Bodrum Gündem

DOĞAN CÜCELOĞLU BODRUM’DA SEMİNER VERDİ…

IMG_5878

Bodrum Bahçeşehir Okulları tarafından düzenlenen “Geliştiren Anne Babalık” konulu seminere katılan Prof.Dr.Dağan Cüceloğlu anne ve babalar için çok önemli konularda bilgileri paylaştı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

OASİS Nurol Kültür Merkezinde gerçekleşen Prof.Dr.Dağan Cüceloğlu’nu  sunduğu “Geliştiren Anne Babalık” konulu seminere oldukça yoğun ilgi oldu. Salon merdivenler dahil tamamen dolunca bazı izleyiciler sahne önünde oturarak semineri izlemek zorunda kaldı.

Prof. Dr.Doğɑn Cüceloğlu, kırktɑn fɑzlɑ bilimsel mɑkɑlesi yɑyınlɑnɑn bir psikolog ve çeşitli topluluklɑrɑ bilimsel psikoloji çerçevesinde gelişim seminerleri sunɑn bir iletişim psikolojisi uzmɑnı. Çok sɑyıdɑki kişisel gelişim kitɑbı ile Türk insɑnının düşünce, duygu ve dɑvrɑnışlɑrını inceliyor.

Prof.Dr.Doğan Cüceloğlu  seminerin başında katılımcılara çeşitli sorular sorarak adeta solandaki insanlar bütünleşti ve aynı dili konuşmaya başladı. Cüceloğlu daha sonra “Anne babalarla karşılaştığım ortamlarda bana şu tür sorular yöneltiyorlar ve dile getirdikleri sorunu çözmek için ne yapmaları gerektiğini soruyorlar. Anne ve baba tarafından dile getirilen bu sorunların bazıları çocuğun içinde bulunduğu ortamın özelliklerinden, bazıları ise çocuğun söz dinlememe davranışlarından kaynaklanıyor.” diyerek, çocuğun içinde bulunduğu ortamdan kaynaklanan sorunları dile getirdi.

İnteraktif bir şekilde devam eden seminer de Cüceloğlu seminere katılan anne ve babalar ile birlikte “Bir anne ve baba olarak çocuğun düşünce ve davranışlarını denetlemesinin söz konusu olmadığı, ancak etkilememsi söz konusu olduğuna göre, anne ve babanın çocuğu ile ilişkisinde en etkili iletişimi nasıl oluşturabilir? Bir anne baba çocuğuyla nasıl etkili iletişim kurabilir? gibi sorulara yanıt aradılar.

Seminer sonunda velilerin Prof. Cüceloğlu’na çeşitli sorularını yanıtlaması ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.