Bodrum Gündem

BODRUM’UN SEVİLEN EĞİTİMCİSİ SEVİM YOLAY VEFAT ETTİ…

çydd cumhuriyet yemeği (10)Eğitime yıllarını vermiş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesinde 2000 yılından itibaren yönetim kurullarında ve  komisyonlarda görev yapmış Sevim Yolay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Çiçek  Bozoğlu/ Bodrum Gündem

Öğretmenliğinde sayısız öğrenciye eğitim veren ve emekli olduktan sonra da birikimini gönüllü olarak çalıştığı Çağdaş Yaşam çocuklarına, gençlerine aktarmak için durmaksızın çalışan Sevim Yol ay, hayatını kaybetti.

1939 yılında Adana’da doğan Sevim Yolay, Ankara Kız Teknik Yüksekokulundan mezun olduktan sonra  Türkiye’nin çeşitli sehirlerinde görev yaptı. 1994 yılında Bodruma tayin olan Yol ay, 2000 yılında emekli olduktan sonra CYDD de gönüllü olarak hizmet vermeye başladı. Bodrumda yaşadığı süre içinde  merhum bestekar Avni Anıl  ın  öğrencisi olarak  Zeki Müren Korosunun kuruluşunda  da emeği geçen Sevim Yol ay, 2014 yılında kolon kanser ne yakalandı.  Amansız hastalığın son evresinde olmasından  kaynaklı 3 yıl boyunca direnen Yol ay,  dün sabah tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini kapadı.

06 Eylül Çarşamba günü Belediye Meydanındaki Adliye Camiinde kılınacak ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında kardeşinin yanında Gümbet Türbe Mezarlığına defin edilecek.

Bu fotoğraflar; ÇYDD’nin Bodrum’da her 29 Ekim 2016 Cumhuriyet Bayramında geleneksel olarak düzenlediği Kuru Fasulye ve hoşaftan ibaret Cumhuriyet ya da Zafer Yemeğinde Fatih Bozoğlu tarafından çekilmiştir. Sevim Yolay, Bodrum’un olmazsa olmazı Kerimoğlu’nu oynarken, o lanet hastalığına efeleniyordu…

Bodrum Gündem Gazetesi olarak Merhumeye  Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı  ve sabır diliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.