir aydır aşırı bir faaliyet var. Arazi sahibinin değiştiği söyleniyor. Burada bir otel ve turizm imarlı villalar tesis edilecek. Burada ciddi bir doğa ve çevre katliamı var. İş makineleri oldukça fazla. Arazinin doğal yapısını tahrip ederek kazı yapıyorlar. Bunu da denize döküyorlar. Böyle olunca kıyı kenar çizgisi, denizdeki canlılar zarar görüyor ve bütün bunların izinsiz olduğunu düşünüyoruz. Zaten denize yapılan dolgunun izni olamaz” dedi.
İnşaat bölgesinde günlerdir incelemelerde bulunduklarını ve inşaat ruhsatının olduğuna dair herhangi bir tabela göremediklerini ifade eden Sema Höcek sözlerine şöyle devam etti:  “Biz kaç gündür araştırıyoruz. İnşaat ruhsatını ihtiva etmesi gereken inşaatlarda bulunması gereken tabelayı göremiyoruz. İnşaat ruhsatları var mıdır? Yoksa, inşaat ruhsatı olmadan nasıl hafriyat yapmaktadır. Eğer ruhsatları var ise hangi ruhsat bu katliama müsaade etmektedir. Biz bunları sorgulamak üzere önceki gün, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, Bodrum Kaymakamlığına, Büyükşehir ve Bodrum Belediyelerine dilekçelerimizi yolladık. Bu sabah ta, dolgudan dolayı denizdeki canlıların zarar görmesinden dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne müracaatta bulunduk” dedi.
Bu katliamın bu şekilde devam etmesi halinde eylemlere başlayacaklarını ifade eden Höcek, bölgede imar izninin Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilebileceğini sözlerine ekledi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.