Bodrum Gündem

“MAKEDONYA ZEYTİNYAĞINI YUNANİSTAN’DAN ALIYOR. SİZ GÖNDERİN”

“MAKEDONYA ZEYTİNYAĞINI YUNANİSTAN’DAN ALIYOR. SİZ GÖNDERİN”

 

makedonyaya zeytinyağını siz gönderinMakedonyalı öğretmenler, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e  yaptıkları ziyarette “Makedonya zeytinyağını Yunanistan’dan alıyor. Siz gönderin” teklifinde bulundular.

Bodrum Gündem Haber

Konuk öğretmenler MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e çeşitli armağanlar vererek ülkelerine davet ettiler. Makedonyalı bir öğretmen, ülkelerine zeytinyağının Yunanistan’dan geldiğini belirterek “Siz gönderin” dedi.

Bu yıl 1218 Mayıs tarihleri arasında  ilk kez düzenlenen “Uluslararası Milas 2017 Balık Festivali-Çocuk Oyunları için 6 ülkeden Milas’a gelen çocuk gruplarının öğretmenleri kendilerine gösterilen ilgi ve konukseverliğe teşekkür etmek için festivalin sponsorlarından Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler.

Festival için Litvanya, Malta, Romanya, Letonya, Makedonya, Kosova ve Macaristan’dan gelen çocuk gruplarının öğretmenlerinin MİTSO’ya yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, konuk öğretmenlere Milas ve ekonomisi hakkında çeşitli bilgiler sunarak kendilerini her yıl Milas’ta görmekten mutluluk duyacaklarını ifade ederek “Sizi gelecek yılki festivale de bekliyoruz” dedi. Milas’ın zeytinyağı üretiminde önemli bir üretim merkezi olduğunu ifade eden Reşit Özer, “Coğrafi işaret tescili kazanan zeytinyağımızı ülkelerinize göndermek isteriz. Ülkelerinizde bu işle ilgilenen dostlarınız varsa onlara gereken kolaylığı sağlarız. Ayrıca sizin ülkenizde ve yaşadığınız şehirlerdeki Ticaret ve Sanayi Odalarıyla da yakın dostluklar kurmak isteriz” diye konuştu.

Konuk öğretmenlerden Makedonyalı bir öğretmen ise ülkelerine zeytinyağının Yunanistan’dan gelmekte olduğunu belirterek “Biz de sizin zeytinyağınızı ülkemizde görmek isteriz. Çünkü Makedonya ile Türkiye iki dost ve kardeş ülke. Elbette sizin ürünlerinizi tercih ederiz” dedi.

Konuk öğretmenler MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e Milas’ta gördükleri ilgi ve odanın kendilerinin konuk edilmesinde üstlendiği katkılar nedeniyle teşekkür ederek Özer’i ülkelerine davet ettiler.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.