Bodrum Gündem

O HAYATI ERKEN GÖRDÜ, YA SİZ?

gurur göç imza günü (10)

Bodrum’da geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan 22 yaşındaki Gurur Göç, “Erken Gördüm Hayatı” adlı ilk kitabını imza gününde tanıttı.

Bodrum Gündem Haber

İmza gününe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katılarak Göç’ü tebrik etti. Geçirdiği trafik kazası ve tedavi sürecini anlattığı bir kitap yazdığını belirten Göç, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile bir süre sohbet ederek kitabı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve CHP’li kadınlar da Gurur Göç’ün bu mutlu gününde yanında yer aldılar.

Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Kafe’de düzenlenen imza gününde bir konuşma yapan Başkan Kocadon, Gurur’la gurur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Yaşamla ilgili çok önemli bir olay var. Yaşam ve yaşam felsefesiyle ilgili… Kitaplar yazılır, çizilir ama bir de hayatın gerçeği var ve bunun mücadelesini veren bir örnek var karşımızda. Zaman zaman yaşanan tökezlemeler, düşmeler yenilgi anlamına gelmiyor. Yenilgiler pes edince geliyor ve bunun da en güzel örneği Gurur’umuz. Hiçbir zaman pes etmedi, bugünlere kadar kendini taşıdı ve hatta tıp camiasında inceleme konusu oluyor şu anda. Bunun altında yatan tek neden yaşam sevinci ve mücadele etme ruhu. Onun için kendisini kutluyorum. Bu kitapla birçok şeye örnek olacak. Belki de birçok şeyden vazgeçmiş, mücadeleyi bırakmış birçok arkadaşımız da yeniden bir yaşam sevinci, bir hayata bağlanma duygusuyla çalışmalara başlayacak. Ben Gurur’umuz ile gurur duyuyorum. Bu kitabın bizlere ve birçok arkadaşımıza yaşama tutunmanın güzelliklerini anlatacağına inanıyorum.”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Göç ise, “Bu kitabı aslında 2013 yılının sonlarında kaleme almaya karar vermiştim ancak sürekli tedaviler ve psikolojim el vermemişti. Kitabı yazarken hiç felçli olduğumu düşünerek yazmadım çünkü öyle baksam kaybedeceğimi başından beri biliyordum. Çünkü doktorlar, profesörler herkes ümitsiz konuşuyordu. Öyle olunca da ben de ümitsizliğin bir anlamı yok diye düşündüm ve çok şükür bugünlere kadar geldim.” şeklinde konuştu.

Kaza geçirdiğinde lise öğrencisi olan genç yazar, orta öğrenimini açık liseyi bitirerek tamamladı ve şu anda da Eskişehir Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde dış ticaret okuyor. Gurur Göç’ün, hayata dair sözleri ve şiirlerinin yer alacağı ikinci kitabı “Aforizma” da hazırlık aşamasında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.