Bodrum Gündem

KORKUNÇ İDDİA!

KORKUNÇ İDDİA!
01.03.2016
0
A+
A-
 geyik barajına kimyasal sızıntı
Milas’ta faaliyet gösteren bir feldspat zenginleştirme tesisinden sızan atık suyun Geyik Barajı’na karıştığı iddia edildi. Eğer iddialar doğruysa Bodrumlular zehirli su içiyor…
Bodrum Gündem Haber buy Colchicine
Bölgede yaşayan vatandaşlar, Bodrum’un içme suyunun sağlandığı Geyik Barajı’na kimyasal atık karıştığı ile ilgili iddialarda bulunuyor. Eğer iddialar doğruysa Bodrumlular uzun bir süredir zehirli su içiyor.
Milas’a bağlı Akkovanlık Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bir feldspat zenginleştirme tesisi, yöreden çıkarılan ham madeni işleyerek kullanıma hazır hale getiriyor. Seramik, cam ve porselen sanayinde kullanılan feldspat madeninin kimyasal kullanılarak işlemden geçirildiği iddia edilirken, atık suyun dinlendirildiği havuzlardan sızan kirli su, Bodrum’a içme suyu gönderilen Geyik Barajı’na giden bir dereye dökülüyor.
geyik barajına kimyasal sızıntı 2TESİSTEN SIZAN KİMYASAL DEREYE KARIŞIYOR…
Baraja dökülen derenin geçtiği Ortaköy Mahallesinde yaşayan Mehmet Dalman: order methotrexate online “Bu tesis madeni kimyasal kullanarak ayrıştırıyor. İşlem sonucunda ortaya çıkan atık su, tesisin derme çatma havuzlarında dinlendiriliyor. Ancak su bu toprak havuzlardan sızarak hemen yanındaki dereye boşalıyor. Yağışlı havalarda havuzlardaki su taşarak yine dereye dökülüyor. Hatta havuzlarda dinlendirilen atık su, bazen hortum yardımıyla bilinçli olarak dereye akıtılıyor. Kirli suyun karıştığı bu dere bizim mahalleden geçerek, Geyik Barajı’na dökülüyor. Yöremizin doğasını ve yer altı sularını da kirleten bu durum, barajdan Bodrum’da gönderilen içme suyunun da kirlenmesine neden oluyor” diyerek yetkili mercilerin yaşanan çevre kirliliğine müdahale etmesini istedi.
geyik barajına kimyasal sızıntı 1YAZ AYLARINDA YOLLAR ZEHİRLİ SUYLA SULANIYOR… treating cancer tumors
Atık suyun herhangi bir arıtma işleminden geçirilmediğine dikkat çekerek, yaz aylarında mahalle yollarında toz oluşmaması için atık suyla yol sulaması yapıldığını iddia eden Dalman: “Havuzlarda biriken tortul tabaka, kamyonlar vasıtasıyla tesisin yakınındaki bir dağ yamacına boşaltılıyor. Doğaya dökülen atık tortul da çevreyi kirletiyor. Artan kirlilik sonucunda derelerdeki balıklar yok oldu. Bu yörede yaşan insanlar, sağlıklarından endişe ediyor. Bu kirli suyu hayvanlarımız içiyor, dere suyuyla bahçelerimizde sebze, meyve yetiştiriyoruz. Bu zehre, bir şekilde maruz kalıyoruz. Yöre halkı olarak madenciliğe karşı değiliz! Ancak madencilik faaliyetlerinin standartlarının korunarak, doğaya ve insan sağlığına zarar verilmemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
geyik barajına kimyasal sızıntı 3
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.