Bodrum Gündem

BU KABAKLAR MASALDAKİ GİBİ, SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜ

Tuba Penekli Kara Lamba olmaktan sıkılan susaklar Tubak oldu (4)
Yaşamını 18 yıldır Bodrum’da sürdüren Tuba Penekli Kara, “Lamba olmaktan sıkılan susaklar, Tubak oldu” adlı ilk kişisel sergisini Bodrum Kalesi’nde açtı. Kara üç yıldan bu yana kabak boyama sanatıyla uğraşıyor.  
Bodrum Gündem Haber
“Lamba Olmaktan Sıkılan Susaklar Tubak oldu” isimli sergisinde 200’e yakın eserini görücüye çıkaran Kara, eserlerinde akrilik boya ve vernik kullanmış. Eserlerini, Omurça Mahallesindeki kendine ait “Tubak Evi Atölyesi”nin bahçesinde yetiştirdiği kabaklardan üreten Tuba Penekli Kara, “Üç yıldır Kabak boyama sanatıyla uğraşıyorum. Ressam değilim, sanatçı olma yolunda gidiyorum” dedi.
Tuba Penekli Kara Lamba olmaktan sıkılan susaklar Tubak oldu (111)“Kabaklar artık lamba olmaktan sıkıldı, biz de görmekten sıkıldık” diyen Kara “Türkiye’de 478 kabak cinsi var. Bunları değerlendirmek istedim, kendi yaratıcılığımı katarak bir takım objeler ortaya çıkardım. Ben bunları yaparken çok büyük mutluluk duyuyorum. Bu ilk kişisel sergim” ifadelerini kullandı.
Kara sergisi ve eserleri ile ilgili şunları söyledi; “Bu coğrafyada su kabağından çok fazla lamba yapılıyordu ve bu işi ilk başlatan birçoğumuzun bildiği gibi Le Kabak. Ondan sonra bir çok taklitleri çıktı ve çok kötü örnekler oldu. Ben de bunları görmekten sıkıldım. Önce üretimiyle başladım, ondan sonra da boyama devam etti. Üç yılda 200’e yakın eser yaptım. Kopyalama yapmıyorum, tamamen desenler bana ait. Ana karakter olarak çalıştığımı bazı şeyler var. Yaptığım her konseptte ben de yeni bir şeyler öğreniyorum”
“Lamba Olmaktan Sıkılan Susaklar Tubak oldu” isimli sergi, 30 Haziran tarihine kadar Bodrum Kalesi içi Bkg Salonunda gezilebilir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.