Bodrum Gündem

BODRUM İLÇE KONGRESİNİ RECAİ SEYMEN KAZANDI… (FOTO GALERİ)

chp bodrum ilçe kongresi 3 aralık 2017 (92)

İki başkan adayının yarıştığı CHP Bodrum İlçe Kongresinde 220 oy alan Recai Seymen ve ekibi kazandı. Tuna Işın ise 169 oy aldı. Başkan Recai Seymen “Bu yarışın kaybedeni yok, kazanan Cumhuriyet halk Partisidir…” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Kongresinde 389 oy kullanıldı. Recai Seymen 220 oy alırken, Tuna Işın ise 169 oy aldı. Zaman zaman gergin anların yaşandığı CHP Bodrum İlçe Kongresinin sonunda konuşan Recai Seymen “Bu yarışın kaybedeni yok, kazanan Cumhuriyet halk Partisidir…” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

CHP Bodrum İlçe Kongresi hazırunun tamamlanması ile saat 13:00’de başladı. Mevcut İlçe Başkanı Recai Seymen’in açış konuşması ile başlayan CHP Bodrum İlçe Kongresinde ilk olarak divan başkanı ve üyeleri seçimi için öneri alındı. Başkanlığa oy birliği ile CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir seçilirken, katip üyeliklere Recai Seymen grubundan Orhan Kavala ile Sevim Özdikici ve Tuna Işın grubundan da Muharrem Göçme ile Duran Oktay Somuncu seçildiler.

chp bodrum ilçe kongresi 3 aralık 2017 (33)Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldıktan sonra, İstiklal marşı okundu.

Sabah saatlerinden itibaren yoğun bir katılımın olduğu CHP Bodrum İlçe Kongresine CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ ile Nurettin Demir, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Milas CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, Marmaris CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, Ortaca CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, Fethiye CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum belediye Başkan Yardımcıları Taner Uslu, İsmail Altındağ, Turgay Kaya, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, AK Parti Başkan Yardımcısı Mehmet Akbaba, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatoş Erarslan, MHP Bodrum ilçe Başkanı Cengizhan Sancar, CHP Muğla eski Milletvekilleri Sami Gökmen, Fahrettin Üstün, Fevzi Topuz, CHP Muğla eski İl Başkanı Süleyman Uslu, CHP Bodrum eski İlçe Başkanları Hüseyin Anıl, Rezzan Karahan, Duran Öztürk, Kerim Cangır, Durmuş Ali Öztürk, Okan Özsu ve partililer katıldılar. OASİS Nurol Kültür Merkezinde koltukların tamamı dolarken, bazı partililer merdivenlerde oturarak ve arka duvar dibinde ayakta kongreyi izlediler.

chp bodrum ilçe kongresi 3 aralık 2017 (36)Divan Başkanı seçilen Prof.Dr.Nurettin Demir barış, kardeşlik ve dostluk mesajları içeren kısa bir konuşma yaptıktan sonra “Muğla ilçelerinde son kongremiz Bodrum’da. İki adaylı bir yarış olacak ve delegelerin tercihi sonucunda İlçe başkanı ve yönetimi seçilmiş olacak. Önümüzde zor bir süreç var. 2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçimler ülkemizin geleceğini belirleyecek çok önemli seçimler. O nedenle il ve ilçe kongreleri ülke geleceği için çok önemli…” dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen fotoğraflar ile Faaliyet Raporunu bir slayt gösterisi ile sundu. Daha sonra Faaliyet Raporu ile ilgili olarak lehte ve aleyhte konuşmalar yapılması için söz verildi. İlk sözü alan CHP Bodrum eski başkanı Osman Öneş oldukça dikkat çeken bir konuşma yaptı. Öneş Recai Seymen ve ekibinin başarılı bir dönem geçirdiğini dile getirerek, Bodrum Belediye Başkanı, Meclis Üyeleri ve Milletvekili adaylarının üye bazlı ön seçim ile belirlenmesi için bir önerge vereceğini belirterek, bu önergenin kongrede delegelerin oylarına sunulmasını, kabul edilmesi durumunda da genel merkeze gönderilmesini talep etti.

chp bodrum ilçe kongresi 3 aralık 2017 (58)Geçmiş dönem CHP İl Başkanı Süleyman Uysal, geçmiş dönem İlçe Başkanları Hüseyin Anıl, Durmuş Ali Öztürk, Kerim Cangır, CHP Gençlik Kolları Başkan adayı Alkım Denizaslanı, Kanı Karakaya, Mustafa Yılmaz, Mustafa Coşkun, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla CHP İl Başkanı Mürsel Alban ülke ve yerel gündemi ile kongreye dair görüşlerini dile getirdiler. Hüseyin Anıl’ın konuşmasında oldukça sert ve suçlayıcı ifadeler yer alırken, diğer konuşmacılar oldukça dikkatli, barış ve birlik içeren konuşmalar yaptılar.

İlçe Başkan adayları Tuna Işın ve Recai Seymen’de konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajları ağırlıklı olurken, zaman zaman birbirlerini eleştiren cümleler de yer aldı. Tuna Işın’ın “Daha düne kadar tüm seçim çalışmalarında ilçe başkanı ve yönetimi olarak başarılı seçim sonuçlarını beraber elde etmişken, bugün gelip size tecrübesiz olduğumu söyleyenlere tek bir lafım var; Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençliğe yoksa siz güvenmiyor musunuz?” şeklindeki cümlesi dikkat çekerken, Recai Seymen’in ise “Ben diyorum ki; bu örgüt önümüzdeki dönem kendi içinden bir belediye başkanı çıkarmalı. Bizim dışarıdan getirecek belediye başkan adaylarına ihtiyacımız yok. Bu partinin içinde belediye başkan adayı olacak çok değerli arkadaşlarımız var. Bunlara sahip çıkacağız, sandık koyacağız, örgütün önünde bunları yarıştıracağız. Örgütümüz de bu arkadaşım Bodrum’u iyi yönetir diye oy verecek. Bu örgüt arkamızdaysa her şeyi yaparız…” şeklindeki cümleleri dikkat çekti.

chp bodrum ilçe kongresi 3 aralık 2017 (105)

Saat 21:30’da sona eren oy verme işleminin ardından oy tasnifi yapıldı. Yapılan sayım sonucu Recai Seymen 220 oy alırken, Tuna Işın ise 169 oy aldı. Bu sonuca göre kazanan taraf Recai Seymen ve ekibi oldu. Bodrum Belediye Başkanı salona gelerek her iki adayı yanına alarak fotoğraf çektirirken kazanan Recai Seymen ve ekibini de kutladı.

Seymen sonucun belli olmasının ardından partililere şöyle hitap etti; “Aynı ruhla mücadeleye devam edeceğiz. Diğer listeden yarışa giren arkadaşlarımız da bizim öz be öz partililerimizdir. Aramızdaki mücadele bugün bitmiştir. Mücadelemiz bundan sonra dışarıdadır. Bu düşüncelerle benimle yarışan Tuna arkadaşıma, ekibime, bize oy veren, vermeyen bütün örgütüme teşekkür ediyorum. İyiki varsınız, iyi ki Cumhuriyet Halk Partilisiniz…”

chp bodrum ilçe kongresi 3 aralık 2017 (108)CHP Bodrum İlçe Kongresi Sonucuna göre Recai Seymen başkanlığında, seçilen İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ise şu şekilde; Mustafa Yılmaz, Adalet Güler, Aysun Höbek, Halil Karahan, Süleyman Karaca, Başar Bıyıklı, Tayyar Gündoğan, Eray Karabağlı, Mehmet Kocabıyık, Engin Başol, Nurgül Tarım ve Çağlar Serin…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.