Bodrum Gündem

KARAOVA BAĞ BOZUMU, KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI…

karaova bağ bozumu bodrum yürüyüşü (236)Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen Karaova Bağ Bozumu Buluşması, bu yıl Bodrum’da yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. İki gün sürecek olan şenliklere Mumcular Merkez ve Pınarlıbelen mahallelerinde devam edilecek.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum belediyesinin destekleri, Karaova-Der ve Bodrum kent Konseyi iş birliği ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Karaova Bağ Bozumu Buluşmasında Otogardan başlayan kortej yürüyüşüne; Bodrum’un çeşitli mahallelerinden gelen üreticilerin yanı sıra Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Karaova-Der Başkanı ve CHP’li belediye meclis üyesi Ali Öztürk,  çeşitli stk başkan ve temsilcileri, Karaova bölgesi muhtarları, CHP Bodrum ilçe Kadın Kolları başkanı Emel Çakaloğlu ve partililer, CHP’li bazı meclis üyeleri  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bodrum Otogarından davul zurna ve Mumcular Fuat Erkan Ortaokulu Halk Oyunları kız ekibinin oynadığı yöresel oyunlar eşliğinde Bodrum belediye meydanına gelen korteje, çevrede bulunan  esnaf ve turistler alkışlayarak destek verdiler.  Belediye meydanında Slow Food Yaveş Gari üyeleri tarafından haşlanmış bulgur ve ayran ikram edilirken, köylüler de beraberinde kasalarla getirdikleri salatalık ve çeri domatesleri dağıttılar.

“Karaovalı Toprağına Sahip Çıksın”…

Karaova-Der Başkanı CHP’li Belediye meclis üyesi Ali Öztürk yapılan organizasyonun hedefi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi “Biz buraya kültürümüzle, benliğimizle geldik.  Kültürümüzü tanıtmaya geldik. Üreticilerimizi bir farkındalık olsun diye buraya taşıdık. Aslında Karaova’da neyin olup bittiğini, nasıl bir şeylerin olduğunu, üretimi tanıtmak için geldik.  En önemli besin kaynaklarımızın, doğal ürünlerimizin Karaova’da üretildiğini hatırlatmaya geldik. Bitti denilen halı ve dokumaları burada göstererek bazı şeylerin tam da bitmediğini göstermeye geldik. “ dedi. Ali Öztürk, bu yıl ikincisini düzenledikleri bağ bozumu etkinliği ile memlekete sahip çıkma konusunda bir örnek oluşturduklarını ve  herkesi bu konuda  duyarlı olmaya beklediklerini belirttiği konuşmasının devamında Cumartesi günü Mumcular merkezde başlayacak olan bağ bozumu şenlikleri ile Pınarlıbelen’deki okul açılışına vatandaşları davet etti.

Daha sonra bir konuşma yapan Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, “Bizim Karaova dediğimiz yer halısıyla, tütünüyle, tahılıyla, ineğiyle, danasıyla, kendi yağıyla kavrulup giden bir yer.  Gönlümüz istiyor ki Karaova Bodrum’a yeni bir ışık tutsun.  Gönlümüz istiyor ki Bodrum turizmi tarımla bulusun.  Gönlümüz istiyor ki Karaovalı toprağına sahip çıksın. El ele verirsek çok şeyi birlikte yapabileceğimiz den hiç kimsenin kuşkusu olmasın. “  dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Karaova-Der Başkanı ve CHP’li belediye meclis üyesi Ali Öztürk ile Karaova’lı muhtarlar birlikte Kerimoğlu oyununu oynadılar.  Vatandaşların da eşlik ettiği yöresel oyunların ardından Pınarlıbelen’de bulunan Etrim Halıcılık tarafından belediye meydanına getirilen halılardan üç tanesi açık arttırma usulü satıldı. Engin Başol’un getirdiği halıları konsey başkanı Hamdi Topçuoğlu arttırmaya sunarken, elde edilen gelir engelli çocukların eğitiminde kullanılmak üzere  Turgutreis’te bulunan Sağlık Vakfı’na bağışlandı. Halıları Vin Şarapçılık sahibi Erhan Yürüt, Bodrum Sağlık Vakfı  yönetim Kurulu üyeleri Vehbi Yazıcı ve Mazhar Vardar satın aldılar. Halılardan 8 bin 250 lira gelir elde edildi. Sağlık Vakfı  yönetim Kurulu üyesi Mazhar Vardar, vakfa yapılan bağış ile ilgili olarak şunları söyledi “İmece usulü ile kurulmuş 16 yıllık bir vakıfız biz. Karaova şenliğinde vakfımızın düşünülmesi ve bize katkıda bulunması bizim için büyük bir guru. Emeği geçen herkesi saygıyla selamlıyorum”.

İki gün sürecek olan Karaova Bağ Bozumu Programı Şu Şekilde ;

3 Eylül Cumartesi

10:00 Mumcular Merkez  açılış ve konuşmalar

11:00 Stantların gezilmesi

12:30 Eski Pınarlıbelen Köy Okulu Açılışı

14:30 Çömlekçi Selia Çiftliği Sembolik Bağ Bozumu Etkinliği

Üzüm kesimi

İncir Dikimi

Antik Çağ Mahzen Programı

19:00 Tiyatro Gösterimi

4 Eylül Pazar Günü

Bodrum kalesi Kuzey Hendeği Türk Yunan Dostluk Konseri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.