Bodrum Gündem

DİBEKLİHAN’DA BİR YAŞAM USTASI İLE BİR GAZETECİ SOHBETİ…

ülkü-angılı-dibeklihan-söyleşisi-2

Bir yaşam ustası olan Cenap Tezer ile duayen gazeteci Ülkü Angılı Dibeklihan’da Bodrum tadında bir sohbet gerçekleştirdiler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’un Kültür merkezi olarak kabul edilen ve yaz boyunca çeşitli sergiler ile kültür etkinliklerine ev sahipliği yapan Dibeklihan’da yıllarca unutulamayacak bir sohbet gerçekleşti.

Hem Kıbrıs Barış Harekatında Savaş Muhabirliği, hem de TRT Televizyon Haberleri Müdürlüğü yapmış gazi usta bir gazeteci Ülkü Angılı. Soruları soran ise bir yaşam ustası TC Cenap Tezer…

Ülkü Angılı’nın fotoğraflarından oluşan bir kısa film gösteriminin ardından Cenap Tezer’in yaşama dair soruları ile başlayan söyleşide Ülkü Angılı yaşam öyküsünü dinleyenler ile paylaştı.

Fotoğrafçılığın tanımı da kendince yapan Angılı, fotoğrafçılığın dünden bu güne nasıl evrildiğini de anlattı. Angılı; “Bana göre dünyada en çok sanatkarı olan sanat fotoğraf sanatıdır. Bu akıllı telefonlar çıkmadan önce dünya nüfusunun yarısı fotoğraf sanatçısı diyorduk, şimdi ise neredeyse dünyada telefon kullanana herkes fotoğraf sanatçısı…” dedi.

ülkü-angılı-dibeklihan-söyleşisi-5Ülkü Angılı Almanya’dan ve Kıbrıs’tan çok özel anılarını da Dibeklihan müdavimleri ile paylaştı.

Söyleşi boyunca Cenap Tezer sık sık can dostu Can Pulak’ın kulaklarını çınlattı.  Ülkü Angılı kendisinin de can dostu olan Can Pulak ile birlikte Kıbrıs Barış Harekatında bulunduklarını söyledi.

Dibeklihan’da gerçekleşen kimi zaman gülerek, ki zaman ise şaşkınlıkla dinledikleri bu keyifli söyleşide Ülkü Angılı, Kıbrıs Barış Harekatında yaşanan ve bir çok kişinin bilmediği bazı olaylar ile birlikte gazeteci arkadaşlarının Kıbrıs’ta Rumlara nasıl esir düştüğünü ve nasıl kurtardıklarını da anlattı.

Söyleşinin sonunda da yine Ülkü Angılı’nın fotoğraflarından oluşan ve kısa bir film izlendi. Filmin son bölümünde yer alan ve Can Dündar’ın seslendirdiği bahar şiiri ise Dibeklihan müdavimlerince çok beğenildi.

Ülkü Angılı ve Cenap Tezer’in Dibeklihan’da birlikte gerçekleştirdikleri bu söyleşi, sezonun son söyleşisi olarak, anılardaki yerini almış oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.