Bodrum Gündem

PEDASA’DAN ÇIKAN ESERLER, SERGİLENECEĞİ GÜNÜ BEKLİYOR…

pedesa antik (1)Pedesa Antik Şehrinde yapılan kazılar sonrasında orta çıkartılan tarihi eserler sergilenmeyi bekliyor.

Bodrum Gündem Haber  

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi adına kazı başkanlığını Prof.Dr. Adnan Diler’in yaptığı Pedesa Antik Şehrindeki kazı çalışmalarında ortaya çıkan tarihi eserler sergilenmeyi bekliyor.

Bodrum’un yerleşik ilk hakları kabul edilen Leleg’lerin yerleşim yeri olan Pedasa’da yapılan arkeolojik kazılar 2010 yılından sürdürülmektedir. Bu kazılar ve ortaya çıkarılan eserler sayesinde, Bodrum yarımadasının yerli halkı Leleg’lerin, kültürü, sanatı, inanç gelenekleri ve yerleşim modelleri gibi konularda elde edilen bilgiler gün geçtikçe zenginleşmiştir.

Kazı başkanı Prof. Dr. Adnan Diler konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “2016 yılı aktif kazı süresince, Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından işçi ve lojistik olarak kendilerine büyük destek verdiklerini belirtti. Prof. Diler konuşmasına şöyle deavm etti “Yaz aylarında Pedasa’daki aktif çalışma süreci dışında, arka planda kazı alanından çıkan etüdlük eserlerin restorasyon çalışmaları Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesindeki laboratuvarında çalışan restoratörler tarafından yapılmaktadır. Bodrum Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Kocadon, bu laboratuvarda çalışan restoratörlerin de giderlerini karşılamakta, böylece aktif sezon dışında da Pedasa kazılarını desteklemektedir. Pedasa kazılarından elde edilen ve restorasyondan geçirilen bu değerli antik eserler, kısa bir süre sonra Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde sergilenmeye başlayacak. Bu sayede müzeyi ziyaret edenler Pedasa’yı ve onun kültürünü daha yakından tanıma fırsatı elde edecekler. Bu zengin koleksiyon müze ziyaretçi sayısın artmasına da sebep olacaktır.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.