Bodrum Gündem

“BODRUM MUĞLA’NIN GURURU, 6 AY TURİZMİ BAŞARMIŞ DURUMDA”…

muğla valisi esengül civelek BESİAD ziyeteri manşetMuğla Valisi Esengül Civelek, BESİAD ziyaretinde Bodrum’un turizm sezonunun 6 ayı doldurduğunu ve 12 aya doğru sağlam adımlarla ilerlediğini kaydetti. Vali Civelek, BESİAD Yönetim Kurulu üyelerine “Siz Bodrum’da 6 ay turizmi başarmış durumdasınız. Niye tevazu gösteriyorsunuz ki?  Bodrum yazın da kışın da turizme katkı sağlayan, pek çok başarılı kültürel, sanatsal, sportif etkinliklere ev sahipliği yapıyor” dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette  Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, BESİAD Başkanı İ. Emre Köroğlu ve BESİAD üyeleri yer aldı.

BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, iadeyi ziyarette Muğla Valisi Esengül Civelek’e derneğin hayata geçirmiş olduğu projeler ile ilgili bir sunumda bulundu. Sunum sonrası toplantıda yer alan üyeler kendilerini tanıtarak yapmakta oldukları işleri ile ilgili bilgilendirmede bulundular.

muğla valisi esengül civelek BESİAD ziyeteri (4)“Bodrum Muğla’nın Gururu, 6 Ay Turizmi Başarmış Durumda”…

Bodrum’un 12 ay yaşayan kent kimliği ile Muğla’nın göz bebeği ve gurur kaynağı olduğunun altını çizen Muğla Valisi Esengül Civelek “Siz Bodrum’da 6 ay turizmi başarmış durumdasınız. Niye tevazu gösteriyorsunuz ki?  Bodrum; yazın da kışın da turizme katkı sağlayan, pek çok başarılı kültürel, sanatsal, sportif etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bugün ki durum belki arzu edilen bir seviyede olmayabilir şu an için ama bakın bugün Kasım’ın 16’sı. Önümüzdeki günlerde kongrelerin de gerçekleşeceği bir takvim var. O nedenle  Bodrum Muğla’nın gurur kaynağı bir ilçesi olarak 6 ay turizmi başarmış durumda. Bodrum hiçbir zaman 3-4 aylık bir sezonla kalmıyor. Bu gerçeği görmemiz gerekiyor. Bir de bunu destekleyici bir görüş olarak şunu size ifade edebilirim ki Bodrum bugün çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarına fırsat ve imkan sunan eğitim kurumlarına sahip. Eğer bu kurumlar Bodrum’u 3-4 aylık bir turizm beldesi gibi düşünseydi buraya yatırımı düşünmezlerdi. Yani Bodrum’u yılın 12 ayı yaşanabilecek bir yer gibi görüyorlar. Turizmin çeşitlendirilmesi sürecinde nasıl şu an kendiliğimizden spor turizmine doğru evriliyorsak kongre turizmine de evrileceğiz. Bu anlamda Bodrum’da yaşayan ve Bodruma kazandıran iş insanlarını kutluyorum. Sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Hep birlikte el, gönül ve iş birliği ile Bodrumumuzda, Muğlamızda birbirinden güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum.”

muğla valisi esengül civelek BESİAD ziyeteri (18)BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, Muğla Valisi Esengül Civelek’in BESİAD’ı ziyareti ile ilgili şu açıklamalarda bulundu “Biz BESİAD olarak daha evvelden Vali hanıma hayırlı olsuna girmiştik. Sağ olsun o da iadeyi ziyarette bulundu. Bu vesile ile kendisine BESİAD’ı daha iyi tanıtma imkanı bulduk. Yapmış olduğumuz ve yapacağımız projeler ve ekonomik anlamda potansiyelimizi anlatabildiğimizi düşünüyorum. Toplantıya katılan yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte iştigal konuları hakkında istişarede bulunduk. Kendisinin beklentilerini aldık ve bu yönde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde Bodrum için hayırlısı olacaktır. “

Konuşmaların ardından yönetim kurulu üyeleri ile sohbet eden Muğla Valisi Esengül Civelek ve Bodrum Kaymakamı Bekir Yıldız, günün anısına BESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.