Bodrum Gündem

Orta Vadeli Program Yürürlükteki Yoksullaştırma Strajesinin İtirafı

Orta Vadeli Program Yürürlükteki Yoksullaştırma Strajesinin İtirafı

CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan dün açıklanan Orta Vadeli Program (2024-2026) hakkında açıklamalarda bulundu. Özcan bunun emeğiyle geçinen kesimler için bir yoksullaştırma planı olduğu kadar, iktidarın ekonomik alandaki sıkışmışlığının, önünü göremediğinin de bir itirafı olduğunu vurguladı.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

 Milyonlarca İşsize Yenileri Eklenecek!

“OVP’de iktidarın önümüzdeki 2 yıla dair enflasyon, istihdam, büyüme gibi temel makroekonomik hedefleri yer alıyor. Tek tek bunları incelediğimizde halkımızı zor günlerin beklediğini bizzat iktidarın ağzından duymuş oluyoruz.

İşsizliğin 2023 sonunda %10.1’e gerileyeceğini söyleyen iktidar, 2024’te %10.3’e çıkacağını öngörüyor.

Gerçek işsizlik rakamlarının bu açıklanan makyajlı işsizlik verilerinin çok ötesinde olduğunu herkes biliyor. Bugün, çalışma çağındaki 65,3 milyon kişinin sadece 22 milyonu kayıtlı ve tam zamanlı işlerde çalışıyor. 2023 2. çeyreğinde geniş tanımlı işsiz sayısı 8,9 milyon’a ulaştı. Her 100 kadından sadece 19’u kayıtlı ve tam zamanlı istihdamda. Tablo buyken, iktidar işsizlik daha da artacak diyor!”

Enflasyona Derman Yok!

“OVP’ye göre enflasyonun yılsonunda %65 olması bekleniyor. 2024 yılı için hedef %33. Mevcut ekonomik koşullarda enflasyonun bu oranda kalmayacağını çarşı pazarı gezdiğinizde, esnafla sohbet ettiğinizde açıkça görüyorsunuz.

Öncelikle bu yılın enflasyonunun, en iyi ihtimalle) %65 olması durumunda, asgari ücret, emekli ve toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında memurlara yapılan zamların hepsi buhar olacak. İşte o yüzden bu bir program değil, uzun süredir yürürlükte olan yoksullaştırma stratejisinin Resmi Gazete kayıtlarına geçirilmesi.

Enflasyonu tetikleyen etmenlerden biri dolar kuru değil mi? 2023 yılı ortalama dolar kuru tahmini 23.9 TL. 2024’te ise ortalama dolar kuru %54 artışla 36.8 TL’ye çıkıyor. Bu TL için ciddi bir değer kaybına, halkımız için günden güne yoksullaşmaya işaret ediyor. Soruyorum: Siz dolar kurunu dizginleyemezseniz enflasyonu nasıl dizginleyeceksiniz?

Tek Çözüm Emeğiyle Geçinenlerden Yana Bir Sosyal Hukuk Devleti!

“Ekonominin tepetaklak gitmesinin nedeni siyasi basiretsizliktir. Hukukun ayaklar altına alındığı, örgütlenme ve hak aramanın kriminalize edilerek adaletin büyük yara aldığı, ülkenin büyük bir kısmını ötekileştirilerek yurttaşlık bilincinin zedelendiği bu ortamda ekonominin bu hale gelmesinde şaşılacak bir şey yok.

Tek çözüm, kimseyi ötekileştirmeyen, evrensel hukuk kurallarına riayet eden, kamu kaynaklarını bir avuç çeteye değil yoksulluğu, işsizliği bitirmek için seferber eden bir anlayış. Bu program ile bir kez daha gördük ki, iktidarın böyle bir ufku yok!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.