Bodrum Gündem

İSİM İSİM İYİ PARTİ’NİN BODRUM A TAKIMI…

as takım iyi parti bodrumİSİM İSİM İYİ PARTİ’NİN BODRUM A TAKIMI…

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde bu akşam yapılan toplantı ile İYİ Parti Bodrum İlçe Yönetim Kurulunu oluşturan 60 isim, gövde gösterisi yaptı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İyi Parti Bodrum İlçe Yönetim Kurulu kadrosunun açıklandığı toplantıya Partinin Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi 21. Dönem Muğla milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun,  Mahalli İdareler Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, il başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ,  DP Parti Bodrum İlçe kurucularından ve ilçe başkanlarından Ethem Demiröz, 8. Cumhurbaşkanı Tugut Özal’ın Baş Basın Danışması gazeteci Can Pulak, Bodrum Belediyesi Bağımsız Meclis üyeleri, yarımadadaki çeşitli sivil toplum kuruluşunun başkan ve üyeleri ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

İYİ PARTİ BODRUM İLÇE YÖNETİM KURULU İSİM İSİM BELLİ OLDU (93)“Cumhuriyetin Temel Değerleri İle Oynamaya Kalkarsanız Sistem Hata Verir, Tepki Görürsünüz”…

Toplantıya saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gönderdiği mesajı okundu.  Daha sonra İYİ Parti Bodrum Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz sahneye gelerek Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumla ilgili bir değerlendirmede bulundu.  Şahbaz konuşmasına şu cümlelerle başladı “Milletlerin ve devletlerin de aynen insanlar gibi karakteristik ve değiştirilemez özellikleri vardır. Mesela; Türkiye Cumhuriyetini ele alalım. Güçlüdür, onuruna ve özgürlüğüne düşkündür. Bunlar karakteristik özelliklerdir, değiştirmek mümkün değildir. Yine bir başka özelliği vardır ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi ulu önderi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk milletçe başlatılmış bir kurtuluş savaşının başkomutanı ve çağdaş, modern, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. O’nun en büyük eserim dediği, kurduğu Cumhuriyetin temel değerleri ile oynamaya kalkarsanız sistem hata verir, tepki görürsünüz.

Türkler binlerce yıllık devlet geleneğiyle devletlerine sahip çıkar ve toplumsal kurallara saygılıdır. Tarih boyunca kurduğu tüm devletlerde adaleti ön planda tutmuş ve korumuştur. Haksızlığı kabul etmez, mutlaka demokratik tepki verir. Devlete saygısı vardır ama devlet kademelerinde görev alanların bulundukları makamları hak etmelerini, yönetimlerinde ödül olmadığını ve sahip oldukları yetkilerle sadece millete hizmet etmelerini beklerler. Aksi olursa yine demokratik yoldan tepkisini gösterir Türk insanı.

Gelecekte ülkenin yönetimini bırakacağımız nesillerin vatansever, geleneklerine- köklerine bağlı, hem de modern dünyanın bilinçli, bilgili, medeni bireyleri olarak yetişmelerini sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Mehmet Onur Şahbaz “Çocuklarımızın geleceği ve emniyeti ile ilgili bir tehlike görürsek geleceğimizin tehlikede olduğunu biliriz. Gelecek tehlikede olursa karanlık olur ve biz o karanlığı hiç sevmeyiz.

İşte 25 Ekim 2017 tarihinde ülkemizde her geçen gün artan işsizliğe, ekonomik darboğaza, komşularla olan sorunlara, kaynakların yanlış kullanılmasına dur demek, hukuka olan güveni yeniden tesis etmek, parlamenter sisteme geri dönmek, ülkede barış ve huzuru egemen kılmak, kadının toplum hayatındaki yerini almasını sağlamak, modern, güvenilir bir eğitim sistemini yeniden kurmak, Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun kurduğu laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak için Genel Başkanımız Meral Akşener’in önderliğinde Türk siyaset sahnesinde bu karanlığa bir güneş gibi doğmuştur İYİ Parti. Kurulmasını müteakip il ve ilçe teşkilatlarını oluşturma aşamasına geçmiştir. “ dedi.

İYİ PARTİ BODRUM İLÇE YÖNETİM KURULU İSİM İSİM BELLİ OLDU (7)“İYİ Parti İle İlgili Bodrum Halkından İnanılmaz Bir İlgi, Alaka Ve Destek Gördüm”…

Geline süreçte Kasım ayı sonlarına doğru kendisine önerilen İYİ Parti Bodrum Kurucu İlçe Başkanlığı görevini bu tekliften şeref duyarak, tereddüt etmeden kabul ettiğinin altını çizdi. Şahbaz konuşması şöyle devam etti “Ardından Aralık ayı başında il başkanımız tarafından kurucu ilçe başkanı olarak görevlendirildim. Bu durumu Bodrum kamu oyu ile paylaştığım andan itibaren Bodrum’da yaşayan her kesimden, her yaştan kadın-erkek tüm Bodrum halkından inanılmaz bir ilgi, alaka ve destek gördüm. Gerek sosyal medyadan, gerek telefonla, gerekse gittiğimiz, bulunduğumuz her yerde yüz yüze ilçe teşkilatının oluşumu, parti binasının yeri, üyelik kayıtları gibi konularda sürekli sorular aldık, alıyoruz. “

İYİ Parti Bodrum İlçe Yönetim Kurulunu oluştururken yarımadanın her kesiminden isimlere yer vermeye gayret ettiklerini söyleyen Mehmet Onur Şahbaz “Bu teveccüh sayesinde Bodrum’u gerçek anlamda temsil eden çok değerli bir yönetim kurulu oluşturduk. İçimizde uzun zaman çeşitli siyasi partilerde veya sivil toplum kuruluşlarında görev almış çok değerli ve tecrübeli ağabeylerimiz ve ablalarımız  da var. Ülkedeki gelişmeleri dikkatle takip etmiş ama aktif siyaset sahnesinde hiç rol almamış olan bir çok arkadaşımız da var. Ev hanımı da var, çiftçi de var. Mimar da var, işçi de var. Sol görüşlü de var, sağ görüşlü de, Bodrum’da doğup büyümüşü de var, sonradan gelip yerleşmişi de.  Farklılıklarımız bizi daha güçlü ve demokratik kılıyor. İnançlara ve düşüncelere sonsuz saygımız var elbet ama bizi asıl bir arada tutan ortak yönlerimiz var. Hepimiz Atatürkçüyüz, hepimiz laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini ve onun Misak-ı Milli ile sınırları çizilmiş ve atalarımızın kanıyla sulanmış sınırların bölünmez bütünlüğünü savunuyoruz. İster ulusalcı deyin ister milliyetçi, hepimiz vatanseveriz, memleket sevdalısıyız. Tıpkı davetimizi kırmayarak bugün bu salonu dolduran siz değerli hemşerilerimiz gibi.

İYİ PARTİ BODRUM İLÇE YÖNETİM KURULU İSİM İSİM BELLİ OLDU (157)“Size Söz Veriyoruz; Vallahi De Çok Çalışacağız, Billahi De Çok Çalışacağız”…

İYİ Parti Bodrum Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz , Bodrum halkının huzuruna çıkan bu kadronun tek amacının Bodrum’un ve Türkiye’nin menfaatleri için mücadele etmek olduğunu belirttiği konuşmasını Genel Başkan Meral Akşener’e atıfta bulunarak “Size söz veriyoruz, Vallahi de çok çalışacağız, billahi de çok çalışacağız” diyerek tamamladı.

İYİ Parti Bodrum Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz’ın konuşmasının ardından sırasıyla Partinin il başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, Mahalli İdareler Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun ve Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi 21. Dönem Muğla milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların bitiminin ardından İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulunu oluşturan 60 isim sırasıyla okunarak sahnedeki yerini aldı. Program toplu resim çekilmesi ile sona erdi.

İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulunu oluşturan 60 isim belli oldu. Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz’a yarımadanın tüm mahallelerinden oluşan isimlerin eşlik ettiği

İYİ PARTİ BODRUM İLÇE YÖNETİM KURULU İSİM İSİM BELLİ OLDU (166)İYİ Parti Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin listesi şu şekilde;

Yaşar Kefeli, Hatice Buket Aker, Nevzat Kanber, Melek Yılmaz, Semih Nalbantoğlu, Av. Serhan Kaya, Cemil Haldız, Barbaros Kaplan, Seha Ergene, Fatma Betül Köseoğlu, Ersan Öktür, Av. Dilek Mirel, Mehmet Sönmez, Uluç Tezer, Berrin Özgürel, Mustafa Erdoğan, Mehmet Şahin, Ercan Özer, Nilay Konday,  Sedat Köse, Murat Kurutaş, Aydoğan Karakaş, Kürşad Koç, Hanife Yavaş, Erol Akyüz, Şerif Çelikkıran,  Selma Perianes Gonzales, Volkan Çiçek, Hasan Çetok, Serdar Korkmaz, Metin Tosun, Fahrettin Aslan, Haydar Maden, Yılmaz Kıvılcım, Mehmet Alpaslan, Ahmet Barut, Enver Gökhan, İrfan Özaltın,  Sedat Zırığ, Benan Özbaşar, Önder Kaya, Ergün Yiğit, Hülya Gül Kaya,  Şenol Aksu, Mehmet Demir, İlknur Yetiş, Hatice Yıldırım, Kemal Dursun Camcı, Bilgör Çınar, Gül Sarı, Nürbet Gön, İsmail Ata, Yasemin Ru, Zerrin Gürsoy, Ümit Efe, Mustafa Bakış, Asena Ozar, Bahattin Karataş, Semahat Odabaş, Serkan Şimşek, Mehmet Onur Şahbaz.

Yorumlar

  1. fikret karataş dedi ki:

    Tosun Başkan ve Şahbaz Başkanın nazik çağrısına icabet edip katıldığım bu toplantıdaki gözlemlerime göre Atatürk Cumhuriyet, Adalet ve ulusal birlik tutkun ve takdirkarı öncülüğünde aynı olguyu sahiplenmekte çok kararlılar bir araya gelip takdire değer bir yapının oluşturulması için şevkle ve kararlılıkla çalışıyorlar. İzlerken, AKP nin ulusa ve evrensel değerlerimiz üzerine inşa ettiği kabuğu çatlatma olgusu İYİ’ lerle başlamış görülmektedir.Barışa, Adalete, Sevgiye, Ulusal bütünlüğe İnsan hak ve hürriyetine önem verip sahiplendikleri sürece önemli ölçüde destek göreceklerini umuyor ve değerlendiriyorum. Bu tür olgular terk ettikleri partinin geleceğini karartanlara ders ve kulak küpesi olarak gündemde kalacaktır. Başarı dilek ve sevgili dostlarıma sevgilerimi yineliyorum.