Bodrum Gündem

KÜÇÜK ATIKLAR BÜYÜK HAYALLER OLSUN / Gurur Göç Bodrum Gündem yazıları…

KÜÇÜK ATIKLAR BÜYÜK HAYALLER OLSUN / Gurur Göç Bodrum Gündem yazıları…
gurur göç imza günü (5)Gurur Göç 23 yaşında bir engelli genç. Bodrum’da alkollü bir sürücünün çarpması ile ölümden dönüyor. Hatta anlattığına göre önce öldü diye morga götürülüyor ve son anda ölüm raporu hazırlamak üzere morga gelen doktorun, Gurur’un yaşadığını farketmesi ile yaşama döndürülüyor.  Bırakın yürümeyi, oturamaz bile denilen Gurur büyük bir mücadele veriyor ve çok önemli gelişmeler sağlıyor sağlığında. 2016 yılında ERKEN GÖRDÜM HAYATI  isimli kitabının imza gününde tanıştım ben de. Onun mücadeleci ve entellektüel tavrı beni çok etkilemişti. Neredeyse bir yıl sonra tekrar bir araya geldik ve Türkiye Omurilik FELÇLİLERİ Derneği Bodrum Temsilcisi olduğunu ve benden destek istediğini söyledi. Ben de ona Bodrum Gündem’de yazmasını teklif ettim. Böylelikle hiç aracı kullanmadan ne söylemek istiyorsan buradan söyle dedim. Gözleri parladı. Mutluluk içinde inanamıyorum diyerek kabul etti teklifimi. Böylelikle Bodrum Gündem bir yazara daha platform olduk. 
Sevgili ağabeyim Ahmet Biçer ağabeyimin kulaklarını buradan tekrar çınlatmak isterim.
Bir röportajımda sordum:
-“Ahmet ağabey Bodrum Sağlık Vakfı sadece Bodrum’un değil Türkiye’nin en büyük en önemli projelerinden birisi diye söylüyorsunuz. Çok haklısınız. Peki sizin engelli bir çocuğunuz olduğu için mi Bodrum Sağlık Vakfı ve engelliler için bu kadar çaba harcıyorsunuz? 
-Sevgili kardeşim, benim engelli bir evladım yok. O nedenle engelli kardeşlerim için bu mücadeleyi veriyorum. Üstelik sadece ben değil bir sürü insan bu mücadeleyi veriyor. Çünkü hiç birimizin engelli bir çocuğu yok ama hepimiz birer engelli aday olduğumuzu unutmayalım…
İşte bu söyledikleri çok önemli ve çok dikkat çekiciydi. Mazhar Vardar, Sinan Özer, Birol İnan, Gürol İnan, Ülker İnan, Gündüz Nalbantoğlu, Fatih Ekşi, İbrahim Akkaya, Engin Kaplan ve onlarca isim. İlk anda aklıma gelenleri sayı verdim adlarını isimlerini
sayamadıklarım gönül koymayacaklar, bundan adım gibi eminim. Çünkü onlar bu işi hiç bir reklam ya da menfaat gözetmeden yapıyorlar…
Fatih Bozoğlu
gurur göç imza günü (9)Gurur Göç Kimdir? Kendi kaleminden anlatıyor… 
11.06.1994 İstanbul Bakırköy doğumluyum. Ben 4 aylıkken Bodrum’a babamın  İşlerinden dolayı taşınmışız. 16 Ekim 2010  tarihine kadar bir çok spor branşı yapıp en sonunda futbolda çok başarılı bir kariyer elde ettim. Transfer olduğum gün  alkollü sürücünün bana çarpması sonucu C4 omurilik felci oldum. Umudumu hiç bir zaman kaybetmedim  aksine umudunu kaybeden insanlara umut olmak için elimden gelen her şeyi yaptım ve yapmaktayım.  Yatar pozisyondan, oturur pozisyona geçtikten sonra büyük bir farkındalık mücadelesi başlattım.  2013’ün sonlarında söyleşilere başladım  Ve bir yandan da kitap yazıyordum.  2013 tarihinden bu yana :
İstanbul Aydın Üniversitesi
İstanbul Beykent Üniversitesi
Ted Koleji
Kocaeli Üniversitesi
Kocaeli Zirve
Kocaeli Kitap Fuarı
Kıbrıs Girne Belediyesi
Bodrum Sağlık Vakfı’ nda söyleyişiler yaptım. Bunun yanısıra
TV41
İSMAİL KÜÇÜKKAYA İLE ÇALAR SAAT
BODRUM KENT TV
BUSİNESSTV
SHOWHABER
KIBRIS TV
KIBRIS RADYO  programlarının canlı yayın konuğu oldum farkındalığım için konuşmalar yaptım.
 2016 yılında ERKEN GÖRDÜM HAYATI  isimli kitabım çıktı  Ve üniversite öğrencileri tarafından yılın en genç otobiyografi yazar ödülüne layık görüldü.
 Kitabımla birlikte Ankara, İstanbul, Bodrum, Kıbrıs, Kocaeli’ nde imza günleri düzenledim.
Tedavimden dolayı altı ay Kocaeli’ nde altı ay Bodrum’da  İkametgah etmekteyim…

gurur-göç-bodrum-gündem-yazıları

Herkese merhabalar. 

Engelsiz ilçe Bodrum olsun..

Hep beraber ENGEL kelimesini yok edelim buradan. 

Dediğimiz gibi küçük atıkları büyük hayallere dönüştürelim. İhtiyacı olan dostlarımızı özgürlüklerine ulaştıralım Bodrum. 

 Mavi kapak projemizde birçok engelli dostumuza destek olur musunuz? 

Renk önemli değil plastik olması yeterli. Diş macunu, şampuan, damacana kapakları da olur. 

200 KG da manuel, 3 TON da akülü sandalye ve birçok ihtiyacı olan dostumuzun ( bez, sonda vb.) ihtiyaçlarını gidereceğiz. 

Gelin şu ENGEL kelimesini kaldıralım!!!

Unutma sen yoksan bir kişi eksiğiz. 

Türkiye Omurilik FELÇLİLERİ Derneği Bodrum Temsilcisi,

Yazar Gurur GÖÇ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.