Bodrum Gündem

BİN 171 DANSÇI İLE BODRUM’A 1 MİLYON AVRO KATKI…

Bodrum Sokakları Bodrum Dans Festivali sona erdi (6)

Bodrum Belediyesi’nin katkıları ile Bodrum Dans Kulübü tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Bodrum Dans Festivali, dans yarışmaları ile son buldu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen “Türkiye Dans Sporları Federasyonu – Sosyal Latin Dansları (Salsa) Kulüplerarası Sıralama Yarışmasında” Türkiye’nin dört bir yanından Bodrum’a gelen yüzlerce sporcu kıyasıya yarıştı.

Minikler, Yıldızlar, Gençler kategorilerinde 124, Yetişkinler kategorisinde 230 olmak üzere toplam 354 sporcunun katıldığı Salsa yarışmaları sabah 09.00 da başladı ve akşam 19.00 a kadar devam etti.

Yarışmaları Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonunu dolduran yüzlerce kişi izledi.

Bodrum Dans Kulübü başkanı Fatih Özvezneci, Türkiye Dans Sporları Federasyonunun kurulduğu ilk yıldan itibaren federasyon ile ortaklaşa dans yarışmaları düzenlediklerini, her yıl Bodrum’da yüzlerce sporcuyu ve beraberlerinde gelen binlerce tarafları ağırladıklarını belirtti.

Bodrum Sokakları Bodrum Dans Festivali sona erdi (1)Özvezneci açıklamasının sonunda, Uluslararası Bodrum Dans Festivalinin son iki gününde düzenlenen yarışmalarda dansın en iyilerinin de  belirlenmesi ile festivalin tamamlandığını kaydetti.

  1. Uluslararasi Bodrum Dans Festivalinde bu yıl;
  • Organizasyon komitesinde 17 ülke yer aldı,
  • 5 gün süren festival etkinliklerinde 1171 dansçı sahne aldı,
  • Etkinlikleri 10 bin kişi izledi,
  • Dans Yarışmalarında 354 sporcu yarıştı,
  • Festival 30 ülkede 400 den fazla habere konu oldu,
  • Bodrum Turizmine 1 milyon Euro katkı sağlandı

Her yıl Mayıs ayının son haftasında düzenlenen “Uluslararası Bodrum Dans Festivali” Unesco Milli Komitesi kararı ile 2016 yılında Unesco Logosu taşımaya hak kazanan ülkemizdeki ender organizasyonlar arasında yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.