Bodrum Gündem

İLK GRUBUN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ TAMAMLANDI…

besiad uygulamalı girişimcilik eğitimleri (26)

BESİAD ve KOSGEB tarafından düzenlenen, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlen,  Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin ilk grubu eğitimlerini başarı ile tamamladı…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da ÜNİVERSİTE, KOSGEB, İŞ-KUR ve BESİAD’ın işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin ilk grubu 32 saat süren eğitimlerini tamamladılar. 32 saatlik eğitimin sonunda başarılı olanlara “Girişimcilik Eğitim Belgesi” verilecek. Bu belge sahibi olanlar da KOSGEB’ten 50 bin lira hibe, 100 bin lira geri ödemeli destek sahibi olabilecek.

BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu ile birlikte BESİAD Başkan Yardımcısı Neslihan Nazlıoğlu, Sayman Enver Kılıç ve BESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hafize Dilek Öz’de 32 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan ilk grubun son dersine katıldılar.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, Türkiye’de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenleniyor.

besiad uygulamalı girişimcilik eğitimleri (5)BAŞARILI BİR EĞİTİM PROGRAMI OLDU…

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Yardımcı Doçent Dr.Gülay Hız “Genç insanlar eğitimden geçtiler. Çok mutlu ve çok umutlular. Gençlerimizin buradan aldıkları sertifikaları umutlarına yol olur diye düşünüyorum. Hayırlı olsun, çok güzel bir eğitimdi…” dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi süreci ile ilgili bilgileri de paylaşan Yardımcı Doçent Dr.Gülay Hız şöyle konuştu; “Dört paydaştan oluşan bir girişimcilik eğitimini tamamladık. Üniversite, İŞKUR, BESİAD ve KOSGEB ayağı. Girişimci adaylarımız için yol gösterici, kılavuzluk edici iş planlarının nasıl yapılacağı konularında bilgiler vermeye çalıştık, dilimiz döndüğünce. Hepsi gayet güzel bir katılım sağladılar. Başarılı bir eğitim programı oldu diye düşünüyorum. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi dört günde, 32 saat sürdü…”

besiad uygulamalı girişimcilik eğitimleri (24)ÖNCELİĞİMİZ GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEK OLMAK…

BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, “Bu eğitimi kaçırdık, diyerek üzülenler var…” şeklindeki soruya “Kimse üzülmesin bizim nefesimiz yettiği sürece, önceliğimiz gençlerimiz olacaktır. Buna çok önem veriyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz…” yanıtını verdi.

Başkan Köroğlu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kursiyerlere yönelerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu dönemki BESİAD başkanıyım. Göreve geldiğimizde önceliğimiz gençlerimizi iş dünyasına katabilecek projelerin hayata geçirilmesi oldu.  Bu ilkini gerçekleştirdiğimiz eğitim toplantısında çok mutlu oldum. Çünkü yoğun bir ilgi var. Bundan sonraki eğitimlerimiz de hız kesmeden devam edecek. Eğitime katılmak isteyip de katılamayan, dışarıda kalan arkadaşlarımız üzülmesinler onların da bu eğitimi almaları için ne gerekiyor ise yapacağız. Umarım hem bu aldığınız eğitim, hem de almış olduğunuz belgeler işinizi kurarken işe yarar.  Eğer sizlere küçük de olsa bir katkımız olduysa, ne mutlu bize. Sizlere çok teşekkür ediyorum, çünkü hocamızdan çok başarılı bir eğitim toplantısı olduğunu öğrendik. BESİAD olarak sizleri başka etkinliklerimizde de görmek istiyoruz…”

besiad uygulamalı girişimcilik eğitimleri (23)EKİP OLARAK FİKİR PAYLAŞIMINDA BULUNDUK…

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan tasarımcı Şenay Takuş “Kişisel olarak çok verimli geçtiğini söyleyebilirim. Hocamızın verdiği bilgilere hakim değildi. Dört gün gibi kısa bir sürede, çok yoğun bir programla doğru bir birikime sahip olduk. Ayrıca ekip olarak birbirimizle fikir paylaşımında bulunduk. Bu da çok faydalı ve verimli oldu. Son derece verimli geçti…” dedi.

ORTAKLIK DA ÇIKACAK SORUNLARI BİLE İNCELEDİK…

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan ve derslerde oldukça aktif katılım sağlayan Onur Öz ise bu program sayesinde verimli bir şekilde bilgilendirildiklerini kaydederek şöyle konuştu; “Bize girişimcilikle alakalı olarak, etkili bir biçimde neler yapacağımız anlatıldı. Bu eğitim programı aslında içimizde var olan bu girişimcilik ateşini destekledi.  Bununla beraber, grup içerisinde arkadaşlarla yaptığımız sosyal paylaşımlar, ortaklıklarda ortaya çıkabilecek sorunları da gösterdi. Başkalarının yaptığı yanlışları görüp, değerlendirmeler yapabildik. Diğer bir taraftan da aldığımız eğitim sayesinde aynaya bakmamız gerektiğini de hatırlattı. BESİAD’a çok teşekkür ediyoruz…”

Daha sonra Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin başarı ile tamamlayan kursiyerler için pasta kesildi. BESİAD Ofisi önünde gerçekleştirilen kokteylde, eğitime katılan girişimciler, BESİAD üyesi iş insanları ile sohbet ederek görüş alıverişinde bulunarak sohbet ettiler…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.