Bodrum Gündem

HİÇ BİR ŞEY ANLATAMADILAR… foto galeri

 

ak parti muğla milletvekili nihat öztürk ve chp muğla milletvekili ömer süha aldan Bodrumda tartıştı (42)Bodrum Küçük Millet Meclisi Nisan ayı toplantısına katılan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, evet ve hayır taraftarlarının birbirlerine yönelik karşılıklı suçlamaları nedeni ile görüşlerini yeterince dile getiremediler. Gençler tartışmalar ve karşılıklı tartışmalar yoğunlaşınca “Bilgilenmeye geldiğimiz bu toplantıdan, hiçbir fayda ve bilgi sağlayamadık…” diyerek salonu terk ettiler…

Bodrum Gündem Haber/FB

Gazeteci-Yazar Ayhan Ongun’un yönettiği ve OASİS Nurol Kültür Merkezinde gerçekleşen Bodrum Küçük Millet Meclisi Nisan ayı toplantısı CHP, AK Parti ve HDP İlçe Başkanlarının yaptıkları kısa konuşmalar ile başladı. Ongun MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın ise Fethiye İlçe Kongresinde olması nedeni ile bu toplantıya katılamadığının bilgisini verdi.

İlçe başkanları burada kimsenin kimseyi ikna etmeye gelmediğini özellikle vurgulayarak, herkes kendi görüşlerini sakin bir şekilde ifade ederken, milletvekillerine de Anayasa değişikliği ile ilgili merak ettikleri soruları sormalarını istedi. Her iki milletvekili de açış konuşmalarında, ılımlı ve sakin bir şekilde Türkiye’ye örnek olabilecek bir toplantı olması dileklerini ifade ederken, hayır ve evet taraftarlarının bazıları toplantıyı adeta provake ederek salonda karşılıklı tartışmaların yapıldığı, gergin bir ortam yarattılar. Çıkan gerginliğe kimi zaman toplantının yöneticisi Ayhan Ongun, kimi zaman da AK Parti ve CHP İlçe Başkanları müdahale etmeye çalışarak ortamı sakinleştirmeye çalıştılar.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş’ta Basın mensuplarının oturduğu bölümden konuşmaları dinledi. Toplantının başlamasından bir süre sonra karşılıklı çatışma ve tartışmalar nedeni ile toplantının gerginleşmesi nedeni ile Kaymakam ve Emniyet Müdürü salonu terk etti.

ak parti muğla milletvekili nihat öztürk ve chp muğla milletvekili ömer süha aldan Bodrumda tartıştı (18)ANLATMASINA İZİN VERMEDİLER…

Bodrum Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Rüştü Tezcan bu referandumda herhangi bir partiye oy verilmediğini, Cumhurbaşkanı ve herhangi bir lidere de oy verilmediğini ifade ederek bu seçimde yönetim biçiminin Türkiye’nin rejiminin oylandığını söyledi. Tezcan AK Parti’nin 90 yıllık Cumhuriyet rejiminin değiştirilmesinin amaçlandığını iddia ederek; “Referandum ile değiştirileceği söylenen 18 madde var deniliyor. Oysa 29 artı 21 madde ise bağlantılı olarak değişiyor.  Dolayısı ile Anayasa’daki 177 maddeden 68’i değiştirilmiş olacak. Yani üçte biri değişiyor. Öyle küçük bir değişiklik değil. Değişecek maddeler tek tek oylanmadığı için, değişecek maddelerin bütününe bakmak gerekiyor. Sonuç olarak bütün yetki tek bir kişiye veriliyor. Yürütme, Yasama ve Yargı arasındaki güçler ayrımı ortadan kalkıyor. Bu tam anlamı ile bir rejim değişikliğinin oylanması anlamına geliyor…” dedi. Ancak salondan yoğun müdahaleler gelince Tezcan’ın konuşması yarım kaldı.

ak parti muğla milletvekili nihat öztürk ve chp muğla milletvekili ömer süha aldan Bodrumda tartıştı (21)MUSTAFA KEMAL İLE BİR SORUNUMUZ YOK, BİZ CUMHURİYETİN ÜRÜNÜYÜZ…

Toplantının moderatörlüğünü yapan Ayhan Ongun salondan gelen itirazlara, bu toplantının bir konferans olmadığını, herkesin kendi görüşünü dilediği şekilde ifade edebileceği, sadece zamanı verimli kullanmak adına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra söz alan AK Parti Muğla Milletvekili Rüştü Tezcan’ın görüşlerine katılmadığını dile getirerek “Bizim Cumhuriyet ile bir sorunumuz yok. Bu referandumda ne Cumhuriyet nede demokrasi oylanmayacak. Bizler Cumhuriyetin ve demokrasinin ürünleriyiz. Cumhuriyet sayesinde milletvekili olduk. 16 Nisan’da yapılacak referandum 2007’de 364 milletvekili ile Cumhurbaşkanı seçilememesinin bir sonucudur…” dedi. Öztürk konuşmasının sonunda “Ben rejim değişikliğinin olmayacağını nasıl anlatacağım Takla atarak mı anlatacağım. AK Parti’nin oyu yüzde 50’dir. Ne Cumhuriyet, ne de Mustafa Kemal yüzde 25 oy alan bir partiye bırakılamayacak kadar önemsiz değildir. Bizim kaynağımız millettir. Sıkıştığımız anda millete soruyoruz. Şimdi de millete soracağız. Millet ne diyorsa o olacak…” dedi.

ak parti muğla milletvekili nihat öztürk ve chp muğla milletvekili ömer süha aldan Bodrumda tartıştı (24)BU BAL GİBİ REJİM DEĞİŞİKLİĞİNİN OYLANMASIDIR…

Daha sonra söz alan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise burada polemiğe girmeyeceğini, ajitasyon yapanlara da yanıt vermeyeceğini söyledi. Aldan eğer polemik yapmak gerekirse, bu konuda çok usta olduğunu da kaydetti. CHP Muğla Milletvekili “Bu bir rejim değişikliği midir? Bal gibi de rejim değişikliğidir. Eğer evet çıkar ise Cumhurbaşkanı tek adam olacak. Anayasa şu şekilde değişecek. Şöyle ki; Cumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanları atar ve görevlerine son verir. Üst kademe kamu yöneticilerini atar, görevlerine son verir ve bunların atanmalarına ilişkin usul ve esasları Cumhurbaşkanı kararnamesi ile düzenler. Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilir… vb. gibi maddeler yürürlüğe girecek. Son olarak şunu da belirtmekte fayda görüyorum; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP’nin aldığı oy ile nitelendirmek ve değer biçmek kimseye yakışık almaz…” dedi.    

ak parti muğla milletvekili nihat öztürk ve chp muğla milletvekili ömer süha aldan Bodrumda tartıştı (20)BİZ ZATEN YÜZDE 50 OY İLE HALKIN GÜVENOYUNU ALDIK…

AK Parti Milletvekili Öztürk 16 Nisan’da halkın oylamasına sunulacak 18 madde içinde diktatörlük, tek adamlık gibi bir maddenin olmadığını iddia ederken “15 yıllık iktidarımız boyunca kimsenin özgürlüğüne bir kısıtlama getirmedik. Yüzde 50 ile iktidara gelen bir oluşuma millet zaten güvenoyu vermiş demektir…” dedi.

ak parti muğla milletvekili nihat öztürk ve chp muğla milletvekili ömer süha aldan Bodrumda tartıştı (60)DİKTATÖRLER DE YÜZDE 97 İLE İKTİDAR OLDULAR…

CHP Milletvekili Aldan ise bu yetkiler ile göreve gelen bir kişinin asla görevi bırakmayacağını söyleyerek; “Diktatörler Suriye, Irak gibi ülkelerde yüzde 90 üzerinde oy ile iktidara gelmiş olabilirler. Bu ona güveniliyor anlamına asla gelmez. Eğer buna teslim olursak, sonuçlarına hep birlikte katlanmak zorunda kalabiliriz…” dedi.

ak parti muğla milletvekili nihat öztürk ve chp muğla milletvekili ömer süha aldan Bodrumda tartıştı (42)GENÇLER SALONU TERK ETTİLER…

Toplantıya katılanlar arasında en net mesajı gençler verdi. CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık ve salondakilerin büyük bölümü, 16 Nisan’da gerçekleşecek olan Anayasa Değişikliği ile ilgili Halk oylaması için değişecek maddeler üzerinde, iki tarafında görüşlerini dinlemek, karşılaştıralı analizler yapmak ve bilgilenmek üzere geldikleri bu toplantının beklenen faydayı sağlamadığını kaydettiler. Gençler tartışmaların ve karşılıklı sataşmaların yoğunlaşması üzerine toplu halde salonu terk ettiler.

NEREDEYSE KAVGA ÇIKACAKTI…

Toplantı boyunca söz alanların büyük bölümü Anayasa değişikliği ile ilgili soru sormak yerine, kendi görüşlerini dile getirerek, karşı görüştekilere yönelik suçlamalarda bulundular.

CHP İlçe Başkanı Recai Seymen verimli bir toplantı olmadığını ifade ederken, AK Parti İlçe Başkanı Macit Gündoğdu ise sataşmalar olmasına karşın kendilerini iyi ifade ettiklerini, Bodrum’dan da tarihinde olmadığı kadar evet oyu alacaklarını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.