Bodrum Gündem

BODRUM GASTRONOMİ VE TURİZM ETKİNLİĞİ PANELLE BAŞLADI…

BODRUM TURİZM VE GASTRONOMİ PANELİ (3)Bodrum’da 13-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Bodrum Gastronomi ve Turizm” konu başlıklı etkinlikler dizisi “Coğrafi işaretli ürünlerin turizme etkisi” adlı panelle başladı. 
Bodrum Gündem Haber 
Lezzet Dernekleri Federasyonu’nun ile Bodrum Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından coğrafi işaretli ürünlerin turizme kazandırılması amacıyla “Bodrum Gastronomi ve Turizm” adlı biz dizi etkinlik düzenleniyor.

Etkinlik programı bugün öğle saatlerinde Bodrum Özel Marmara Koleji’nde gerçekleştirilen “Coğrafi işaretli ürünlerin turizme etkisi” adlı panelle başladı. Kocaeli Üniversitesi Öğr. Görevlisi Ayfer Özmen’in moderatörlüğünde başlayan programda gastronomi uzmanı akademisyenler Yrd. Doç Derya Nizam, Yrd. Doç.Tülay Üzümcü, Öğr.Görevlisi Ömür Alyakut, Öğr.Görevlisi Ersin Uğurkan ve Berk Balbay sunumlar yaptılar.
Program öncesi konuşan Bodrum Gastronomi ve Turizm Derneği Kurucu Başkanı Gülşen Coşanöz, şunları söyledi: “Bodrum Gastronomi Turizm Hareketini bugün buradan başlatmış olmanın onurunu yaşıyoruz. Bu hareketimizde ve dernek oluşumuzda bize kıymetli emeklerini harcayan Lezzet Dostları Derneği ve Lezzet Hareketi Federasyonu’nun himayeleri altında bu etkinliğimizi bugün başlatmış bulunuyoruz. Bodrum Gastronomi Turizm Derneği olarak pek çok ciddi olaya değineceğiz. Amacımız Borum mandalinamızı ön plana çıkartmak. Bunun için de burada coğrafi işaretli ürünlerin turizme etkisi ve kazandırılması konulu bir panel gerçekleştireceğiz. Panele katılan akademisyenlerimizin konu başlıkları çok güzel. Coğrafi işretli değerlerimizi ön plana çıkartıp onları hak ettiği seviyeye yükseltebilmek istiyoruz.”
Lezzet Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Yeliner ise federasyonun Türkiye ve Dünya’da gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattı. Coğrafi işaretli ürünleri Avrupa’da tanıtmak için etkinliklerinde düzenleneceğine işaret eden Yeliner, şunları dile getirdi:
“Yılbaşı itibariyle Türkiye lezzetlerini Avrupa ülkelerinde marketler ve toptancılar kanalı ile dağıtan firmalar Lezzet Dernekleri Federasyonu çatısı altında bir çok faaliyet sergileyecektir. Örneğin coğrafi işaretli ürünleri Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde yapacağımız etkinliklerle tanıtacağız. Mesela Bursa’nın iskenderi, Bodrum’un mandalinası, Kastamonu’nun sarımsağı gibi. Bu etkinliklerdeki amacımız lezzetlerimizi Avrupa’da yaşayan insanların damağına sunarak sadece lezzetlerin değil, hem Türkiye’yi hem de Türkleri sevdirmektir.”

Bodrum Marmara Koleji Kurucu Temsilcisi Oya Sakız ve panelistlere teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından panele geçildi. Panelistler ağırlıklı olarak Bodrum mandalinası ile Türkiye’deki diğer coğrafi işaretli ürünler konusunda detaylı bilgiler verdi. “Bodrum Gastronomi ve Turizm” etkinlikleri kapsamında Bodrum ve Milas’ta workshop çalışmaları yapılacak.
Panel yaklaşık 2 saat sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.