Bodrum Gündem

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISINA NİYAZİ ATARE BAŞKANLIK YAPTI…

niyazi-atare-ekim-ayı-belediye-meclis-oturumunu-yönetti 1

Bodrum Belediyesinin 2017 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde 11 gündem maddesi ile gerçekleştirildi. Başkan Kocadon’un katılmadığı toplantıya en genç meclis üyesi Niyazi Atare başkanlık yaptı…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesinin 2017 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Bodrum dışında olması nedeni ile Bodrum Belediyesi Meclisinin en genç üyesi ve Başkan vekili olan Niyazi Atare tarafından yönetildi. Bazı gündem maddeleri görüşülürken, bağımsız üyeler tarafından yapılan itirazlar ve değerlendirmeler sırasında kısa süreli de olsa tartışmalar yaşandı. Ancak Atare meclisi oldukça başarılı ve soğukkanlı bir şekilde yönetti. Atare’nin yardımcılıklarını CHP’li Meclis Üyeleri Osman Küçükyüzbaşı ve Naciye Tanrıkulu yaptı.

Başkan Mehmet Kocadon ile birlikte, mazeretlerini belirten Güneri Günaydın, Mehmet Özalın, Erdinç Tekinkaya, Mehmet Melengeç, Mustafa Saruhan, Özden Baysal, Önder Batmaz ve Ali Demiröz meclis toplantısına katılmadılar.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve bağımsız meclis üyelerinin başkanı Mehmet Tosun ile Bodrum Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bodrum Belediyesinin 2017 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısını izleyenler arasında yer aldılar.

Bodrum Belediyesi 2017 ekim ayı olağan meclis toplantısı (6)İSKELE YAPIMI BELEDİYENİN TASARRUFUNDA DEĞİL…

İlk gündem maddesi Bitez’de, eski Metem Tatil Köyü, şimdi ise farklı bir isim ile turizm faaliyeti gösteren bir işletmenin önüne yapılmak istenen 750 metrekare büyüklüğündeki iskele için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bodrum Belediyesinden görüş istendiği belirtildi. Bağımsız üye Hülya Aşkın gündem maddesindeki söz konusu yerin tam olarak neresi olduğunu ve bu bölge için 10 bin metrekarelik bir alanda inşaat yapılacağı yönünde bilgilerin geldiğini ifade ederek, Başkan Yardımcısı Taner Uslu veya İmar Komisyonu Başkanı Dursun Göktepe’den ayrıntılı bilgi istedi. Başkan Yardımcısı Taner Uslu söz konusu yere yapılacak olan iskele ile ilgili Bodrum Belediyesinin bir tasarrufu olmadığını Bakanlık tarafından Belediyeden görüş istendiğini ifade etti. Yapılaşma ile ilgili olarak kendilerine resmi bir bilginin gelmediğini de sözlerine ekledi. Kısa süreli seslerin yükseldiği birinci gündem maddesi Bağımsız üyelerin Hayır oylarına karşın, CHP’li Meclis üyelerinin Evet oyları ile kabul edildi.

REKLAM ALANLARI 10 YIL DEĞİL, GÖREV SÜRESİ KADAR KİRALANSIN…

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün kapsamında yer alan 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. Maddeler oy birliği ile kabul edilirken, 8.gündem maddesinde billboard ve reklam alanlarının 10 yıla kadar kiralanma yetkisinin Bodrum Belediyesi Encümenine yetki verilmesi konusu görüşülürken söz alan bağımsız üye Süleyman Mazı 10 yıl sürenin uzun bir süre olduğunu kaydederek, bu sürenin görev süresi boyunca yada en fazla 5 yıl ile sınırlandırılması gerektiğini kaydetti. Konu ile ilgili olarak söz alan CHP’li Meclis üyesi Taner Uslu, bu konuda gerekli araştırmaların yapıldığını ve belediyenin de zarar etmeyecek ve hatta kazanç sağlayacak şekilde bir sistem kurulduğunun bilgisini verirken, Bodrum belediyesi Avukatlarından Mehmet Türkoğlu da söz alarak Türkiye’nin bir çok yerinde 10 yıllık yetki verildiğinin bilgisini verdi.

Bodrum belediyesi Bağımsız üyeleri, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün görüşülmek üzere meclise gönderdiği; “Belediyemizin mülkiyeti, tasarrufu ve yetki alanındaki ara arter, tretuvar, meydan ve yeşil alanlarda bulunan reklam üniteleri ile yerlerinin 10 yıl süre ile kiraya verilmesi konusunun görüşülmesi…” maddesine Hayır oyu verirken CHP’li meclis üyeleri ise Evet oyu verdi. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından mecliste görüşülmek üzere sevk ettiği 9, 10 ve 11.gündem maddeleri ise oy birliği ile komisyonlara havale edildi.

Bodrum Belediyesi 2017 ekim ayı olağan meclis toplantısı (7)NEDEN YATAĞAN YOLLARINI BODRUM BELEDİYESİ ASFALTLIYOR?

Bodrum Belediyesi bağımsız üyesi Süleyman Mazı, basında da yer alan Bodrum belediyesinin Yatağan’da yolları asfaltladığı yönündeki haberlere dayanarak, kendisinin ve kamuoyunun konu hakkında ayrıntılı bilgi istediğini söyledi. Konu ile ilgili olarak söz alan Başkan Yardımcısı Taner Uslu yapılan işin kanun ve yönetmeliklere uygun bir işlem olduğunu ve talep ettiği ayrıntılı bilgilerin kendisine iletileceğini ifade etti.

Bütçe görüşmeleri için Meclisin 23 Ekim günü yeniden toplanacağını bildiren Başkan Vekili Niyazi Atare, 2 Ekim günü Anadolu basının önemli temsilcilerinden, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Devrim Gazetesi sahibi Gazeteci-Yazar Ünal Türkeş’in cenazesine Başkan Kocadon ile birlikte katıldıklarının bilgisini vererek, Türkeş ailesinin teşekkürlerini, selam ve sevgilerini gönderdiğini söyledi. Gazeteci Fatih Bozoğlu da söz alarak usta Gazeteci Ünal Türkeş’in Bodrumlu olduğunu anımsatarak, adının bir cadde sokak yada uygun bir yere verilmesinin çok şık bir hareket olacağını kaydederek, konunun Bodrum belediyesi tarafından değerlendirilmesini rica etti.

Bodrum Belediyesi 2017 ekim ayı olağan meclis toplantısı (2)TÜRK MEDENİ KANUNUN YILDÖNÜMÜ KUTLANDI…

Meclis oturumunu yöneten Niyazi Atare Türk Medeni Kanunun kabulünün yıldönümü olduğunu hatırlatarak, özellikle kadınların önemli kazanımlar sağladığını kaydetti. Konu ile ilgili olarak CHP’li Meclis üyesi Funda Akçalı söz aldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında Bursa’da halka yaptığı bir konuşmada  “Yeni Türkiye, ne zamana ne de ihtiyaca uymayan mecellenin hükümlerine bağlı kalamaz. En uygar uluslar derecesinde hukuk kurallarımızı da iyileştireceğiz. Yüz sene, beşyüz sene, bin sene evvel yaşayan bir toplum için yapılan yasalarla bugünkü toplumu yönetmeye kalkışmak gaflettir, cehalettir…” ifadesinin yer aldığını kaydederek şunları söyledi; “Türk Kanunu Medenisi, Türkiye’de 17 Şubat 1926’da İsviçre Medeni Kanunu örnek alınarak TBMM’nde kabul edilen ve 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe konulan 743 saylı kanundur. 1 Ocak 2002 kabul tarihli Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girmesi ile yürürlükten kalkmıştır. Kanun ile; Ailede kadın-erkek eşitliği sağlandı. Evlilikte resmi nikah zorunluluğu getirildi. Tek eşle evlilik esası getirildi. Kadınlara istedikleri mesleğe girebilme hakkı getirildi. Mahkemelerde tanıklık yapma, miras ve boşanma konularında kadın-erkek eşit hale getirildi. Patrikhanelerin din işleri dışındaki yetkileri kaldırıldı…” dedi.   

Akçalı Medeni hukukun, sahıslar arasındaki ilişkileri düzenleyen, şahısların doğumundan, ölümüne kadar ilşkilerini düzenleyen özel bir hukuk dalı olduğunu ifade ederek, konuşmasını “Kadının birey olarak ve vatandaş olarak haklarının korunması yolunda yürüme azminde olduğunu basına ve kamuoyuna duyururuz. Gerçek Demokrasinin temel kriteri olan, kadın-erkek eşitliğinin yaşama geçirilmesi gerekirken, kadın sorunlarının ve haklarının görmezden gelinmesine son verilmelidir…” şeklinde tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.