Bodrum Gündem

“BİZLER ÖZEL ÇEVREMİZ GÜZEL” PROJESİ HAYATA GEÇİYOR…

“BİZLER ÖZEL ÇEVREMİZ GÜZEL” PROJESİ HAYATA GEÇİYOR…

yahşi okulu bizler özeliz projesiYahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu, özel gereksinimli çocuklara çevre farkındalığı yaratmak ve yaşamın her alanında olduğu gibi çevre konusunda da katkı sunabileceklerini topluma göstermek amacıyla bir proje geliştirdi. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bazı kurumların dahil olduğu projenin işbirliği protokolü dün imzalandı.
Bodrum Gündem Haber
“Bizler Özel, Çevremiz Güzel” projesiyle çocuklara umut ışığı olmak adına, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama, Milta Bodrum Marina, Özel Bodrum Uğur Anadolu Lisesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Deniz Temiz Derneği(TURMEPA), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi biraraya geldi. Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu’nun geliştirdiği proje kapsamında okul ile diğer kurumlar yıl boyunca ortaklaşa çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Bu sayede Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu’nun özel öğrencileri çevre ve yaşam konusunda farkındalığı artacak ve yaşamın her alanında olduğu gibi çevre konusunda da katkı sunabileceklerini topluma gösterecek.  Okul yetkilileri, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin ve projenin paydaşı olan kurumların yetkililerinin katılımıyla önceki gün bir protokol imzalandı. İmzanın ardından uygulama okulu öğrencileri projenin ilk etkinliği olan saksıda çiçek ekimi gerçekleştirdiler. Öğrenciler yarın hayvanlar için su kabı yaparak ikinci etkinliği gerçekleştirecek.

Yahşi Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okulu Müdürü Serkan Kale “Bizler Özel, Çevremiz Güzel” projesi ile ilgili şunları söyledi:  “Bu kapsamda işbirliği yaptığımız kurumlarla birlikte yılda 10 etkinlik yapacağız. 2 yıl sürecek bu proje sayesinde de okulumuzu ekolojik okul yapma anlamında bir adım da atmış oluyoruz ki öyle sanıyorum Türkiye’de engelli okullar arasında tek ekolojik okul olacağız”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.