Bodrum Gündem

“HUKUK TARTIŞILIRKEN HUKUKÇULARIN SUSMASI DÜŞÜNÜLEMEZ”

“HUKUK TARTIŞILIRKEN HUKUKÇULARIN SUSMASI DÜŞÜNÜLEMEZ”
05.04.2016
0
A+
A-

ADALET SARAYI5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Bodrum Adliyesi önünde tören düzenleyen Avukatlar Atatürk büstüne çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudular. Bodrumlu avukatlar, ülkemizin huzuru için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. 

Bodrum Gündem Haber

Gelinen noktada ülkemizde huzurun yok olduğunu, milletimizin giderek artan anlamsız bir düşmanlığın içine sürüklenildiğini ifade eden Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit’in konuşması ile devam eden basın açıklamasında, şehitlerimiz de anıldı.

Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Av. Cavidan Karagöz Özyiğit, şunları söyledi “Bu sene, her gün gelen şehit haberlerinin üzüntüsü, ülkemizde yaşananların kaygısı içerisinde buruk olarak kutluyoruz. Bu vesile ile öncelikle, Vatanımız için hiç düşünmeden canlarını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, ailelerine sabırlar diliyorum.”

“Böyle bir zamanda Hukukçuların ve Baroların Konuşmaması Düşünülemez”…

Günümüzde anlamsız bir düşmanlığın içine sürüklenildiğini ifade eden Bodrum Baro temsilcisi, sözlerine şöyle devam etti: “Geldiğimiz noktada, ülkemizde huzurun giderek yok olduğunu, insanların birbirine düştüğünü, anlamsız bir düşmanlığın bütün milleti sardığını görmekteyiz. Giderek düşmanlaşan, düşmanlaştırılan bir milletin birliğini koruması, huzur ve barış içinde yaşaması daha fazla mümkün olmayacaktır. Toplumun yargıya olan güveninin azalmakta olduğu şu günlerde avukatlara tarihi görevler düşmektedir. Biz avukatlar ve Barolar da bugün tarihi bir sorumluluk ile karşı karşıya bulunmaktayız. Avukatlar olarak dileğimiz ülkemizde yargı bağımsızlığının tam olarak devam etmesidir” 

Türkiye Hukuk devleti ocavidan karaoz ozyigitlma mücadelesi verirken Baroların ve avukatların susmasının asla kabul edilemeyeceğini açıklayan Avukat Cavidan Özyiğit , “Hukukun çokça tartışıldığı ve gündemin en önemli konusu olduğu bir ülkede, hukukçuların ve Baroların konuşmaması düşünülemez. Şeffaf ve adil bir yargı, ülkenin huzuru ve güçlü olması için avukatlık var olması gereken bir unsurdur” ifadelerini kullandı.

Siyasete alet olmadan, taraftarlık yapmadan, hiç kimsenin hatırı için eğilmeden, vatanın, milletin birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutarak, görevlerini ifa etmeye devam edeceklerini vurgulayan Özyiğit, “Milletimizin bu gün barış ve huzura her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Bu yüzden siyasilerimiz çekişme ve siyasi kaygılarını bir kenara bırakmalı, Ülkenin iktidarı ve muhalefeti bir araya gelerek onurlu bir çözüm yolu mutlaka bulunmalıdır. Milletimiz kan ve gözyaşından bıkmış ve artık sabrı kalmamıştır. Bütün bunları ifade ederken taraf olduğumuz tek şeyin bu toprakların huzuru olduğunun altını çizmek istiyorum. Ülkemiz önemli bir süreçten geçerken zor zamanın ve zor anların mesleğini icra etmenin onur ve gururunu taşıyoruz” dedi.

Cavidan Özyiğit basın açıklamasının sonunda, “Ülkemizin huzur ve refahı için, çocuklarımızın geleceği için, hukuka bağlı bir devlet için, barış içinde bir gelecek için hepinizin avukatlar gününü kutluyor” dedi.

Basın açıklamasının ardından sona eren törenin ardından Avukatlar adliyedeki görevlerinin başına döndüler.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman ve Hakimler, avukatları ziyaret ederek günlerini kutladılar. Başsavcı Duman ziyaretinde, “Yargı erkinin önemli süjesi avukat meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü saygıyla kutluyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.