Bodrum Gündem

REFERANDUMDA BODRUM / Fikret Karataş yazıları…

REFERANDUMDA BODRUM / Fikret Karataş yazıları…

Ülke genelinde oldu gibi, Bodrum’da da halk oylaması çalışmaları gürültüsüz-patırtısız, uygar ölçüler temelinde yapılıyor ve görünüşe göre bu nitelikli halin düşkünlüğe uğramadan 16 Nisana ulaşacağa benziyor.  “Benziyor” lafı bir genelleme anlatımı, bizim kanımız  “Hiçbir aykırılığa rastlanmayacaktır.”

Bu savımıza KENT TV’de siyasal partilerden üç ilçe başkanının  (CHP, MHP, AKP)  yaptıkları söyleşiyi izledikten sonra daha da sebat gösterme kararı verdik. Onlar verilecek oyları nedenini özet olarak şöyle sıraladılar;

AKP: Ekonomik büyümenin sürmesi, Siyasal istikrar, Yönetimde karar aşaması ve uygulama çabukluğu, İtibarımızın artması ve bu Anayasa değişikliğinin salt yönetim değişikliği içermesi.

MHP: Devletin bekası, Milletin bölünmez bütünlüğü, Terör, ekonomik düzelme, dünyadaki saygınlık. Oda değişikliğin salt yönetimle ilgili olduğunu vurguluyor.

CHP: Bu olayı tam anlamıyla rejim değişikliği olup, tüm yönetim değerlerinin Teokratik yapı, yeni rejim heveslisi tek adam iradesi ve kararlarına terk etmek. Bu durum ise uzun vadede çok sıkıntıyı gündemde tutacaktır.  Ülkenin kaybedeceği en önemli ve evrensel değerler ise, dış politikada dışlanma, iş olanakları, özgürlük, Demokrasi, Cumhuriyet ve İnsanca yaşam.

Bunlardan, AKP VE MHP İlçe Başkanlarımız öne sürdükleri nedenler için “EVET”, CHP İlçe Başkanımız da “HAYIR” diyeceklerini dillendirdiler.

Biz elimizden geldiğince olaya yansız yaklaşalım dedik ve şöyle düşündük:

Evet’i savunan arkadaşlarımız  (ikisi de atanmış)  Genel Başkanlarının bir-iki yıl öncesinden yakın geçmişe dek birbirleri için söyledikleri alçak, şerefsiz, satılık, akılsız ve daha nice aykırı, çirkin sözleri içeren video karşımda. İzlemekten sıkılıp utandığım için bilgi edinmek için salt seslere kulak veriyorum (Bakınız, Birgün gazetesi)

Ayrıca AKP ve MHP’nin bir kısmı Evet mührünü:

Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan lider Tayip, Tayyip’i üzmek Allah’ı üzmektir. Tayip bizim için ikinci peygamber gibidir.  Hoş geldin Allah’ın Elçisi Tayip. Evlilik cüzdanı Tayip sünnetidir. Onun için her gün iki rekat şükür namazı kılmak gerekir. Erdoğan, yeryüzünün halifesi.(Halife-i ruy-i zemin). Erdoğan Allah’ın yeryüzündeki gölgesi (Zıllullah-ı zemin)

Diyenlerle birlikte kullanmış ve bunu topluma önermiş olacaklardır.

CHP’liler, diğer sol, liberal ve sağın bir iki fraksiyonu ile sair karşıtlar ve bir kısım AKP ve MHP’li yurttaşlarımız ise, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Devletini banisi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün; “Vatanımızda herhangi bir kimseyi, istediğinizi sevebilirsiniz. Kardeşiniz gibi, arkadaşınız gibi, babanız gibi sevebilirsiniz. Fakat sevgi sizi, ulusal varlığınızı herhangi bir kimseye, herhangi bir sevdiğinize vermek yoluna götürmemelidir. Aksi hareket kadar büyük hata olamaz. Ben Büyük Milletimin artık böyle bir hatayı yapmayacağına inanmış olmakla övünç ve rahatlık duyuyorum!”

Bu öğüt ve önerisine uyarak onun övünç ve inancına halel getirmemek için  “HAYIR” mührünü kullanacaklardır.

Bu analiz ve yorumum nedeniyle kimsenin aklından ve dilinden, AKP ve MHP’nin sevdiğim, onların da Atatürk sevgisiyle yetiştiklerinden kuşku duymadığım, Cumhuriyet, Özgürlük, Demokrasi ve Ulusal değerler karşıtları gibi bir düşünceye ulaştığım geçmemelidir. Her ikisini de çok iyi tanırım, hem de ikisinin de babası dostuyum. Onlara bir görev verilmiştir. Onlar da kendi değerlendirmeleri, inançları ve bağlı oldukları parti disiplini gereği görevlerini yapma onurunu yaşamakta olabilirler. O alana kimsenin dil uzatma ve onların şahıs, inanç ve kişiliklerini irdeleme hakları kesinlikle bulunmamaktadır.

Bodrum’da her zaman söylediğimiz gibi siyasal rekabet, uğraş, karşıtlık ve benzer olgular nedeniyle kesinlikle gürültü-patırtı, küskünlük, kin ve düşmanlık yaşam alanı bulamamıştır.  Bu kez de bulmayacağı Başkanların, söyleşi sonundaki tutumlarından belli olmuştur. Bu güzel ve anlamlı iletinin de halkımızca elbette kabul gördüğünü bilenlerdeniz. Bu nedenle onları da kutlamak gerekmektedir.

Ancak gönül ister ki, HAYIR sonucu epeyce bir farkla kesin göründüğüne göre bunun yüzdesi çok fazla olsun.  Çünkü ülke genelinde EVET sonucunu çıkması Bodrum Turizm, Ticaret, Taşınmaz değerlendirilmesi Yarımada ve Muğla’nın diğer turistik kentlerinin değerlerinin yönetim, pazarlama ve plan lama olgusu tek kişi iradesine terk edilerek atanmış rantçıların mutluluk alanı haline getirilmesi Demokles’in kılıcı gibi ha düştü, ha düşecek hale gelecektir

Ve belki de, “Çünkü başka Bodrum yok ki!” lafını unutma unutturulma acısıyla yoldaş olabileceğiz.

Bodrum’un çok dikkatle davranması, Yarımadamızı kuşatan “Hacı fış, fış” Arapların bizlerin yaşayacağı acıları yaşamasının nedeni olacaktır.

Ben Bodrum ve hangi parti ve hangi inançta olurlarsa olsunlar Bodrum’da yaşayanlara inanıyor ve güveniyorum

Atatürk’ diyor ki; “Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur!!!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.