Bodrum Gündem

TOSUN’DAN UYARI: “HESAP VERMEK ZORUNDA KALIRSINIZ”

mhp ilçe teşkilatı basın açıklaması (1)

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet Tosun, İlçe Yöneticileri ve Bodrum Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı, Bodrum ve ulusal gündeme dair bir çok konuda değerlendirmelerin yapıldığı basın toplantısı gerçekleştirildi. MHP Bodrum ilçe Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Gıda A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yıldızhan’ın MHP’ye yönelik açıklamalarını iftira olarak değerlendirirken, müdürlerin birilerinin talimatı ile siyasi söylemlerde bulunmasını sert bir dil ile eleştirdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı uzun bir aradan sonra basın ile bir araya geldi. Yerel ve ulusal Basın toplantısında Bodrum yereli ve ulusal gündeme dair birçok konuda değerlendirmelerin yapıldığı basın açıklamasında kendi aralarında bir yöntem belirlediklerini kaydeden Başkan Mehmet Tosun şunları söyledi; “Ben bir genel değerlendirme yapacağım Bodrum gündemi ile ilgili. Daha sonra Şakir Açıkgöz arkadaşımız belediyenin durumu ile ilgili bir meclis grubumuzun açıkladığı bir basın açıklaması var. Onu okuyacak. Onun haricinde yerel ile birlikte, katı atık sorunu, TOKİ ve gündemimizdeki Külliye’de dahil olmak üzere, tüm bu konularda sorularınızı sorabilirsiniz. Bizde bütün samimiyetimiz ile bu soruları yanıtlayacağız. Bu sorunlara birde otogarı ekledik. Böyle bir sorunumuzda olacak önümüzdeki günlerde. Bu konuyu da sizler ile paylaşmak istedik. Çünkü Büyükşehir olduk, Bodrum Belediyesinin belirlediği bir yer vardı. Bir trafik planlama uzmanı, bir mühendis ve siyasetçi olarak burası ile ilgili hem parti olarak, hem de şahsi olarak ciddi eleştirilerimiz var. Orada bir hata yapılacak, sonra o hata ile birlikte trafik ve ulaşım sorunu çıkacak. Onu tartışacağız ve uzun bir süre Bodrum gündemini meşgul edeceğiz. Bunu düşündüğümüz için önceden tedbir alınmasına yönelik ikaz mahiyetinde de bu konu ile ilgili bir değerlendirme yapacağız.”

Yerel ve genel değerlendirmelerin yapıldığı basın toplantısında İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Bodrum belediye Meclis Üyeleri Hülya Aşkın, Mustafa Paşalı, Süleyman Mazı, Şakir Açıkgöz, Remzi Güngör, Erdinç Tekinkaya, Mustafa Dağdelen ve Mazlum Ağan ile MHP Kadın Kolları Başkanı Melek Yılmaz ile MHP’li üyeler hazır bulundu.

mhp ilçe teşkilatı basın açıklaması (18)BODRUM’A KAYDA DEĞER HİÇ BİR HİZMET YAPILMADI…

MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun yerel seçimlerden bu yana iki yıl geçtiğini hatırlatarak Bodrum’un ciddi bir kan kaybı yaşadığını ve belediyenin kayda değer hiçbir hizmetinin olmadığını ifade ederek konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bodrum Belediyesinin çöplerin toplanması belediyenin rutin işlerinin yapılması haricinde kayda değer hiçbir hizmetinin olmadığına tanıklık ediyoruz. Biz özellikle bu açıklamayı yapmak için iki yıl bekledik.”

Başkan Tosun Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yıldızhan’ın MHP meclis grubuna yönelik bazı ithamlarda bulunduğunu dile getirerek açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Özellikle bir şirket yöneticisi arkadaşın, meclis grubumuz ile ilgili yaptığı açıklama dayanağı meclis kararından bahsetmek istiyorum. Söz konusu meclis kararı seçimlerden hemen 8 gün sonra 08-04-2014 tarihinde alınmış bir karardır.”

mhp ilçe teşkilatı basın açıklaması (22)BELEDİYENİN TEMEL İŞLERİ GIDA ŞİRKETİ ÜZERİNDEN İHALESİZ YAPTIRILIYOR İDDİASI…

Başkan Tosun, kapanan belediyeler tarafından işletilen tüm işletmelerin beş yıllığına Gıda A.Ş.ye tahsisin kabul edilmesi, tahsis ücretlerinin belirlenmesi içinde Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunda bir karar alındığını ve bu karara MHP’li 2 meclis üyesinin çekimser oyu haricinde oy çokluğu ile destek verildiğini kaydederek çok dikkat çeken iddialarda bulunarak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Akabinde Bodrum Kaymakamlığı bu kararı yasal bulmadığı için ki, bizde bulmuyoruz. Sadece o geçiş sürecinde kafeteryada çalışanlar ve oradan hizmet alan vatandaşlar mağdur olmasın, ilerleyen süreçte Bodrum belediyesi bu kararı hukuki bir zemine taşır ve gerekli düzeltmeyi yapar diye destek vermişiz. Aynı şirket yöneticisi ki şu anda batık bir şirketten bahsediyoruz. Yönetilemeyen, sürekli belediye kaynaklarının aktarıldığı, elinde sadece kafeterya işletmeleri kalan, onları bile yasallaştırmayı beceremeyen, personel maaşlarını ödemekte zorlanan ve son dönemlerde geçmişte de olduğu gibi belediyenin asli görevleri arasında yer alan Fen İşlerine yatırım yapması gereken, Bitez Sahil düzenlemesi, Bodrum belediyesi ilave inşaatı gibi bir takım temel hizmetleri doğrudan ihale yöntemi ile yapılması gerekirken, şirket üzerinden ihalesiz bir şekilde verildiği ve bu şekilde belediyenin asli hizmetlerinin yapılmaya çalışıldığı bize gelen duyumlar arasında.”

mhp ilçe teşkilatı basın açıklaması (19)GIDA A.Ş. YÖNETİLEMEDİĞİ İÇİN BATIYOR…

MHP Bodrum İlçe Başkanı ve Bodrum’da yaşayan bir vatandaş olarak bir ihale yapıldığına şahit olmadığını belirten Başkan Tosun çok dikkat çeken açıklamalarını şöyle sürdürdü; “MHP grubu olarak tüm kişilerin adına, bize oy versin vermesin mecliste muhalefet görevini sürdürüyoruz. Ama sorumlu davranıyoruz. Her şeye karşı mantığı ile değil, olumlu ve kamu yararı gözetilen konuların yanında olmaya çalışıyoruz. Gıda A.Ş.’nin durumu içler acısı ve yönetim krizi yaşıyor ve yönetilemiyor. Bir de bu tür görevlerde yüklenmek sureti ile şu anda batırılma sürecine doğru gidiyor.”

mhp ilçe teşkilatı basın açıklaması (1)BODRUM ARTIK KANUNLARA UYULARAK YÖNETİSİN…

Gündem saptırıldığını ifade eden Başkan Tosun, Yıldızhan’a yönelik olarak sert eleştirilerde bulunarak şöyle konuştu; “Şirket yöneticisi arkadaş diyor ki gerekli müracaatları yaptık Milli Emlak Müdürlüğüne, Kaymakamlık makamına. Üç gün sonra açacağız. O zaman iki yıldan bu yana niye yapmadın kardeşim. Bu güne kadar niye bekledin. Ayrıca hepimiz kamudan bir yer almanın, arazi kiralamanın ne kadar uzun sürdüğünü biliyoruz. İki üç günde bu kafeteryaların yasallaşması, ruhsatlarının alınması ve kira sözleşmelerinin yapılması mümkün değildir. Bodrum’u artık kanunlara, kamu haklarına saygı duyacak bir şekilde yönetmemiz gerekiyor.”

mhp ilçe teşkilatı basın açıklaması (4)ARTIK BARDAĞI TAŞIRDILAR…

Başkan Tosun bu güne kadar Bodrum Belediyesinin hizmetlerine iki yıldan bu yana destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Tosun açıklamalarını şu sözler ile tamamladı; “Bu son açıklamaları bardağı taşıran damla olmuştur. Bundan sonra bundan öncesi gibi yine; hukuki bulmadığımız, Bodrum’un yararına görmediğimiz her olayın karşısında olacağız. Biz bu uygulamaları, belediyenin iş yapmaktaki basiretsizliğini, bu bilgiler ışığında kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

mhp ilçe teşkilatı basın açıklaması (5)YÖNETEMİYORSANIZ BIRAKIN…

Daha sonra söz alan Bodrum Belediye Meclis üyesi Şakir Açıkgöz’de belediye çalışmaları ile ilgili eleştirilerin yer aldığı detaylı bir açıklama yaptı. Özellikle Hüseyin Yıldızhan’ın 26 Mayıs tarihinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada MHP’li meclis üyelerinin açtığı davalar yüzünden kafeler kapanmıştır açıklamasının tamamen iftira olduğunu kaydetti. Açıkgöz şunları söyledi; “Bodrum’u yönetemiyorlar, yönetemiyorlar ise bıraksınlar. Bodrum kamuoyu gereksiz açıklamalar ile meşgul etmesinler. Bodrum’un artık kaybedecek zamanı kalmamıştır.”

mhp ilçe teşkilatı basın açıklaması (6)BÜYÜKŞEHİR İLE BODRUM UYUM İÇİNDE ÇALIŞAMIYOR…

Daha sonra açıklamalarına ve eleştirilerine devam eden Başkan Tosun, seçimler öncesinde Büyükşehir ve Bodrum Belediyesinin aynı partiden olması durumunda çok daha fazla hizmet geleceği yönünde vaatlerde bulunmasına karşın Büyükşehir ve Bodrum Belediyesi arasında sorunlar yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi; “Biz şimdi soruyoruz. Geçen bu iki yıl içerisinde iki belediye hangi hizmeti gerçekleştirdiniz? Neler yaptınız? Hangi projeleri hayata geçirdiniz? Varsa eğer, neden bizim bunlardan haberimiz yok? Bodrum’un alt yapısı, üst yapısı ile ilgili, ulaşımı, çevre temizliği ile ilgili, limanları ile ilgili ne yaptınız? Yapmadıysanız neden mazeret üretiyorsunuz? Bodrum Belediyemiz sıkıştığında mazereti Ankara’ya bakanlıklara yüklemektedir. Daha da sıkıştığında “Ne yapalım Muğla Büyükşehir Belediyesi bunları yapmıyor” demektedir. Şimdi de yeni bir üslup geliştirmişler; “Ne yapalım Ankara Bakanlıklar Muğla Büyükşehir’in yanında, ama MHP’li meclis üyeleri engel olmaktadır” gibi bir mazerete sığınma peşinde olduklarını gözlemliyoruz. Mazeret üretmeyin iş yapın. Bodrum halkına hizmet verin, hizmet verdiğiniz her noktada bizler sizin yanınızdayız.”

mhp ilçe teşkilatı basın açıklaması (23)UYARIYORUZ, HESAP VERMEK ZORUNDA KALIRSINIZ…

Başkan Tosun açıklamalarının sonunda belediye yöneticilerinin açılışlar ile basın açıklamaları ile şov yaptıklarını öne sürerek, çok tartışılacak şu sözleri söyledi; “Belediyenin yapması gereken asli işleri müdürlükler üzerinden yürütün, şirket üzerinden ihalesiz yaptırmayın. Bunlar suçtur yarın karşınıza çıkar. Bakanlıklara, Sayıştay’a hesap vermek zorunda kalırsınız. Buradan uyarıyoruz.”

Bodrum Belediye Meclis Üyesi Süleyman Mazı’da özellikle Turgutreis’te büyük sıkıntılar yaşandığını ve belediyenin bu konuda hiçbir çalışma yapılmadığı yönünde eleştirilerde bulundu.

Başkan Tosun Katı Atık Tesisi ile ilgili olarak yetersiz bir proje olduğunu ve çok daha modern bir Katı Atık projesinin yapılması gerektiğine dikkat çekti. RES ile İslam Tanıtım Merkezi konusunda ise projelere değil yerlerine karşı olduklarını ifade ederken, TOKİ konusunda da kaygılarının olduğunu sözlerine ekledi.

Mehmet Tosun MHP’nin iç karışıklıkları ve Kurultay ile ilgili sorumuza ise; süreci takip ettiklerini ve gelişmelere göre hareket edeceklerini söyledi.

Basın toplantısı sonunda iki yeni üyeye rozet takılırken, Bodrum Belediye Meclis üyesi Mazlum Ağan’ın doğum günü pasta kesilerek kutlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.