Bodrum Gündem

CHP BODRUM “BARIŞ İÇİN HER BEDELİ ÖDEMEYE HAZIRIZ”…

Bodrum CHP Kılıçdaroğluna saldırıyı kınadı (1)

Vezneciler’deki terör saldırısında şehit düşen polis memurları için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun atılması olayı ile ilgili olarak bir basın  toplantısı düzenleyen CHP Bodrum İlçe Örgütü adına açıklama yapan İlçe Başkanı Recai Seymen “Güvenlik kaygısı olmadan yaşayacağı bir ülke haline gelinceye kadar, her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuzu, hiçbir gücün bizi yıldırmaya korkutmaya gücünün yetmeyeceğini bilmelerini isteriz.” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun atılması olayı ile ilgili CHP Bodrum İlçe örgütü de, bir basın toplantısı düzenleyerek saldırıyı şiddetle kınadıklarını kaydettiler. Basın açıklamasında,  özellikle ‘Barış’ vurgusu yapılırken, Türkiye’nin güvenli bir ülke olması için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını da deklare ediliyor. Başkan Seymen 11 Haziran Cumartesi günü Genel Başkan Kılıçdaroğl’nun, bütün İl Başkanlarını Genel Merkeze çağırdığı bilgisini de partiler ve basın ile paylaştı.

Bodrum CHP Kılıçdaroğluna saldırıyı kınadı (7)LANET OLSUN BU İSTİKRARA…

CHP Bodrum İlçe Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı basın toplantısının başında, saldırı olayının çok çirkin ve organize bir iş olduğunu kaydeden Başkan Seymen’in açıklamaları şöyle;  “7 Haziran seçimlerinden bu yana teröre kurban verilen sayı ne yazık ki 540’a ulaşmıştır. 540 can, 540 vatan evladı.. İstikrar denen anlayış bu ise lanet olsun istikrar anlayışınıza, lanet olsun  kördüğüm hale getirilen terör   politikanıza. Çözüm süreci adı altında ne olduğunu dahi açıklamaktan imtina ettiğiniz sürecin sonu, terörün dağdan şehre inmesi ile sonuçlandı.  Güvenlik güçlerimize ‘’Teröre, teröriste göz yumun ‘’ emri verilmek sureti ile yollara mayınlar döşenmiş, terörün dağdan şehre inmesine yol açılmış, Doğudaki şehirlerimizde günlerce sokağa çıkma yasakları ilan edilerek, iç savaş hali yaşanır olmuştur.”

Bodrum CHP Kılıçdaroğluna saldırıyı kınadı (2)TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN ÖNCE İSTEMEK GEREKİR…

Terörü bitirmek için önce istemek gerektiğine vurgu yapılan basın açıklaması şu ifadeler ile devam ediyor;  “Tek bir vatan evladının dahi kaybı tahammül edilemez iken Hükümetin yaptığı tek şey terörü kuru kuruya kınamaktır. Ne Başbakan’dan ne İç İşleri Bakanından somut bir çözüm ortaya konmamaktadır.  23 Nisanlar da, 19 Mayıslar da, 29 Ekimler de terör ihbarı alındığı gerekçesi ile törenler iptal ederek, vatandaşını koruduğunu zanneden yetkililer Ankara ve İstanbul’da meydana gelen canlı bomba eylemlerinde  onlarca vatandaşımızı kaybetmemize rağmen neden hala bir önlem almıyor? Neden bir canlı bomba eylemi gerçekleşmeden önce failleri yakalanıp kamuoyuyla paylaşılmıyor? Çünkü terörün son bulması istenmiyor. İstikrarlı bir şekilde ülkede istikrarsızlık  devam ettiriliyor.”

Bodrum CHP Kılıçdaroğluna saldırıyı kınadı (4)HÜKÜMETİN TERÖRÜ DESTEKLEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

Başkan Seymen’in yaptığı basın açıklamasının devamında, terörün hükümet tarafından desteklenmeye devam edildiği iddia edilerek, genel başkan Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının da kasıtlı ve terör destekçilerinin talimatı ile yapıldığını bildiklerini kaydetti.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Seymen açıklamasında, özellikle barışa vurgu yaparak, oldukça dikkat çeken şu ifadelere yer verdi; “Ancak şu bilinmelidir ki her ne yapılırsa yapılsın, nerden gelirse gelsin Cumhuriyet Halk Partisinin dili barış dili olacak, tek bir vatandaşımızın güvenlik kaygısı olmadan yaşayacağı bir ülke haline gelinceye kadar  her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuzu, hiçbir gücün bizi yıldırmaya korkutmaya gücünün yetmeyeceğini bilmelerini isteriz.”

Sert bir ifade ile Hükumet suçlu olduğunu söyleyen Başkan Seymen açıklamasını şu sözler ile tamamladı; “Biz, Bodrum, CHP İlçe Yönetimi olarak Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar arkasında olduğunu bildiriyoruz.”

Bodrum CHP Kılıçdaroğluna saldırıyı kınadı (9)KILIÇDAROĞLU CEZAEVLERİNİ ve MAHKUMLARI  ZİYARET ETMEDİ…

Bir partilinin bu saldırının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun cezaevlerinde bulunan DHKP-C ve PKK’lı teröristleri ziyaret ettiği yönündeki sözlerden çıktığını ve bu konuda gerçeğin ne olduğunu öğrenmek istiyoruz şeklindeki sorusuna, Başkan Seymen Meclis’te Cezaevleri İzleme Komisyonu olduğunu ve bu komisyonda da Meclis’te grubu olan tüm partilerin temsilcileri olduğunun bilgisini vererek, bu üyeleri cezaevinde bulunan tüm mahkumları ziyaret ettiklerini söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun şahsen cezaevlerine gitmediği ve söz konusu kişileri bire bir ziyaret etmediğini de sözlerine ekleyerek, AK Parti’nin yanlış bir algı yaratmaya çalıştığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.