Bodrum Gündem

GAZETECİLER CEMİYETİNDEN LİSELİLERE FOTOĞRAF MAKİNESİ…

GAZETECİLER CEMİYETİNDEN LİSELİLERE FOTOĞRAF MAKİNESİ…

muğla gazeteciler cemiyetinden liselilere fotoğraf makinesi ödülü (3)

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ve il genelindeki lise öğrencileri arasında düzenlenen “Yeşil ve Mavi – Keşfet Muğla’nı” konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından dereceye girecek öğrencilerin fotoğraf makinası ile ödüllendirileceği yarışmaya katılan fotoğraflar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Menteşe İlçesi’ndeki Sınırsızlık Meydanı’nda sergilenecek.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Gazeteciler Cemiyeti ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, il genelindeki lise öğrencilerinin duygu, düşünce ve yaratıcılıklarını görsel sanat çalışmalarıyla sergileyebilmeleri ve bunun yanında gazetecilik mesleğine yönelik farkındalıklarının arttırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen süleyman-akbulut sonuçlandı.

15 Şubat-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen yarışmada yaklaşık 300 fotoğraf değerlendirmeye alındı. Yarışmanın Değerlendirme Kurulu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Serdar Karakaya ile Serdar Çil, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Tarık Tüfekçi, Milli Eğitim Ar-Ge Biriminden Gözde Gültekin Gürdal, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ile Yönetim Kurulu üyeleri Kenan Gürbüz ve Yüksel Savaş isimlerinden oluştu.

Yarışmada dereceye giren fotoğrafların sahipleri, Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı günü saat 11.00’de Menteşe İlçesi’ndeki Sınırsızlık Meydanı’nda düzenlenecek törenle ödüllendirilecek. Bunun yanı sıra yarışmaya katılan diğer fotoğraflar da, aynı yerde sergilenerek, fotoğraf severlerin beğenisine sunulacak.

muğla gazeteciler cemiyetinden liselilere fotoğraf makinesi ödülü (2)GAZETECİLİK MESLEĞİNİN FARKINDALIĞININ ARTIRILMASI AMAÇLANDI…

İl genelinde lise öğrencileri arasında düzenlenen “Yeşil ve Mavi – Keşfet Muğla’nı” temalı fotoğraf yarışmasının önemli bir eğitim projesi olduğuna dikkati çeken Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut Muğla Gazeteciler Cemiyeti olarak amaçlarının, eğitim çağındaki öğrencilerin gazetecilik mesleğine olan ilgililerini ve gazetecilik mesleğinin farkındalığı arttırmak olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Yeşil ve Mavi, Keşfet Muğla’nı” temalı bir fotoğraf yarışması düzenlemiştik. Bu yarışmamız Muğla’daki tüm liseleri kapsıyordu. 15 Nisan ile 22 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz yarışmamızı sonuçlandırdık. Bu yarışmayı düzenlerken ki amacımız; öncelikle lise çağındaki arkadaşlarımızın sanatsal yönlerinin öne çıkması ve bu anlamdaki yaratıcılıklarını ortaya koymaktı. Beraberinde de hayatlarını şekillendirmek üzere oldukları bu dönemde, geleceğe yönelik tercihlerinde gazetecilik mesleği için bir farkındalık yaratmaktı. Gazetecilik mesleği olarak onların ilgisini çekebilmekti. Bu amaç doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bir proje başvurusunda bulunduk ve kendilerinin de bize paydaş olmalarını istedik. Kendileri de bu konudaki, gerekli hassasiyeti ve önemi gösterdiler. Bizde projemizi hayata geçirdik.”

muğla gazeteciler cemiyetinden liselilere fotoğraf makinesi ödülü (1)ÖDÜL OLARAK FOTOĞRAF MAKİNESİ VERİLİYOR…

Değerlendirme Kurulun yaklaşık 300 eseri tek tek, büyük bir titizlikle incelediğini ifade eden Başkan Akbulut “Muğla Gazeteciler Cemiyeti olarak, dereceye giren bu eserlerin sahiplerini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi anlamlı bir günde fotoğraf makineleriyle ödüllendireceğiz. Bu 3 eserin yanı sıra yarışmaya katılan eserlerden seçilen fotoğraflar da aynı gün sınırsızlık Meydanı’nda sergilenecek. Halkımızı, fotoğraf meraklılarını, üyelerimizi ve meslektaşlarımızı bu tören ve sergiye bekliyoruz.” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak, bu ve buna benzer sosyal projeleri yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Akbulut, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı günü saat 11.00’de Menteşe İlçesi’ndeki Sınırsızlık Meydanı’nda düzenlenecek olan ödül törenine davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.