Bodrum Gündem

7 DENİZCİ KADIN, ERKEKLERE MEYDAN OKUYOR… “DENİZ CADILARI”

7 DENİZCİ KADIN, ERKEKLERE MEYDAN OKUYOR… “DENİZ CADILARI”

deniz cadıları7 kadının, 2011 Yılında “Deniz Cadıları” adıyla kurdukları yelken takımı erkeklere meydan okumaya devam ediyor.
Bodrum Gündem Haber 
Çoğunluğu Ankara’da yaşayan kadınlar son olarak Bodrum’daki yarışlarda boy gösterdi. Ankara, İstanbul, Antalya ve Bodrum’da yaşayan, değişik meslek gruplarındaki kadınların 2011 yılında kurduğu ‘Deniz Cadıları’ isimli yelken takımı, denizdeki en zor şartlarda bile yarışlarını tamamlıyorlar.
Ağırlıklı olarak erkeklerden kurulan takımların yarıştığı yelkenli tekne yarışlarında erkeklerden geri kalmayan Deniz Cadıları bugüne kadar birçok derece elde etti. Takımın kurucularından Bankacı Ceyhan Asil, mücadele etmekten keyif aldıklarını belirterek şunları söyledi: “Deniz Cadılarının kurucu ekibindeyiz. 5 kişiyiz burada ama onun dışında her sene biz farklı arkadaşları da bünyemize katarak denizi sevdirmeye çalışıyoruz. Mücadeleyi seviyoruz hepimiz. Buradaki arkadaşlarımızın çoğu 30-40 yaşlarının üzerinde, 60 yaşa kadar arkadaşlarımız var. Denizi geç de olsa tanıdık ve çok sevdik ve bu olaydan çok keyif alıyoruz. Yeni üyelerimizi de aramıza katmayı çok arzu ediyoruz” dedi.

Gruba yeni katılan üyelerle birlikte yarış öncesinde ve sonrasında eğitim ve hazırlıklarını sürdüren Deniz Cadıları, gerektiğinde tekne direğinin tepesine kadar tırmanıyor. Bodrum Karaada açıklarında gerçekleştirilen Kış Trofesine katılan deniz cadıları, 7 ayaktan oluşan yarışın 3. Ayağını da başarı ile tamamladı.

Finans Müdürü Tuba Gencer, Trofedeki tamamı kadınlardan oluşan tek takım olduklarını ifade ederek “Ekibin çoğunluğu Ankaralı, İstanbul’dan, Antalya’dan da arkadaşlarımız var ve Bodrum’dan. Skyperimiz milli yelkenci onun dışında ekibin bütün üyeleri normal iş hayatında, sporcu olan insanlar değil yani. Hepimiz yelkeni sonradan öğrendik” dedi.  Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen zorlu mücadelede Deniz Cadıları Gruplarında ikinci oldu. –

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.