Bodrum Gündem

“EKONOMİYE GÜNCEL BAKIŞ”…

günbatımı-söyleşileri-manşet-ocak-ayıHerodot 3. Yaş Akademisi tarafından gerçekleştirilen Günbatımı Söyleşileri’nin 3’üncüsü önceki gün Karia Princess Otel’de yapıldı.
Bodrum Gündem Haber 
Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD)’nin desteklediği söyleşilerin 3’üncüsüne Dr. Zafer İncecik, Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’in Danışmanı Gürtay Kıpçak’la Başbakanlıktan emekli bürokrat Erdil Ünsal konuk oldu.
“Ekonomiye Güncel Bakış” konulu etkinlik öncesi konuşan Hamdi Topçuoğlu, “İki bölümlü bir söyleşi düşünüyoruz. Birinci bölümde Dünya ekonomisine güncel bakışı gerçekleştirdikten sonra ikinci bölümde Bodrumlu İş insanlarının sorularını alacağız ve kendi değerlendirmelerini isteyeceğiz. Bir bakıma Bodrum Ekonomisini de mercek altına alacağız” dedi.
Etkinliğin konuşmacı konuklarından, dünyanın en önemli profesyonel yöneticilerinden biri olan Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’in danışmanı Gürtay Kıpçak, Bodrum’da düzenlenen böyle bir toplantıya davet edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi;
“Bodrum’un bugünkü havası 10 gündür İstanbul’da yaşadığımız felaketten sonra ilaç gibi geldi. Bodrum her zaman insanı sevgiyle kucaklıyor, bir rahatlık veriyor. Ben de bundan mümkün mertebe faydalanmaya çalışıyorum. Bunun üzerine bir de böyle değerli dostlarla bir arada olmak, sohbet etmek, farklı bakış açılarıyla olaylara yaklaşmak da eminim hepimiz için öğretici olacak. Birbirimizden iyi şeyle öğrenmeye gayret edeceğiz. Eminim herkes bundan faydalanacaktır” dedi.
Bodrum’da yaşamını sürdüren emekli bürokrat Erdil Ünsal da kendisinin ekonomist olduğunu ve ekonomi üzerine kitaplar da yazdığını dile getirerek “İlgi alanım Dünya ekonomisini takip etmek. 14 senedir de Bodrum’da yaşıyorum. Yazıp çizmeyi bir yaşam şekli olarak görüyorum. Bugün de burada 3 konuşmacıyız. Ben devletten, diğerleri özel sektörden. Ne olup bittiğinin anlaşılması için bu toplantılar önemli” şeklinde konuştu.
Toplantının diğer konuşmacı konuğu Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zafer İncecik ise böyle bir topluluğun içinde olmaktan dolayı mutlu olduğunun altını çizerek “Bilhassa Herodot 3. Yaş Akademisi’nin bu kadar başarılı bir şekilde gelişmesi ve her yönde hepimize katkıda bulunması beni çok sevindiriyor. Bugün platformu geliştirerek Bodrum’daki diğer kuruluşlarla bir şeyler yapabilmek çok güzel. Bu toplantının sonucunu da alırız inşallah” dedi.
Herodot 3. Yaş Akademisi’nin düzenlediği Günbatımı Söyleşilerini destekleyen BESİAD’ın Başkanı Emre Köroğlu da toplantının amacını şöyle açıkladı: “Bodrum yerelinde ve ulusal anlamda değerlendirmelerimiz ve öngörülerimiz hangi ölçüde, bunlarla ilgili konuklarımızın fikirlerini alacağız, deneyimlerinden yararlanmaya çalışacağız. Türkiye dışında Avrupa ve Dünya genelindeki süreçler devamlı değişim halinde. İngitere’de Brexit ile başlayan daha sonra İtalya’daki referandum, beraberinde Çin’deki organizasyonlar küreselleşmenin artık değiştiğini gösteriyor. Bu noktada acaba iç piyasaya bağlı değişimler yurtdışı mı değil mi, bunlarla ilgili bazı merak ettiğimiz sorular var. Bunları konuklara soracağız. Bu ve bunun gibi paneller devamlı bizim programımız içerisinde olacaktır.”
Müzik dinletisi ile başlayan “Ekonomiye Güncel Bakış” konulu söyleşi Hamdi Topçuoğlu’nun moderatörlüğünde devam etti. Birinci bölümde ekonomiyle ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşan konuklar, ikinci bölümde konuklarla ekonomi üzerine söyleşiler gerçekleştirdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.