Bodrum Gündem

VALİ ÇİÇEK “BÖLGEMİZİN ÖNCELİĞİ GÜVENLİK”

IMG_4868Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum’da bir araya geldiği basın mensuplarına bölgenin güvenliği ve turizmin 12 aya yayılması ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Lugga Otel’deki kahvaltıda basın mensupları ile bir araya gelen Muğla valisi Amir Çiçek’e aralarında Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek ile İl Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç’ın da bulunduğu heyet eşlik etti.

Muğla Valisi Amir Çiçek, yaptığı basın açıklamasında Muğla’nın en önemli önceliğinin güvenliğinin sağlanması olduğuna dikkat çekti. Vali Çiçek “Güvenlik en önemli konudur. Her yönüyle marka olmuş bir Bodrum’u herkes görmek isteyecektir. Biz toplum destekli bir güvenlikten bahsediyoruz. Gün 24 saat ise bizim güvenlikten sorumlu birimlerimiz 25 saat çalışmakta. Bunun sonucunu görüyorsunuz. Muğla’da asayişi çok etkileyecek durumlar olmadı. Ana anter üzerinde kurduğumuz yol aramalarındaki sistem bu konuda en etkili yöntemlerden biri. Asayişe aykırı durumlar aramalar sırasında yakalanıyor. Nezaket kuralları içinde seyahat özgürlükleri engellenmeyecek ve turizm bölgesini zedelemeyecek şekilde arama yapılıyor. Bizler de ansızın onları denetliyoruz. Vatandaş varsa devlet vardır.  Vatandaş acı çekiyorsa devletin hiç bir anlamı yoktur.” Dedi.

“Terörle İlgisi Olan Dokunmadığımız Yer Kalmadı”…

Muğla valisi Amir Çiçek, yönetimi yönetişim şeklinde yaptıkları Muğla’da istişareli ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini vurguladı. Vali Çiçek 15 Temmuz darbe girişimi öncesinden itibaren başta FETÖ olmak üzere PKK ve DEAŞ’ın da içinde yer aldığı terör örgütü ve suç odaklarını sürekli gözlem altında tuttuklarını kaydetti. Vali Amir Çiçek, “Kendi içimizde oluşturduğumuz bir birimle biz okul, dershane ve  yurtları devamlı kontrol ettik. FETÖ’nün PKK ve DEAŞ’tan hiçbir farkı yok. Neredeyse o isimleri tek tek bulup çıkartıyoruz ve kanuna teslim ediyoruz.” derken  İhbarları değerlendirdiklerini fakat bu esnada kimseyi mağdur etmediklerini ifade eden vali Çiçek konuşmasına şöyle devam etti “15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bunlarla irtibatı olduğu tespit edilen başta kamu görevlileri olmak üzere politikacılar ve iş adamaları tutuklanırken dernekler, birlikler, sendikalar, vakıflar, okullar  ve dershaneler de kapatıldı. Bu kurumları lav ettik ve demirbaşları vatandaşımızın hizmetine açıldı. Dokunmadığımız yer kalmadı. Burada emniyetimizi ve baş savcımızı tebrik ediyorum. Kimseye sorgusuz infaz edilmiyor, sorgulanıyor.
Duruşumuz devletin, bayrağın, vatandaşın ve istikbalimizin yanıdır.” Dedi

15 Temmuz’dan bu yana FETÖ terör örgütü ile mücadele esnasında yapılan müdahaleleri rakamlarla ifade eden Muğla Valisi Amir Çiçek şu açıklamalarda bulundu “İlimizde bugüne kadar 1089 kamu görevlisinden 373 görevden uzaklaştırılırken, bunların 253  tutukladı, 458 kişinin görevlerine son verildi ve 5 kişi hakkında da arama emri mevcut.  Bununla birlikte 20 yurt binasına el konuldu, 14 okul, 9 dershane, 5 dernek, 19 verici istasyonu, 1 gazete ve 5 sendika temsilciliği de  kapatılırken taşınır taşınmazları hazineye devir oldu. “ dedi. Yapılan müdahalenin sadece kamu ile ilgili olmadığını belirten Vali Çiçek, özel sektörle ilgili şu çarpıcı rakamları dile getirdi “Muğlamızda 286 kişi için soruşturma yapıldı, bunların hali hazırda 68 kişi tutuklu, 92 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.  Ama aramalar devam ediyor. Biz PKK ile de aynı şekilde mücadele ediyoruz. Bunlar eskiden Bodrum’a gelir saklanırlardı, şimdi bunu yapamıyorlar. Denizden sahil güvenlik birimimize balıkçımız ve vatandaşımız da destek oluyor.  Buradan Yunan adalarına geçmek isteyenlerin oluşturduğu düzensiz bir göç durumu var idi. Geçen sene 200’e yakın organizatör tutukladık.  Bunlar sadece denizde yakaladıklarımız. Karada yakaladıklarımızın çoğunu basınla paylaşmıyoruz. Bunların içinde FETÖ mensupları da var idi. Ama artık düzensiz göç neredeyse hiç kalmadı. “

Turizmciler Hemen Karamsarlığa Kapılıyor…

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrumlu turizmcinin çok çabuk karamsarlığa kapıldığını belirttiği konuşmasında Bodrum için artık deniz, kum ve güneşe alternatif alanları hareket geçirme zamanının geldiğini, bu durumda başta Bodrum olmak üzere Muğla’nın genelinde turizmin uzun soluklu olabileceğini kaydetti konuşmasında şunları belirtti “Bugün itibariyle Muğla’daki hava alanlarına gelen turist sayısı 1 milyon 800 bin ve Kurban ile Ramazan bayramlarında gelen yerli turist sayısı ile birlikte bu rakam 5 milyona ulaştı.  Bölgemizde kültür turizmini öne çıkartmak için ören yerlerimizi turizme açacağız. Kıyılardan içeriye tarihi yerlere doğru açılalım. Bodrum’da M.Ö. Medeniyetlerin bıraktığı eserler var bunları açığa çıkaralım. Kültür turizmini her aya yayabiliriz. Kore ve Çin gibi ülkelerle protokol anlaşmaları yaptık. Bodrum da bu zamanlarda kongre turizmini canlandırırsak otellerimiz de açık kalacaktır. Muğla bugüne kadar görmediği organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başladı. Bodrum’un Mumcular bölgesinde agro turizm yapılması için çalışmalar yapmaktayız”. Dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Vali Çiçek Bodrum’un alt yapı ve çöp sorunu ile ilgili soruya  “Bugün kimse diyemez ki Bodrum’un alt yapı ve çöp sorunu konusunda biz bürokratik bir engelle karşılaşıyoruz. Biz bu engelleri Bodrum’un lehine kaldırıyoruz. Bodrum belediyesi ile Büyükşehir de bu konularda birlikte yol almak için çalışıyorlar. Kurumlar arası çelişkili değil birlikte hareket etmek gerekir. Bizim görevimiz bürokratik engelleri kaldırmaktır. Bununla ilgili valilik bünyesinde bir birim kurdum. Mumcular’da ki katı atık tesisi ile ilgili şu an incelemeler devam ediyor  “ derken yeni yapılması planlanan devlet hastanesi için de yakında temel atılacağını dile getirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.