Bodrum Gündem

“KADINA ŞİDDETTİ TOPLUMA KANIKSATTILAR”…

08.03.2016
0
A+
A-

IMG_4692Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Örgütü Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile Bodrum Belediye Meydanında oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Order Kamagra online Buy Cialis Soft how to buy Plan B Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Örgütü Kadın Kolları başkanı Emel Çakaloğlu, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Nadiye Sarıtosun, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Funda Akçalı, belediye başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon’un yanı sıra pek çok sivil toplum kuruluşu temsilci, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye meydanındaki programda kadınların bir süre sessizce oturmalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Örgütü Kadın Kolları başkanı Emel Çakaloğlu, yaptığı konuşmasında “ Ben sözüme nasıl başlayacağımı bilememenin sıkıntısını yaşıyorum. Her gün birkaç kadının eşleri, babaları, erkek kardeşleri veya diğer erkekler tarafından katledildiği şiddet gördüğü 12, 13 yaşlarındaki çocuk gelinlerin babası yaşındaki adamlarla zorla evlendirildiği kız çocuklarının okumalarının engellendiği, kadının adının olmadığı bir toplum haline geldik” dedi. Çakaloğlu, yaşanan bu olayların kanıksanmış olmasından son derece rahatsız olduklarına değindi. Emek Çakaloğlu, söz konusu kötü gidişatın önlenebilmesinin eğitim sisteminin elden geçirilmesi, 12 yıllık zorunlu eğitimin sözde değil özde uygulanması ile mümkün olacağını ve CHP olarak bunun için çaba harcayacaklarını kaydetti.

Daha sonra bir konuşma yapan CHP’li belediye meclis üyesi Funda Akçalı, kadının insani hakları için kadın erkek birlikte mücadele etmek gerektiğine vurgu yaparak “Kadının insan mücadelesi, demokrasi mücadelesi, adaletli bir toplumda yaşama mücadelesidir. Dünya kadın hareketinin onurlu mirası olan 8 Mart’ı bayram edebilmek için güçlerimizi birleştirmek zamanıdır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.