Bodrum Gündem

“ŞİMDİ SORUYORUM KAMUOYNU KİM YANILTIYOR”…

“ŞİMDİ SORUYORUM KAMUOYNU KİM YANILTIYOR”…

akın-üstündağ-bodrum-devlet-hastanesi-soru-önergesi

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ İle AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk arasında Bodrum’da yapılması planlanan Devlet Hastanesi üzerinden söz düellosu devam ediyor.  Konuya AK Parti Bodrum geçmiş dönem İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp de dahil oldu. Üstündağ Demiralp’e hitaben “Bu şahıs kendisini hala görevde mi zannediyor veya AKP’nin Bodrum’da yeni bir ilçe başkanı yok mu?” dedi. 

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Bodrum’da yapılacak Devlet Hastanesi ile ilgili meclise  verdiği soru önergesi ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması talebi ile “Devlet Hastanesi yapımına neden hala başlanmadı..” şeklindeki 3 maddeden oluşan  soru önergesinin ardından, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk sosyal medya üzerinden jet bir yanıt vererek Üstündağ’ın kamuoyunu yanılttığını iddia etmişti.

CHP Muğla Milletvekili Üstündağ, Nihat Öztürk’ün sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamaya cevaben “Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı için hala bir kazma bile vurulamadı. Milas Devlet Hastanesi proje aşamasından ihale aşamasına dahi geçemedi. Seydikemer Devlet Hastanesi ise ortada yok. Yatırım programında dahi yok.  Ben Şimdi Muğla Halkına Soruyorum. Kamuoyunu Kim Yanıltıyor”  dedi.

akın-üstündağ-bodrum-devlet-hastanesi-soru-önergesiCHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’ın konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasının detayları şöyle ;

Muğla ili Türkiye’nin ve Dünyanın en gözde Turizm merkezlerinden biri olmasına rağmen, hükumetin yatırımları açısından oldukça sıkıntılı bir durumdadır. Özellikle de sağlık yatırımları son derece yetersiz olup, Sağlık Bakanlığı Muğla’yı adeta unutmuş gibidir. Şimdiye kadar “müjde” lenerek birçok proje kamuoyunun önüne konmuş ancak bu projelerin sonu bir türlü gelememektedir. Bodrum Devlet Hastanesi de bunlardan biridir. Zamanın Muğla AKP Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, 2012 yılında yatırım programına alınan,  Yeni Bodrum Devlet Hastanesinin 250 yataklı ve üstelik Sağlık Turizmine de hizmet edecek yeni bir model olacağını söylemelerine rağmen, yatak sayısı neden 150’ye düşmüştür? Bodrum gibi nüfus artış hızı ve Turizm potansiyeli dikkate alındığında 150 yatak kapasitesinin  son derece düşük olduğu  aşikardır. AKP Hükumetleri Bodrum’u adeta unutmuş, 2012 yılında yatırım programına alınmış bir hastane projesinin ihalesi ancak 2016 yılında yapılabilmiştir. İhalenin 1 Şubat 2016 tarihinde yapıldığı söylenmesine rağmen, hiçbir şekilde hastane yapımına başlanmamasının nedeni, hem Bodrum, hem Bodrum sevdalıları tarafından  merak edilmektedir. Bu anlamda Sağlık Bakanının yanıtlaması amacıyla hemşehrilerimizin  kuşkularını ve endişelerini  gidermesi amacıyla Bodrum Devlet Hastanesinin durumu hakkında TBMM’ne bir soru önergesi verdim. Burada muhatap Sağlık Bakanı ve Hükumet olmasına rağmen,  her nedense enteresan bir şekilde yönetim kurulu ile görevinden istifa etmiş, AKP’nin Bodrum eski ilçe Başkanı Çiğdem Demiralp tarafından cevap yetiştirilmeye çalışılmıştır. Şimdi Soruyorum. Bu Panik Nedir? Muğla’nın Sorunlarının Takipçisi Olmak ve kamuoyunu bilgilendirmek niye bu kadar paniğe yol açıyor. Daha önce TOKİ ile ilgili olarak verdiğim soru önergesine de cevap yetiştirmeye çalışan yine aynı kişiydi. Bu şahıs kendisini hala görevde mi zannediyor veya AKP’nin Bodrum’da yeni bir ilçe başkanı yok mu?

Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün kamuoyunu yanılttığım ile ilgili beyanı son derece talihsizdir. Sorulan sorular  son durumu öğrenmek amacını güden TBMM İçtüzüğünün 96.maddesinde  “DENETLEME” başlığı altında yer alan nitelikte bir soru önergesidir. Basın açıklaması veya  bir bilgi verilmesi değildir. Muğla halkının tarafıma vermiş olduğu görev çerçevesinde Milletvekili olarak hükumeti ve iktidarı denetlemek ve kamuoyunu bilgilendirmek benim en önemli görevimdir. Verdiğim soru önergesinden yola çıkarak benim kamuoyunu yanılttığım hususu son derece yanlıştır.

Üstelik kamuoyunu yanıltan kendileridir. Aynen aktarıyorum; Tarih 13 Temmuz 2015. Kendileri Bodrum Devlet Hastanesinin  1 ay sonra, Milas ve Seydikemer  Hastanelerinin ise 1,5 ay sonra ihaleye çıkarılacağını, ihaleden iki ay sonra da yapımına başlanacağını,   25.Dönem Milletvekili Hasan Kökten ile birlikte açıklamışlardır. Sonuçta ne oldu? Verilen ve müjdelenen(!) tarihlere göre Bodrum Devlet Hastanesinin  13 Ağustos 2015 tarihinde, Milas ve Seydikemer Devlet Hastanelerinin ise  28 Ağustos 2015 tarihinde yapımına başlanması gerekiyordu. Bodrum Devlet Hastanesine hala kazma vurulamadı. Milas Devlet Hastanesi proje aşamasından ihale aşamasına dahi geçemedi. Seydikemer Devlet Hastanesi ise ortada yok. Yatırım programında dahi yok.

Ben şimdi Muğla halkına soruyorum; Kamuoyunu kim yanıltıyor?

      

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.