Bodrum Gündem

İNŞAATLARDA ÖNCE İNSAN GÜVENLİĞİ

18.04.2016
0
A+
A-

IMG_670727 yaşında genç girişimci Burak Taşdan, boya ve yapı kimyasalları pazarlamasındaki tecrübesini kendi firmasını kurduktan sonra iş güvenliği ürünleri ile pekiştirerek Bodrum’daki inşaat sektörüne hizmet vermeye başladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Elektrik teknikeri genç girişimci, okulundan mezun olduktan sonra kendi mesleğini yapmak yerine ticaret hayatını seçmiş.

Uzun yıllar boya ve yapı kimyasalları bölümünde profesyonel olarak çalıştıktan sonra bildiği işi yapma kararı alan Burak Taşdan süreci şöyle anlatıyor “Ticarette de profesyonel olduğumuz, bildiğimiz konuda hizmet vermeye devam etmek istedik. Yarımada genelinde iş güvenliği konusunda eksiklikler olduğunu tespit ettik. Kendi yerimizde boya, yapı kimyasalları ve nalburiyenin yanında iş güvenliği konusuna biraz fazlaca değinmek istedik. İki sene öncesine kadar inşaatlarda, şantiyelerde çok fazla önem gösterilmeyen bir konuydu iş güvenliği. Aslında %100 uygulanması, ihmal edilmemesi gereken bir konu. İş güvenliği denildiği zaman insanların aklına sadece kontrol mekanizması geliyor ama onun yanında çalışan işçilerin, mühendislerin, müteahhitlerin kullanacak olduğu, kullanması gereken ürünler var. Herhangi bir olumsuz durum esnasında hayatını koruyabileceği ürünler var. Ben işin bu tarafındayım. Bu ürünlerin satışını yapmaktayım. “

IMG_6685İnşaatlarda çalışanların güvenliği denilince, insanların çoğu bunun kafaya takılan baret ve yelekten ibaret olduğunu düşünmekte. Burak Taşdan işçi güvenliğinin bu kadar hafife alınmaması gerektiğinin altını çizerek konuşmasına şöyle devam etti “Bunlar sadece işin konu başlığıdır. İş güvenliği ürünlerinin çok geniş bir yelpazesi var. Bunların hepsini ayrı ayrı bulunduruyorum. Bunlarda da Çin malı ürünler değil daha sağlıklı olan kaliteli global ürünleri pazarlıyorum. “

İnşaat sektöründe çalışanların son dönemde iş güvenliği konusunda bilinçlendiğini belirten Burak Taşdan “İnsanlar son dönemlerde bu ürünlerin temininde kaçışa doğru yönelmiyorlar, aksine herkes daha fazla önem vermiş durumda. En ufak bir şantiyeye bile başlasalar baretini, yeleğini, en azından ucu demirli olan ayakkabısını işçisine alıyor ve kullandırtıyor. Bu aslında bir taraftan da sevindirici. Bizim kurum olarak uygulama tarafımız da var. Biz bu ürünleri orada da kullandırıyoruz. Çünkü çalıştırdığınız insanın hayatı sizin için kıymetli olmalı. Bir baret, bir ayakkabı yeri geldiğinde o insanın hayatını kurtarabilir.” Dedi.

Genç girişimci Burak Taşdan, ülkemizdeki ekonomik sıkıntıdan dolayı bu ürünlerin temininde ucuza yönelmelerin olduğunu fakat bununla birlikte eskiye nazaran inşaat sektöründeki firmaların elinden geldiği kadar bu ürünleri kullandıklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.