Bodrum Gündem

BODRUM’DA ÇOK GÜZEL ve ÇOK ANLAMLI ŞEYLER OLUYOR… foto galeri

bodrum bahçeşehir koleji ve uğur lisesi köy şenliği (48)

Bodrum Bahçeşehir Koleji ve Uğur Anadolu Lisesi Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası kapsamında, “Oyuna Engel Yok” sloganıyla başlattığı projesiyle Bodrum’a “Engelli Oyun Parkı” yaptırıyor. Bu kapsamda ikincisi gerçekleştirilen Köy Şenliğinden elde edilen gelir ile engelli çocuklar için “Engelli Oyun Parkı” yapılacak…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Bahçeşehir Koleji ve Uğur Anadolu Lisesi çocukları farklı eğitim anlayışı yetiştiriyor. İnsan ve doğa ile barışık, yerel kültürün koruyarak sahip çıkan etkinlikler ve projeleri yaşama geçiriyor.

16 Aralık Cumartesi günü Bodrum Bahçeşehir Koleji Bahçesinde, veliler ile birlikte Bodrum halkının da katılımına açık olarak gerçekleştirilen Köy Şenliği, Icco consept dekoru ve yerel müziklerle adeta bir köy yaratıldı. Öğrenciler kendi el emeği ürünlerini sergileyerek, ziyaretçilere sattılar. Kermeste ayrıca; yerel üreticilerden, Le Kabbak, Arkadaş sandalet, Yalın maya ekmek, yerel zeytinyağı üreticileri ve Taşkesti su gibi firmalar da ürünlerini stantlarda sergileyerek satışlarıyla projeye katkı sağladılar. Okul Aile Birliği işbirliği ile gerçekleşen organizasyonda, Yönetim Kurulu üyeleri, yöresel değerlerimizden mandalina başta olmak üzere, dalından topladıkları portakal ve greyfurtların suyunu bizzat kendileri sıkarak, gelirini direkt projeye aktardılar.

bodrum bahçeşehir koleji ve uğur lisesi köy şenliği (71)ELDE EDİLEN GELİR İLE ENGELLİ OYUN PARKI YAPILACAK…

Bodrum Bahçeşehir Koleji Müdürü Barış Anıl Çakır bu yıl ikincisi düzenlenen ve çok anlamlı bir proje ile birleştirilen “Köy Şenliği- Oyuna Engel Yok” etkinliği ile ilgili şu bilgileri verdi; “Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası kapsamında düzenliyoruz bu etkinliği. Aslında köy şenliği diyoruz. Hem çocuklarımızın bu haftayı yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak, hem de bu etkinlikten elde edilen gelir ile bir fayda sağlamayı hedefledik. Geçtiğimiz yıl Oratkent-Kerem Aydınlar okuluna bir ‘Robotik Atölyesi’ kazandırdık. Bu sene de Bodrum’a bir engelli oyun parkı kazandırmak için yola çıktık. Bu proje hepimizi çok heyecanlandırdı. Uzun bir süredir bu etkinlik için çalışıyoruz. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz ile beraber üretimlerimizi de bu gün burada sergiliyoruz…”

Bodrum Bahçeşehir Koleji Müdürü Barış Anıl Çakır, bu anlamlı proje için Bodrum Belediyesi ile işbirliği içinde yol aldıklarını ve Bodrum Belediyesinin Engelli Çocuk Parkı için bir yer belirlediğini de söyleyerek “Onlar da bu projeyi heyecanla karşıladılar. Bize birkaç yer gösterdiler. Bunlardan birisine, eğer çok iyi bir gelir elde edebilirsek ikisine birden bir engelli oyun parkı kazandırmayı hedefliyoruz…” dedi.

bodrum bahçeşehir koleji ve uğur lisesi köy şenliği (65)TAM ANLAMI İLE BİR İMECE…

Barış Anıl Çakır yeterli para toplanamaz ise yıl içinde bu ve buna benzer aktivitelerin ve etkinliklerin devam edeceğini kaydederek şöyle konuştu; “Bu projeyi Uğur Lisesi ile birlikte yapıyoruz. Onlar bir süredir çeşitli aktivite ve etkinlikler ile bir bütçe oluşturmaya başladılar. Onlar ile güçlerimizi birleştireceğiz ve bu projeyi gerçekleştireceğiz. Sadece biraz daha zaman gerekecek…”

Bahçeşehir ve Uğur Lisesi dışında bu anlamlı projeye katkı koymak isteyen herkesi memnuniyetle, projeye ortak edebileceklerini de sözlerine ekleyen Barış Anıl Çakır; “Zaten bu etkinliği sadece kendi öğrenci ve velilerimize yönelik olarak gerçekleştirmedik. Bütün Bodrum halkını davet ettik. Çünkü bu Bodrum için yapılacak bir proje. O nedenle kapımız herkese açık. Gerçekten de konu komşu, bu projeyi duyan birçok insan da katkı koymaya başladı. Bu çok sevindirici bir şey. Bu tam anlamı ile Memleket içindir. Standlarımızda görüyorsunuz öğrencilerimiz, ev yapımı yoğurt, keçelerden hediyelikler, lavanta keseleri, ekşi maya ekmek yaptılar. Saksılara maydanoz ve dereotu ektiler onları satıyorlar. Reçel, turşu yaptılar. Bizim için bir diğer önemli konu ise; çocuklarımızın üretken olmaları ve üretim sürecine de tanıklık edebilmeleridir. Görüyoruz dünyada sadece tüketime yönelik bir yaşam biçimi var. Bu çok tehlikeli bir gidişat. Bu nedenle bu projeyi ve etkinliği çok önemli bir etkinlik olarak değerlendiriyoruz…” dedi.

Bodrum Bahçeşehir Koleji bahçesinde gerçekleştirilen Köy Şenliği etkinliğinde lokum pilavı, keşkek, gözleme gibi geleneksel tatlarda unutulmamış. Yörenin üreticileri tarafından getirilen birçok üründe burada sergilenerek satışa sunulmuş ve elde edilen gelir de yine bu projeye aktarılmış.

bodrum bahçeşehir koleji ve uğur lisesi köy şenliği (74)UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ OYUNLAR İLE GEÇMİŞE YOLCULUK…

Beden eğitimi öğretmenlerince oynatılan, unutulmaya yüz tutmuş mendil kapmaca, bezirgan başı, yağ satarım bal satarım, 9 taş, sek sek, yakan top gibi sokak oyunları oynanırken velilerin çocuklardan daha heyecanlı olduğu gözlendi. Masal anlatıcısı Demet Kılıç’ın gönüllü olarak, gün boyu her yaş grubundan çocuklara masal anlattığı etkinlikte misafirler; keşkek, lokum pilavı, gözleme, lokma, semaverde çay, közde kahve, yayık ayran gibi yöresel lezzetleri de tatma fırsatı buldular. Uğur Anadolu Lisesi öğrencilerinin yöresel kıyafetlerle sergiledikleri halk oyunları ise büyük beğeni topladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.