Bodrum Gündem

DİBEKLİHAN’DA ENGELLİLER YARARINA YILBAŞI KERMESİ DÜZENLENDİ…

dibeklihan kermes (17)Dibeklihan Külür ve Sanat Köyü ve Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi iş birliği ile engelliler yararına yılbaşı kermesi düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber
Geçtiğimiz yıl kurulan Bodrum Belediyesi Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi, atölyede eğitim gören engelli öğrenciler yararına geniş katılımlı bir kermes düzenlendi. 50’nin üzerinde standın açıldığı kermese Bodrum’da yaşamını sürdüren bazı sanatçılar da destek verdi. Kermese ev sahipliği yapan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü adına konuşan Özge Tezer, yılbaşı için özel hazırlanan, süs eşyaları, ahşap boyamalar, çelenkler, giyim eşyaları, kokulu taşlar ve sabunlar gibi birçok ürünün açılan stantlarda satışa sunulduğunu belirtti. Kermesten elde edilen gelir Yakaköy Sevgi Sanat Atölyesi yararına kullanılacak.  Etkinliğe Bodrumlular yoğun ilgi gösterdi. Kermeste ayrıca Mu Art Sirtaki Gönüllüleri Dans ekibi de sirtaki gösterileri sahneledi.

“Engellilerin Gidemediği Yılbaşı Kermesini Onların Ayağına Getirdik”…
Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi sorumlusu ve el sanatları eğitmeni Hilal yaptığı açıklamada 50’nin üzerinde masada sanatsever ve ev hanımlarının destek verdiğini belirterek “Çok anlamlı bir kermes oldu. Bizim yaptığımız ürünler geri dönüşüm malzemelerinden yapılıyor. Artık yavaş yavaş çalışmalarımızı geliştiriyoruz. Kermesten elde edilen gelir sanat atölyemize aktarılacak. Bu organizasyonu yapmamızdaki tek amaç yılbaşı organizasyonlarına engelli öğrencilerimizin katılamıyor olması. Ulaşım sorunları olmasa dahi gittikleri mekanlar dar olabiliyor. Bunun  yanı sıra hava koşulları ve kendi engelleri de buna mani. Çok şanslı bir atölyeyiz ki Dibeklihan’a çok yakınız. Dibeklihan ailesi kapılarını bugün için bize açtı ve tek amacım engelli bireylerin ayağına bir yılbaşı partisi götürebilmekti.  ” diye konuştu.
Etkinliğe destek veren sinema sanatçısı Hikmet Karagöz de engelliler için bir şeyler yapmanın kendisini mutlu ettiğini vurgulayarak, “Ben de yaz-kış Bodrum’da yaşıyorum. Zamanımın büyük bir kısmını resim yaparak geçiriyorum. Bodrum’da yaşamayı seviyorum” ifadelerini kullandı.
Bodrum’da ikamet eden Rus uyruklu Angelina Kulish de “Engelliler için yapılan kermese katılmak benim için çok büyük bir şeref. Bir arkadaşımla seramikle uğraşıyorum. Burada değişik insanlarla tanışıyorum” dedi. Kulish, Rus Büyükelçisi Andrey Karlov’un ölümüne çok üzüldüğünü de belirterek, “Hem Rusya hem de Türkiye için çok büyük bir kayıp. Bizim için çok büyük bir acı. Burada yaşayan Ruslarla birbirimize destek oluyoruz. Bu tür olaylar bizim Türkiye’de yaşamamızı etkilemez. Biz artık buralı olduk. Yurt dışından gelenler için kötü örnek olabilir” dedi.
İki gün sürecek kermesin ikinci gününde ise hediye çekilişlerinin yapılacağı bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.