Bodrum Gündem

GAZETECİLERİ ONÖRE EDİCİ BİR UYGULAMA…

GAZETECİLERİ ONÖRE EDİCİ BİR UYGULAMA…

süleyman-akbulut-muğla-gazeteciler-cemiyeti

Basın mensuplarının yurtdışına çıkışı ile ilgili yeni bir düzenleme yapılarak Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyi değerlendiren Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Süleyman Akbulut, kararı olumlu bulduklarını, mesleği yürüten gazetecileri onore edici bir uygulama olduğunu söyledi.

Bodrum Gündem Haber

Basın mensuplarının yurtdışına çıkışı ile ilgili yeni getirilen düzenleme, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bundan önceki dönemde Gri Pasaport taşıyan gazetecilerin, yurt dışına çıkışlarında çalıştıkları kurumdan onay yazısı almaları yeterliyken, yapılan değişiklik ile gazeteciler bundan böyle Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden onay yazısı alarak yurt dışına çıkabilecek.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, sadece Sarı Basın Kartı sahiplerinin alabildiği Gri Pasaporta sahip basın mensuplarının yurt dışına çıkışlarında uygulanacak yeni düzenlemeyi değerlendirdi.

“DÜZENLEMEYİ OLUMLU BULUYORUZ”

Düzenlemenin bu mesleği yürüten basın mensupları açısından onore edici bir uygulama olduğuna dikkat çeken Akbulut, “Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün   (BYEGM) basın mensuplarına hizmet damgalı pasaport verilmesiyle ilgili duyuru Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu uygulamanın daha önceden meslektaşlarımızın çalıştıkları kurumlardan aldıkları yazı doğrultusunda uygulanabildiğini biliyoruz. Bu yeni süreçte BYEGM’nin yürüteceği uygulama Sarı Basın Kartı taşıyan meslektaşlarımızı bağlayan bir uygulama. Bunu da BYEGM’nin il müdürlükleri tarafından illerde yürütülecek olmasını da olumlu buluyoruz” dedi.

“MESLEKTAŞLARIMIZI ONÖRE EDİCİ BİR UYGULAMA”

Alınan kararın, mesleği icra eden ve etmeyen gazetecilerin ayrımının yapılması açısından önemli bir uygulama olduğuna dikkat çeken Başkan Akbulut, “Düzenlemeyi mesleği icra eden meslektaşlarımız açısından önemli buluyoruz. Onların onore edilmesini kapsayan bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Mesleği icra eden meslektaşlarımız açısından belirleyici olacağını düşündüğümüz bir düzenleme getirilmiş oldu. Resmi bir kanalla yürütülmesi de memnuniyet verici. Sarı Basın kartı sahibi olan ve Gri Pasaport almaya hak kazanan meslektaşlarımızın bundan böyle Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden gelecek resmi yazı sonucu, Emniyet Müdürlüğü’nden verilecek ‘olur’ ile alınacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.