Bodrum Gündem

CHP MUğla Milletvekili Dr.Ali Aslan; Bazı bölgelerde millet iradesi baskı altındaydı.

Dr.Ali Aslan; Belediye başkanlarımız üzerinde zaten bir baskı vardı. Belki biraz daha artırabilirler bu baskıları.

CHP MUğla Milletvekili Dr.Ali Aslan; Bazı bölgelerde millet iradesi baskı altındaydı.
15.09.2010
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Dr.Ali Aslan; Seçim haritasına baktığımızda en önemli görüntü, ülkemizin bazı bölgelerinde insanlar kendi iradeleri ile oy kullanamadıkları görülüyor.


 


Bodrum Gündem: Bodrum ve Muğla için durum değerlendirmesi yapabilir misiniz?


Dr.Ali Aslan: Muğla teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Gerçi birkaç puan daha yüksek bekliyorduk ama Türkiye’de dördüncü sırada hayır oyu çıkan il oldu. Ama Türkiye açısından düşündüğümüzde CHP olarak daha çok çalışmamızı gerektiren bir sonuç. Yargını siyasallaşmasına neden olacağını ve tek adam diktatörlüğüne yol açacağını söyledik. Eğer gerçekleşirse önümüzdeki süreçte büyük olaylar olacaktır diye bir endişemiz var. Umarım biz yanılmış oluruz.


Bodrum Gündem: Seçim haritasına baktığınızda ne görünüyor?


Dr.Ali Aslan: Seçim haritasına baktığımızda en önemli görüntü, ülkemizin bazı bölgelerinde insanlar kendi iradeleri ile oy kullanamadıkları görülüyor. Bu çok acı bir görüntü. Dinsel motifler kullanılarak ve etnik köken üstün kılınarak adeta bir dikta rejimi oluşturulmaya çalışılıyor gibi görünüyor. Bu demokrasi açısında endişe verici bir durum.


Bodrum Gündem: CHP bu süreçte ne yapacak?


Dr.Ali Aslan: Daha çok çalışmalıyız. Eksik olduğumuz yerlerde özellikle daha çok çaba göstermeliyiz. Boşlukta kalan yerler ya cemaatlerin, yada etnik örgütlerin kucağına bırakılmış, bunu değiştirmek ve demokratik alternatifi anlatmak gerekiyor. Plavix buy online


Bodrum Gündem: Bu sonuçlara bakarak, erken seçim olabilir mi?

buy cheap Tadalafil

Dr.Ali Aslan: generic Colchicine Bence seçim zamanında olacaktır. Önümüzde 10 ay bir süre var. Bu süreyi çok iyi değerlendirmemiz lazım.


Bodrum Gündem: Stratejide mi bir hata vardı, değişecek mi bu strateji?


Dr.Ali Aslan: Startejimizde bir değişiklik olmaz ama yıllardan beridir ihmal ettiğimiz cemaatlerin, tarikatların eline bıraktığımız yerler var. O bölgeler de bütün gücümüzle çalışacağız. Türkiye’deki büyük bir çoğunluğun Cumhuriyetin temel değerleri ile sıkıntısı olduğuna inanmıyorum. Demek ki biz iyi anlatamadık diye düşünüyorum. Umarım bunda başarılı oluruz, yoksa Türkiye sıkıntılı bir sürece girebilir. CHP bu sınavdan güçlenerek çıkmıştır ama bu güç sınıfı geçmemize yetmemiştir. Bu süreçten kurtulmanın tek yolu var, oda CHP’nin iktidar olmasıdır.


Bodrum Gündem: Bodrum ve Muğla’da hayır oranlarının yüksek olmasından kaynaklı kaygı duymalı mı?


Dr.Ali Aslan: Belediye başkanlarımız üzerinde zaten bir baskı vardı. Belki biraz daha artırabilirler bu baskıları. Ama biz milletvekilleri olarak daha yakından takip edeceğiz. Bu anlamda CHP’ye çok büyük görevler düşüyor.


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.