Bodrum Gündem

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN BASKETBOL BAŞARISI…

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN BASKETBOL BAŞARISI…
06.04.2016
0
A+
A-

Bodrum-Sağlık-Vakfı-Engelli-Basketbol-takımı-2-oldu

Bodrum Sağlık Vakfı öğrencisi Rıfatcan Şişman’ın takımı İzmir’de gerçekleşen Ege Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları basketbol alanında ikinci oldu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Sağlık Vakfı’nda uzun yıllardır eğitim alan ve son yıllarda Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Atölyesi’nde çalışarak, seramik alanında da kendini yetiştiren Rıfat Can Şişman’ın içinde olduğu Basketbol Ege Üniversitesi Özel Olimpiyatları’nda büyük bir başarı sağladı.
Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş. Basketbol Antrenörü Ayten Özhan Yılmaz tarafından çalıştırılan Bodrumspor Basketbol Takımı, 6 engelli sporcu ve Turgutreis Lisesinden de 4 partner oyuncusuyla Ege Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları’nda gerçekleştirdikleri maçların sonucunda basketbol kategorisinde 2. oldu.

Bodrum-Sağlık-Vakfı-Engelli-Basketbol-takımı-2-oldu-11982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özacan ve Sakıp Sabancı tarafından başlatılan Özel Olimpiyatlar; zihinsel engelli bireyleri, diğer bireyler ile bir araya getirerek, spor alanında eğitim ve yarışma olanakları sağlayarak fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaret sergilemelerine, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine ve sosyal hayata daha fazla katılımlarını amaçlıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.