Bodrum Gündem

BAŞKAN ALİ ACAR’DAN BODRUM’A ANLAMLI ZİYARET…

Marmaris Belediye Başkanı Acardan Baskan Kocadona ziyaret (1)

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri hafta sonu Bodrum’a gelerek çeşitli incelemelerde bulundular. Başkan Ali Acar ve Meclis üyeleri Pazartesi sabah Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve meclis üyeleri, hafta sonunu Bodrum’da geçirdi. Başkan Ali Acar ve beraberindekiler, Başkan Kocadon’u da makamında ziyaret ederken, gündeme ilişkin görüş alıverişinde bulundular.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Marmaris Belediye meclis üyeleri Dursun Kaplan, Halil Gökovalı, Acar Ünlü, İsmet Kamil Öner, Haluk Çiftçi, Zeki Aydoğdu, Gülnur Yıldırım, Arzu Girginç, Duran İlgün, Niyazi Yiğit, Hasan Çelik, Ayşe Karadoğan, Marmaris CHP eski Başkanı Candan Yürekli ile Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt Bodrum merkez ve beldelerini gezerek incelemelerde bulundular.

Marmaris Belediye Başkanı Acardan Baskan Kocadona ziyaret (9)ÜÇ İLÇE YÖNETİCİLERİ KOORDİNASYON HALİNEYİZ…

Başkan Ali Acar Muğla’nın en önemli gündeminin SİT alanlarında yapılması planlanan değişiklikler olduğunu belirterek oldukça dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, meclis üyeleri ile birlikte yaptıkları Bodrum ziyaretinin sebebini şu sözler ile anlattı; “Bizler bulunduğumuz bölgenin hem birere yaşayanı, hem de yöneticileri olarak ve özellikle yaşadığımız yerlerin turizm kenti olması sebebi ile öncelikle kendimize yakın olan yörelere giderek imar uygulamaları, kent bilinci, yaşam tarzlarını yerinde görüp incelemek için geldik. Muğla’nın üç tane özel ve nadide turizm destinasyonu var. Bodrum, Marmaris ve Fethiye. Her üçünün de kendine göre coğrafik ve özellikleri var ama buralar dünyaya mal olmuş ve dünyaca tanınan, bilinen turizm bölgeleridir. Bu üç ilçenin başkanları ve yerel yöneticileri olarak kendi aramızda iyi bir hukukumuz, iyi bir dostluğumuz ve iyi bir koordinasyonumuz var. Zaman içerisinde turizm sektörünün olumsuz yönlerini ele aldığımız zaman birlikte hareket etmenin, tanıtım plan ve programlarında birlikte olmanın da doğru olduğu mantığı ile geldik. Zaten geçmişten bu yana birlikte hareket etme anlayışımız vardı ve bu kapsamda Bodrum’a bir ziyaret programı gerçekleştirdik.”

Başkan Acar özellikle teknik ekiplerinin de yanlarında getirerek Bodrum’da olup Marmaris’te de olmalı denilecek noktaları yerinde görüp tespit ettiklerini de ifade etti.

Marmaris Belediye Başkanı Acardan Baskan Kocadona ziyaret (7)YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMEK ÇOK DOĞAL BİR İHTİYAÇ…

Muğla’nın en önemli gündemi SİT alanlarının derecelerinin değiştirilmesi ile ilgili çok dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, hiçbir konuya inatla ve körü körüne karşısında durmanın doğru olmadığını kaydetti. Başkan Acar konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Geçmişte doğal sit olarak ilan edilmiş, dereceleri belirlenmiş, tamamen yapılaşmaya yasak olan bölgeler yada kısmi olarak yapılaşmaya açık bölgelerin yeniden gözden geçirilmesi kadar doğal bir şey olamaz. Çünkü yaşam içerisinde uzun süreli hayatın akışına baktığınızda, geçmiş tarihlerdeki düşünce ile yeni yapılanma ve düzenleme ihtiyacı olabilir. Yaşam tarzının, turizm sektörünün farklı noktalara gelmesi ile güncellenmesi gerekebilir. Önemli olan her şeyin bilimsel bir temele dayanmasıdır. Bu planlamanın değiştirilmesinin yada yeniden gözden geçirilmesinin bilimsel bir dayanağının olması gereklidir.”

Marmaris Belediye Başkanı Acardan Baskan Kocadona ziyaret (12)YURTTAŞLARIN ÇIKARINA UYGUN REVİZYONLAR YAPILABİLİR…

Başkan Ali Acar böyle bir konu gündeme geldiğinde öncelikle kendilerinin iyi bildiği Marmaris mücavir alanlarını incelediklerini ve buralarda da bazı sıkıntıların olduğunu dile getirerek şöyle konuştu; “Buralarda yanlış bir gidişatın olduğunu ve bu konuda hassasiyet gösterilmesini imar komisyonundaki temsilcimiz vasıtası ile görüşlerimizi bildirdik. Ardından da Büyükşehir meclisinde de bunun savunmasını yaptık. Önemli olan kent yaşayanı insanın ortak menfaatidir. Ülkenin ve toplumun menfaati ön planda olmalıdır. Eğer buradaki değişiklikler tamamen kamusal alanlara yansıtarak, kamusal alanlardaki imar uygulamasında rahatlamayı, yeni imar alanları yaratarak genişletilmesi amacındaysanız, buradan ranta dönük bir imar değişikliği olduğu yargısına varılır.  Dolayısı ile doğal sit nedeni ile yerleşim bölgesi olan köylerimizde halkımızın, vatandaşımızın en ufak bir yapılanmasına izin verilmediği alanlarda, yurttaşların çıkarları ve beklentileri doğrultusunda bazı revizyonların yapılması çok doğaldır. Ama bunu yaparken ekolojik ve bilimsel çalışmasının, altyapısının bilim adamları tarafından, objektif bir şekilde yapılması gerekir. Özellikle kişilere veya kurumlara rant sağlamaması konusunda hassas olunmasında fayda vardır.”

Marmaris Belediye Başkanı Acardan Baskan Kocadona ziyaret (6)GERİ DÖNÜLMEYECEK BİR ÇALIŞMA, BİLİMSEL ve HASSAS OLUNMALI…

Başkan Ali Acar Orhaniye bölgesi Kızkumu bölgesinin, gerek karada ve gerekse denizde imara açılmasına tamamen karşı çıktıklarını kaydetti.  Başkan Acar “Karasal alanlarda ve denizde oranın coğrafik yapısına göre, gerçekten istihdam yaratmak, katma değer yaratmak, ülke ekonomisine katkı sağlama adına bazı planlama çalışmaları yapılabilir. Özellikle hassas bölgelerde ranta yönelik plan değişikliklerine karşı olduğumuzu da söylemek isterim.” dedi. Başkan Acar bu çalışmanın geri dönüşü olmayacak bir çalışma olduğunu, bu nedenle çok hassas çalışılması ve kesinlikle bilimsel verilere dayanılması gerektiğinin de altını çizdi.

EKONOMİK DURUMDAN KAYGILIYIZ…

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ülke ve Muğla ekonomisi ile ilgili oldukça kaygılı olduğunu ifade ederek, gelecek sezon için çok umutlu olmadığını ifade etti. Ali Acar “Ekonomik durumun çok iyi olmadığını gözlemliyoruz. Veriler ne derse desin, ekonomik veriler ile önümüze ne konulursa konulsun, işsizliğin bu kadar arttığı, işyerlerinin kapandığı, sanayinin bittiği, tarımın yapılamaz hale geldiği bu ülkede ekonomi iyi demek mümkün değildir. Bu bir devlet politikasıdır. Devlet olarak kalıcı önlemler almadığınız sürece, bireysel olarak yada bölge olarak çaba göstermeniz yeterli olmayacaktır.” dedi.

2017 turizm sezonu için karamsar olduğunu kaydeden Acar, “Özellikle Avrupalılar Türkiye’yi endişe ile izliyorlar. Bu nedenle 2017 turizm sezonu için de çok şey beklemiyorum. Endişeliyim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Marmaris Belediye Başkanı Acardan Baskan Kocadona ziyaret (2)BODRUM’UN YAZDAN KIŞA GEÇİŞİNİ GÖRMEK İSTEDİK…

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, haftanın ilk günü erken saatlerde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Kocadon meslektaşı Acar’ı Belediyenin kapısında karşıladı. Oldukça samimi bir havada geçen ziyarette, ilk sözü lan Acar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a bir nezaket ziyaretinde bulunduklarını ve bu tür ziyaretlerin karşılıklı olarak sık sık yapılacağını kaydetti. Acar “Geçmişten bu yana karşılıklı olan hem dostane, hem de idari işlerle ilgili birlikteliğimiz, dostluğumuz, hep iyi niyet çerçevesi içerisinde devam etti ve bundan da çok mutluyuz. Yaz sezonu bitti, tabi ki kötü bir sezondu. Sadece bizim bölgemiz adına değil, tüm Türkiye adına sıkıntılı bir turizm sezonu geçirildi. Bizler de bu turizm sektöründeki bağlı olduğumuz, seçilmiş olduğumuz ilçelerin idareciliğini yapıyoruz. Olumsuzlukları görünce de bunlar, bizleri de tabi ki mutsuz ediyor. Dileğimiz; bir an önce bu olumsuz tablonun bitmesi. Sezon sonu itibarıyla biz sizlere, yerinizde bir nezaket ziyareti yapalım, hem Bodrum’un yazdan kışa geçiş dönemini de bir görelim istedik.” dedi.

Bodrum, Marmaris ve Fethiye’nin Muğla’nın en önemli ilçeleri olduğuna vurgu yapan Acar, gerek ekonomik ve gerekse sosyal açıdan güçlü olan bu ilçelerin dünya çapında da tanındığı ve Türkiye’nin dünyaya açılan kapıları olduğunu söyledi.

Marmaris Belediye Başkanı Acardan Baskan Kocadona ziyaret (4)ORTAK AKIL İLE HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR…

Başkan Mehmet Kocadon da nazik ziyaretleri için Acar ve beraberindekilere teşekkür ederek; “İlk seyahatinizi Bodrum’a yapmanızdan dolayı mutluyum ama esas mutluluğum; bir gün daha tatili uzatıp beni makamımda ziyaret etmeniz. Tabi ki Türkiye’miz zor şartlardan geçiyor. Özellikle Marmaris olsun Fethiye ve Bodrum olsun, bu bölgelerimizin ülke ekonomisine en büyük katkısı biliyorsunuz ki turizm. Bu sene turizmde istediğimiz performansı bir türlü yakalayamadık. Şimdi artık bundan sonra, özellikle birlik beraberlik ve paylaşma ruhumuzu geliştirerek hoşgörümüzü daha da artırarak yani paylaşarak; hem Bodrum’un hem Marmaris’in hem Fethiye’nin ekonomisini canlı tutmamız lazım. Bunun için de ortak projelere, ortak akıllara, ortak hareket etmelere ihtiyacımız var. Bunun da en güzel örneğini, burada sizlerle başlattık. Bu aynı zamanda belki Muğla’mıza da örnek olur; birçok meslektaşımızla bir araya gelip böyle hafta sonlarını değerlendirme ve konuşma fırsatını yakalarız. Burada birlik beraberlik içinde, hoşgörü içinde verilen  bu güzel mesajların, bütün ülkemize de örnek olmasını istiyorum. Gerçekten bu sabah, sizleri makamımda görmekten çok mutlu oldum ve bu nedenle hepinize çok teşekkür ediyorum. Bodrum’un ekonomisine hafta sonu katkı sağladığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” dedi.

Marmaris belediye Başkanı Ali Acar ve beraberindekiler ziyaretin ardından Marmaris’e döndüler.

Yorumlar

  1. yeşim görgü dedi ki:

    Sayın Başkan’ın dikkatine,

    Biz büyükşehir’lilerin bir gün emekli olup Bodrum’a yerleşme hayali olduğunu herkes bilir. Biz de öyle yaptık, ancak yaşadığımız tam bir hayalkırıklığı.
    Dünyanın sayılı turizm merkezlerinden Bodrum’un hali gerçekten acıklı. Biz İstanbul’un kentsel dönüşüm kabusundan, trafiğinden kaçıp buraya geldik. Yürüyüş yapabileceğimiz ya da yürüyebileceğimiz kaldırım yok, Turgutreis yolu hariç bütün yollar mayın patlamış gibi, en kötüsü de yayalar için asla yürüyebilecekleri 20 cm bile bir şeridin düşünülmemesi. Yaya yolu yokken bisiklet ve motorlar için ayrı bir bant düşünmek çok hayali kalır.
    Sahil şeritlerinde yürüyecekseniz bir sürü mekanın , garsonların, oturmuş içkisini içen insanların önünden yürümek zorundasınız. Koca bodrum da insanların sahil mekanları dışında oturabileceği, yürüyebileceği, spor yapabileceği tek bir yeşil alan yok.
    Onun yerine mantar gibi dağı taşı doldurmaya başlayan ucube gibi sitelerle doluyor her yer.
    Nereye baksam size ait yüzlerce dönüm arazi ve evlerle dolu. Bunlardan birini spor alanı olarak bağışlayın ve sizden Bodrum’a bir anı kalsın ve sizi güzel analım.
    Meydanlar bakımsız, Ortakent imar müdürlüğünün önündeki ATATÜRK heykeli oksitlenmiş ve yemyeşil.
    Köy içinde ki sörfçü heykeli kararmış farkedilmiyor bile. Biz boyayalım dedik, bürokrasi var tabii…
    Bir de pazarlarda fiyat etiketi uygulaması neden yok, pazarcıların önce beni süzüp sonra fiyat söylemesinden sıkıldım. Biz şehirden gelenler bankamatik yerine konmaktan bıktık.
    Bodrum’da üretim yok, sanayi yok, kahvehaneler sabah 7 den akşam 12 ye kadar dolu, erkekleri okey başından 15 temmuz darbesi bile kaldıramadı. Bütün ekonomi dışardan gelen insanların cebindeki parayla dönüyor . Bunun faturası da bizlere çok ağır çıkıyor. En küçük bir hizmeti bile 4-5 katına alıyoruz.
    Fani dünyadan giderken ne toprak ne taş götürebiliyoruz, arkamızda kalan ise sadece iyi şeyler. Varlığın devamı yapılan iyi şeylerle mümkün. Sizin adınızın da Bodrum’a bırakacağınız güzel şeylerle anılmasını arzu ederiz.
    Bunu yapan belediyeler var ve bu bir hayal değil. Biz de oy verdiğimiz belediyelerden hak ettiğiğimize inandığımız hizmeti bekliyoruz. Çok şey mi istiyoruz.