Bodrum Gündem

ŞAHİNOĞLU’NDAN “DOĞAYA DÖNÜŞ “ SERGİSİ

06.04.2016
0
A+
A-

IMG_6079Bodrum Sanat Galerisi Tamer Şahinoğlu’nun fırçasından çıkan eserler “Doğaya Dönüş” konsepti ile sanat severlerin karşısına çıktı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

23 Nisan’a kadar gezilebilecek olan sergide toplam 50 resim yer almakta. Bu resimlerin 13 tual üzerine akrilik boya tekniği kullanılarak hazırlanmışken 37 resim de sulu boya tekniği ile sanatseverlerini bekliyor.

Hazırladığı kişisel sergisi ile ilgili görüştüğümüz ressam Tamer Şahinoğlu, insanlara bu kadar cömert davranan doğanın yine insanlar tarafından sorumsuzca harcandığını düşündüğü için “Doğaya Dönüş” temalı hazırladığı resimleri ile dikkatleri bu konuya çekerek farkındalık oluşturmaya çalıştığının altını çizdi. Şahinoğlu sergi ile ilgili şunları söyledi “Bu sergide tema olarak doğaya dönüş olayını vurgulamak istedim. İnsanların dikkatini doğaya çekmeye çalıştık. Doğayı hızla tükettiğimizi düşünüyorum. Maalesef bu kadar bize cömert davranan doğayı bizim çok sorumsuzca harcadığımızı hissediyorum. İnsanların belki dikkatini çekebilir miyim ya da farkındalığını arttırabilir miyim diye böyle bir çalışma yaptım.”

1989 yılından bu yana resim yaparım ama sıklıkla karma sergilere katıldığını belirten ressam Tamer Şahinoğlu “Çok fazla üretken olduğum söylenemez. Geçmiş dönemde olsun, şimdi olsun kişisel sergilerim de oldu. 2013 yılından bu yana yapmış olduğum resimleri suluboya çalışmalarının artık tuvallere geçmesi konusunda yoğun bir istek gelince bununla başlayan bir süreç bu sergiyi açmamıza sebep oldu.” dedi.

Ressam 1989’dan itibaren yurt içi ve yurt dışı birçok karma resim sergilere katılmış İstanbul’da birçok kişisel sergiler açmıştır. Resme naif anlayışla yaklaşan Tamer Şahinoğlu bu sergideki resimleri; özel yaşamından imgeleri ve tabiatın varlıklarını naif duyarlılığıyla bir araya getirerek izleyiciyi etkileyen, şaşırtan ve düşündürmeyi başaran bu işleri sanat severler tarafından mutlaka görülmeli.
4-4-2016’da sanat severler ile buluşan Tamer Şahinoğlu’nun sergisi Bodrum Çarşı Mah. Ali Baba Sokaktaki( manavların arkasındaki Meyhaneler sokağı) adresinde 23 Nisan’a kadar ziyaret edilebilir.

Sanat hayatına Kasım 2015’de katılan Bodrum sanat Galerisi’nin bundan sonraki kişisel sergileri Doğu Çankaya, Bedia Dipşo, Yavuz Tanyeli, Mustafa Altıntaş ve  Musa Köksal olacak.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.