Bodrum Gündem

EMİN FINDIKOĞLU DÖRTLÜSÜ ‘SUDA’ KONSER VERDİ…

Emin Fındıkoğlu Quartet_6

Gümüşlük Festivali Suda/Kumda konserlerine konuk olan Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü, Gümüşlük’te festival kapsamında cazseverlere harika bir yaz akşamı yaşattı.  14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin, Suda/Kumda sahnesinde seyirci ile buluşan Emin Fındıkoğlu Dörtlüsü, gecede klasik caz standartlarına yer verdi.
Bodrum Gündem Haber
Günbatımında başlayan konserde Emin Fındıkoğlu’na, solist olarak Meltem Ünel, kontrbasla Derya Davulcu ve davulla Monika Bulanda eşlik etti. Caz dinleyicisinin yakından tanıdığı emektar piyanist, düzenlemeci ve caz sanatçısı Emin Fındıkoğlu ve uzun süredir birlikte çalıştığı 3 kadın caz sanatçımızdan oluşan quartet, Suda serisindeki konserde, Lionel Richie’den, “Hello”; Cole Porter’dan, “So in love”; Sting’ten, “Fragile” ve Jacques Brel’den, “If you go away” gibi caz klasiklerini seslendirdi.

Parça aralarında izleyici ile diyalogunu eksik etmeyen Fındıkoğlu, grup elemanlarını överek, “Geçen yıl, burada yine izleyici karşısındaydık ama +12 projesi kapsamında Meltem’le (Ünel) birlikte 14 kişiydik. Meltem, geçen yıl hızlı parçalar söylerken, bu yıl böyle yumuşak, klasikleşmiş, standart diye adlandırdığımız eserleri seslendiriyor” dedi.  Fındıkoğlu, bir caz eleştirmeninin Meltem Ünel’i, kendisinin de çok sevdiği ve birkaç yıl önce kaybettiğimiz, büyük caz sanatçısı Nina Simone’a benzettiğini belirtti. Dörtlü, konser bitiminde seyircinin yoğun isteği üzerine bis yaparak geceyi sonlandırdı.

2010 yılından bu yana birlikte çalarak ilginç bir repertuar oluşturan dörtlü, İstanbul’daki sayısız caz mekanının yanında Paris’de Chez Papa Jazz Club, Lüksemburg’da CCRN, Sırbistan’da Nisville Jazz Festival, 2011’de Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, yine İstanbul’da 18. İKSV Caz Festivalinde geniş kitlelere seslendi.

Emin Fındıkoğlu Quartet_2Alp Ersönmez “Yazısız” feat. Erik Truffaz Eklisia’da sahne alacak

10 Ağustos Perşembe akşamı Suda/Kumda Konserleriyle, 400 yıllık tarihi mekan Eklisia’da devam edecek. Gümüşlük’ün gerek manzarasıyla, gerek tarihi özelliği ile en özel mekanlarından biri olarak öne çıkan Eklisia Sanat Merkezi, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin de 9 yıl boyunca ana mekanı olarak kullanıldı. Şimdilerde caz konserlerinin vazgeçilmez mekanı haline gelen Eklisia, bu defa ülkemizin son dönem adından sıkça bahsettiren caz sanatçılarından Alp Ersönmez’i konuk edecek. Konserde sanatçıya, Fransız trompetçi Erik Truffaz eşlik edecek.

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında gerçekleşecek konserde Alp Ersönmez, “Yazısız” projesiyle cazseverlerin karşısında olacak. SFG (Sağlam Faydalı Güzel), Burada yaralı biri var, Beşik, Suni peyk, Yüzler, Zorla güzellik ve Karşı gibi parçalardan oluşan “Yazısız” albümü ile başarı grafiğini yükselten sanatçı, Gümüşlük’teki konsere, bu projede kendisine eşlik eden Prix Special Caz Ödülüne de layık görülmüş Fransız trompetçi Erik Truffaz’la çıkacak.

MÖE, Quartet Muartet, Kangroove, Four in the Pocket, İstanbul Sessions, Wonderland gibi grupların yanı sıra Türk pop şarkıcılarının da uzun yıllardır bas gitaristliğini yapan Alp Ersönmez, kariyeri boyunca Erkan Oğur, Erik Truffaz, Wax Poetic, Bugge Wesseltoft, Alexandre Tassel ve Butch Morris gibi müzisyen ve gruplarla çalıştı; ortak sahne ve albüm çalışmaları yaptı.  Eklisia’daki konserde bas gitarıyla yer alacak Alp Ersönmaz’e, Erik Truffaz, trompetle; Engin Recepoğulları, tenor saksofonla; Çağrı Sertel, klavyeyle ve Volkan Öktem, davulla eşlik edecekler.

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.

Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili (iletişim: 0 537 577 85 07 – 0 252 394 41 61) ve Biletix’den temin edilebilir.

www.gumuslukfestival.org

[email protected]

www.facebook.com/gumuslukfest

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2017 Programı

26 Temmuz – Gilles Apap – Keman & Myriam Lafargue – Akordeon (Fransa) – Taş Ocağı

28 Temmuz – GFA Keman Konseri – Toprak Ev

29 Temmuz – Dilbağ Tokay – Viyolonsel & Eren Levendoğlu – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı

31 Temmuz – Viyolonsel GFA Konseri – Toprak Ev

1 Ağustos – Tord Gustavsen (Norveç) – Festival merkezi, sahil

4 Ağustos – Begoa Ensemble (Türkiye) – Taş Ocağı

8 Ağustos – Emin Fındıkoğlu Quartet – Festival merkezi, sahil

10 Ağustos – Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz – Eklisia

15 – 19 Ağustos – 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Toprak Ev

18 Ağustos – Ilya Itin – Piyano (Rusya) – Taş Ocağı

20 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev

22 Ağustos – Romano Pallottini – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı

24 Ağustos – Mauricio Vallina – Piyano (Küba) – Taş Ocağı

25 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev

26 Ağustos – Erdem Sökmen & Hasan Meten – Gitar Duo (Türkiye) – Toprak Ev

27 Ağustos – Egberto Gismonti – Gitar (Brezilya) Toprak Ev

28 Ağustos – Ebgerto Gismonti – Piyano (Brezilya) Taş Ocağı

30 Ağustos – Derek Gripper – Gitar (Güney Afrika) Toprak Ev

31 Ağustos – GFA Flüt Konseri – Toprak Ev

01 Eylül – Bülent Evcil (Türkiye) & Raffaele Trevisani (İtalya) – Flüt Duo & Paola Girardi – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı

04 Eylül – Gülsin Onay – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.