Bodrum Gündem

BODRUM’UN KALBİNE SAPLANMIŞ KAZIKLAR SÖKÜLÜYOR…

BODRUM’UN KALBİNE SAPLANMIŞ KAZIKLAR SÖKÜLÜYOR…

halikarnas kazıkları sökülüyor (4)

Halikarnas Disko önünde 2012 yılından bu yana duran iskele kazıkları en sonunda sökülüyor. İskele yapımına karşı çıkan Kumbahçelilerden, Bodrum kaymakamı ve Belediye Başkanına kadar herkesin başını ağrıtan bir sorun artık ortadan kalkıyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

2012 yılında izinsiz bir şekilde yapımına başlanan iskele için çakılan demir kazıklar, 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde de sürekli olarak gündeme gelmişti. Seçimden birkaç gün önce sökülmeye başlanılan demir kazıkların sadece 10-15 tanesi söküldü, ancak geri kalan kazıklar öylece bırakıldı.

Kalenin tam karşısında, Halikarnas Disko önünde bulunan kazıklar oldukça çirkin bir görüntü oluşturmaktaydı. Görüntü kirliliği yaratan yaklaşık 170 adet kazık 7 Aralık 2016 itibarı ile Bodrum Belediyesine bağlı, İmara Aykırı Yapılar İle Mücadele Birimi tarafından sökülmeye başlandı. Söküm işlemini yapanlardan aldığımız bilgiye göre, kazıkların sökümü bir hafta içinde tamamlanmış olacak.

iskele 2HERKESİN BAŞINI AĞRITAN KAZIKLAR…

Halikarnas Disko tarafından izinsiz olarak yapımına başlanılan iskeleye, ilk olarak Kumbahçe mahallesi sakinleri tarafından 4 Nisan 2012’de kazıkların başladığı anda itiraz edilmişti. 200’e yakın kazık tüm tepkilere karşın, adeta Bodrum’un bağrına saplanırcasına kısa sürede çakıldı.

Kumbahçe Mahallesinden bir grup yurttaş çakılan kazıkların önünde bir basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler. Ancak yurttaşların verdikleri bu tepkiye Kaymakam Dr.Mehmet Gödekmerdan tarafından “Kaymakamlığı töhmet altında bırakıyorsunuz.” şeklinde sert bir yanıt verdi. Bodrum Kaymakamı Dr.Gödekmerdan iskele kazıklarının sökülmesini isteyen ve içlerinde Ayhan Karahan, Dr.Kerim Cangır, Fikret Karataş, Ahmet Bakar, İsmail Sever, Mustafa Coşkun, gibi Kumbahçe sakini yurttaşları suçlayarak, kendileri hakkında dava açacağını açıkladı.

4 Nisan 2012 tarihli İlgili haber için tıklayın:

http://www.bodrumgundem.com/2012/04/04/72-saatiniz-var%E2%80%A6 )

halikarnas kazıkları sökülüyor (9)SUÇUMUZ YOK, KAYMAKAMLIK GEREĞİNİ YAPTI…

Bodrum Kaymakamı Dr.Gödekmerdan konu ile ilgili Bodrum Belediyesi’ne kaçak iskele inşaatının durdurulması için yazılı uyarı yaptıklarını belirtti. Kaymakam Dr.Gödekmerdan, “Mülki idare olarak gereğini yaptık. Durumu belediyeye bildirip derhal inşaatın durdurulmasını istedik. Şimdi top belediyede, benim Kaymakam olarak bu suç duyurusundan etkilenecek bir durumum yok, yasal prosedürleri yerine getirdik” dedi.

İLGİLİ KURUMLARDAN ÖN İZİNLERİ ALMALARI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK…

Mehmet Kocadon ise Halikarnas Disko önüne yapılan İskele ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yapmıştı; “Şirket yetkilileri bize ruhsat için müracaat ettiklerinde ilgili kurumlardan ön izinleri almaları gerektiğini söyledik. Bu arada turizm sezonu hızla yaklaştığı için zaman kazanma açısından inşaata başladılar. Şu anda ruhsat vermiş değiliz, ancak zaman kazanılması açısından şirkete yardımcı olmak istedik. Yasadışılığa biz de karşıyız, ancak geçtiğimiz yıl diskonun kapalı kalmasının ardından bölge esnafı bu yıl bana sık sık ziyarete gelerek çok mağdur olduklarını söylemişlerdi. Bu nedenle diskonun açılması her açıdan çok yararlı olacaktır”

halikarnas önünde yapılacak olan iskele protesto (1)KUMBAHÇE AHALİSİ İSKELENİN YAPIMINA KARŞI EYLEM YAPTI…

Halikarnas Disko önünde 2012 yılından bu yana duran iskele kazıkları ile ilgili Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yeni bir ihale açılacağı yönünde alınan bilgiler doğrultusunda, 26 Aralık 2015 günü Kumbahçeli yurttaşların da katıldığı bir protesto eylemi düzenlendi.

halikarnas önünde yapılacak olan iskele protesto (5)Kumbahçe’de doğup büyüyen Erdem Ağan ise oldukça sert bir dille buraya iskele yapılmasını eleştirerek şöyle konuştu; “Buraya yaklaşık 300 metre ötede doğmuş biri olarak ve buralarda büyümüş birisi olarak kalbimize çakılmış kazıkları görmek bize acı veriyor. Bunun en kötü tarafı da; yerel seçim zamanı, her parti tarafından malzeme olarak kullanıldı. Hem iktidar, hem de muhalefet şu anda sessiz kalarak Bodrum halkını aptal yerine koyuyorlar. Yönetimlerin bir şey yapması lazım derhal. Buna seyirci kalmak bu ülkeye ve bu şehre yapılan bir hainliktir.”

Kumbahçeliler ile birlikte iskele yapılmasına karşı protesto eylemine katılan Arkeolog Ayşe Temiz Bodrum ilçesinin 1978 yılında Türkiye’de pilot bölge olarak ilan edildiğini anımsatarak şu açıklamayı yaptı; “O zaman yapılan koruma amaçlı plan notlarında kıyı çizgisinin bozulamayacağı, dolgu alan yapılamayacağı çok kesin bir şekilde belirtilmişti ve kanun haline gelmişti. O zamanki plan geçenlerde aynı şekilde yürürlüğe girmiştir. Yani değişen hiçbir şey yok. Bu yapılanma kesinlikle kanuna aykırıdır. Ayrıca biz Kumbahçeliler ve Bodrum’u sevenler bu tür eklentilerin yapılmasına şiddetle karşıyız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.