Bodrum Gündem

4.Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması başlıyor…

4.Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması başlıyor…

Arşiv_2015_Saygun_Yarışma

Bodrum Klasik Müzik Derneğinin, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde iki yılda bir düzenlediği Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasının 4.’sü, bu yıl 15 – 19 Ağustos tarihleri arasında Bodrum’un Gümüşlük mahallesindeki festival merkezinde yer alan Toprak Ev’de gerçekleştirilecek.
Bodrum Gündem Haber
Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden biri olan Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen ilk yarışma olma özelliğine sahip etkinlik, genç piyanistlerin ufkunu açarak, kariyerlerinde bir dönüm noktası oluşturmak, Saygun’un eşsiz dünyasıyla yakınlaştırmak ve bestecinin müziğini gençlerle yaşatmak amacını taşıyor. 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bünyesinde düzenlenen yarışmanın jürisinde ise İtalya’dan Romano Pallottini; Küba’dan Mauricio Vallina; Rusya’dan Ilya Itin ve ülkemizden Gülsin Onay ve İbrahim Yazıcı gibi piyanonun virtüözleri yer alacak. Yarışmanın sanat yönetmenliğini ise Piyanist Eren Levendoğlu üstleniyor.

adnan saygunGenç yetenekler Saygun için yarışacak…

Büyük ustaya saygı duruşu niteliğindeki yarışma bu yıl da iki ayrı kategoride düzenlenecek.  18 yaş üstü yarışmacılar A sınıfında yer alırken; 18 yaş altı gençler ise B sınıfında hünerlerini sergileyecek. Yarışma öncesinde katılım sırasını belirlemek üzere kura çekilişi yapılacak ve ardından katılımcıların sıra listesi ve prova için piyano tahsisi çizelgesi ilan edilecek. İlk dört gün, iki tur halinde yapılacak elemelerin ardından yarışmanın son gününde, 19 Ağustos Cumartesi günü, önce B sınıfı son eleme, sonrasında A sınıfı son eleme gerçekleşecek. Yarışma sonunda kazananlar açıklanacak ve saat 20.30’da ödül seremonisine geçilerek yarışmada dereceye giren yeteneklere ödülleri, jüri başkanı Gülsin Onay tarafından takdim edilecek.

Ödüller…
A sınıfında birincilik ödülüne layık görülen yarışmacı, 5.000 TL ile ödüllendirilirken, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali konser programında yer almaya ve İstanbul Orchestra’Sion’la bir konser vermeye de hak kazanacak. Yarışmanın A sınıfı ikincisi, 3.000 TL; üçüncüsü ise 2.000 TL ile onurlandırılacak. B sınıfında dereceye girecek olan yarışmacılardan birinciye 3.000 TL para ödülünün yanı sıra Gümüşlük Festival Akademisinden de masterclass bursu verilecek. Yarışmanın B sınıfı ikincisi 2.000 TL; üçüncüsü ise 1.000 TL ile ödüllendirilecek.

İki yarışmadan ortak proje…

Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması kapsamında, Notre Dame de Sion Uluslararası Piyano Yarışması ile ortak bir proje başlatılacak. Buna göre 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması birincisi, İstanbul Orchestra’Sion’la bir konser verecek. Aynı şekilde Notre Dame de Sion Uluslararası Piyano Yarışması birincisi de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bir konser vermeye hak kazanacak.

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.

Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili (iletişim: 0 537 577 85 07 – 0 252 394 41 61) ve Biletix’den temin edilebilir.

www.gumuslukfestival.org

[email protected]

www.facebook.com/gumuslukfest

Arşiv_2013_Saygun_Yarışma14.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2017 Programı

26 Temmuz – Gilles Apap – Keman & Myriam Lafargue – Akordeon (Fransa) – Taş Ocağı

28 Temmuz – GFA Keman Konseri – Toprak Ev

29 Temmuz – Dilbağ Tokay – Viyolonsel & Eren Levendoğlu – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı

31 Temmuz – Viyolonsel GFA Konseri – Toprak Ev

1 Ağustos – Tord Gustavsen (Norveç) – Festival merkezi, sahil

4 Ağustos – Begoa Ensemble (Türkiye) – Taş Ocağı

8 Ağustos – Emin Fındıkoğlu Quartet – Festival merkezi, sahil

10 Ağustos – Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz – Eklisia 

15 – 19 Ağustos – 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Toprak Ev

18 Ağustos – Ilya Itin – Piyano (Rusya) – Taş Ocağı

20 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev

22 Ağustos – Romano Pallottini – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı

24 Ağustos – Mauricio Vallina – Piyano (Küba) – Taş Ocağı

25 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev

26 Ağustos – Erdem Sökmen & Hasan Meten – Gitar Duo (Türkiye) – Toprak Ev

27 Ağustos – Egberto Gismonti – Gitar (Brezilya) Toprak Ev

28 Ağustos – Ebgerto Gismonti – Piyano (Brezilya) Taş Ocağı

30 Ağustos – Derek Gripper – Gitar (Güney Afrika) Toprak Ev

31 Ağustos – GFA Flüt Konseri – Toprak Ev

01 Eylül – Bülent Evcil (Türkiye) & Raffaele Trevisani (İtalya) – Flüt Duo & Paola Girardi – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı

04 Eylül – Gülsin Onay – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.