Bodrum Gündem

AKADEMİSYENLER İÇİN BODRUM’DAN ANKARA’YA YÜRÜYECEKLERDİ…

unnamed (1)KHK ile mesleklerinden ihraç edilen ve başlattıkları açlık grevi sürerken tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın görevine iade edilmesi için bir gurup vatandaş Bodrum Belediye meydanında basın açıklaması yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine dönmek için başlattıkları açlık grevi 120’nci gününe giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için aktivistlerden oluşan bir grup basın açıklaması yaptı.

Açıklama esnasında polis ekipleri Bodrum Belediye Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemleri aldı. Grup adına konuşan emekli turizmci ve aktivist Levent Öncel, “Biz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın ölmesini istemiyoruz, yaşamasını istiyoruz. O insanların sadece talepleri işlerini geri istemek. Çok insani, çok anlaşılır ve çok haklı bir sebepten ötürü. Biz bu haklı sebebi kendimiz kabul ediyoruz ve onların taleplerini dile getiriyoruz” dedi.

Öncel’in konuşmasının ardından Suray Ekinci basın açıklamasını okudu. Açıklamanın ardından sırt çantalarıyla Bodrum’dan Ankara’ya yürümek isteyen gruba izinleri olmadığı için müsaade edilmedi. Güvenlik güçlerinin böyle bir eylem için izin almaları gerektiği yönündeki uyarısını dikkate alan grup konuyla ilgili girişimde bulunmak için Kaymakamlığa gitti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.